Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Breus

HP, l’empresa més verda segons Greenpeace

La mitjana ha baixat enguany degut a les noves regles
By , on 14 de novembre de 2011

L’organització ecologista internacional Greenpeace ha publicat el seu ja famós informe anual on classifica les empreses electròniques segons el seu respecte amb el medi ambient. El primer lloc d’enguany se l’ha endut el fabricant d’ordinadors HP, que ha desbancat Nokia i l’ha rellegada a la tercera posició per darrere de Dell, principal fabricant d’ordinadors a nivell mundial. Qui també ha pujat llocs ha estat Apple, que es col·loca quarta del rànquing. Per contra RIM, fabricant de la famosa Blackberry s’ha quedat a la cua de la classificació.

greenpeace

Gràfic de classificació de les empreses.

Greenpeace elabora aquest informe tenint en compte diversos aspectes relacionats amb l’entorn. Puntuen l’eficàcia energètica, el compromís amb les energies renovables, el respecte amb el medi ambient en tot el cicle de vida del producte -des de la fabricació fins al reciclatge final-, i l’ús limitat de matèries primeres que puguen ser motiu de conflicte als països on s’extreuen o bé la compra de paper a societats que afavoreixen la desforestació. Aquestes regles, introduides enguany, han afavorit Hewlett Packard, que no obstant només ha obtingut un 5,9 sobre 10.

El següent classificat, Dell, amb només un 5,1, s’ha vist perjudicat per la seua mala comunicació sobre els seus compromisos amb les energies renovables, però sobretot per la duració de les garanties i la gestió de les peces de recanvi. Nokia (4,9) en canvi, tot i que té un bon programa de reciclatge dels seus dispositius, no fa un ús suficient de materials reciclables, ni acaba de gestionar bé el cicle de vida dels seus productes, cosa que l’hauria fet perdre dues posicions amb respecte a anys anteriors. D’altra banda, Apple (4,6), la primera empresa del món per valor en borsa, s’hauria vist afavorida pel seu compromís de limitar l’ús de PVC, entre altres raons.

Als llocs intermedis del rànquing queden altres empreses d’enorme prestigi mundial, com ara Philips, Sony Ericsson, Samsung, Acer, LG o Toshiba entre d’altres. Té el dubtós honor de tancar la llista RIM, fabricant de Blackberry, amb un escàs 1,6 i a més d’un punt del següent. La mala notícia però, és que en la nota mitjana ha caigut bastant aquest any, segurament degut a les noves regles que introduïdes per Greenpeace. S’ha vist doncs que, pel que fa al medi ambient, no es pot abaixar mai la guàrdia. I això que les indústries d’electrònica tenen fama de verdes!

Font| El País

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “HP, l’empresa més verda segons Greenpeace”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio