Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat
És l'acreditació de la Generalitat per als usuaris de sistemes informàtics

acTIC, el carnet de conduir per a ordinadors

Poc a poc es vol que es vagi implantant entre la societat fins a tal punt que les empreses el demanin als candidats a treballar-hi
By , on 5 de juliol de 2010

El logo d'acTIC, gentilesa de Generalitat de Catalunya

Com acreditar el nostre coneixement en matèria informàtica? En el nostre currículum podem desgranar que sabem navegar per la web, crear documents amb el Word, gravar CD’s i DVD’s,… si, però tot això qui ens ho acredita? Una acadèmia? I com sap la persona que llegeix el nostre currículum que es pot refiar del criteri d’una institució privada? A partir d’ara ja hi ha una solució oficial: acTIC.

acTIC significa Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació, i és una certificació que es divideix en tres nivells (bàsic, mitjà i avançat) segons el nivell de coneixements que tinguem i puguem demostrar. De moment s’han posat en marxa els dos primers nivells, mentre que l’avançat s’espera per a algun moment després de l’estiu.

Per disposar d’aquesta acreditació hem de tenir més de 16 anys, abonar una petita taxa i passar un examen que es farà telemàticament (a l’ordinador, mitjançant Internet).

Els tests són senzills per a un usuari habitual de tecnologia; de fet, la gent que conec que ha fet el primer nivell (jo m’espero directament al tercer) m’ha dit que no li ha calgut estudiar, i que amb unes poques lectures de tests n’ha tingut prou (això si, qui més qui menys, m’ha fet alguna consulta). El problema ve quan s’ho vol treure algú que té poc contacte habitual amb tecnologia, però més que estudiar és recomanable començar a fer-ne servir en la mesura del possible per habituar-se a conceptes i modes d’ús.

A més de poder-ho fer per lliure, la Generalitat ha donat la possibilitat a centres d’ensenyament per a què esdevinguin acadèmies on s’hi ensenyi allò necessari per passar l’examen de l’acTIC, pel que si us moveu una mica de ben segur que trobareu un d’aquests centres a prop vostre.

Tota la informació que pugueu necessitar sobre l’acTIC i els tràmits per apuntar-vos als exàmens es poden fer a través del lloc web d’aquesta iniciativa.

ECDL

acTIC no és l’única acreditació d’aquest tipus que existeix. De fet, el que podríem considerar com a “carnet de conduir” per a usuaris d’informàtica a nivell europeu, és l’ECDL, promogut per una fundació independent i no lligada a cap òrgan governamental. Al nostre país, una de les entitats que recolzen i promouen l’ECDL és l’ATI (Associació de Tècnics Informàtics), l’associació degana del sector; la informàtica pot ser una ciència jove, però ATI porta quatre dècades impulsant-la aquí.

Per fer l’examen de l’ECDL hi ha dues opcions: una amb programari de Microsoft (propietari) i una altra amb programari lliure (en aquest cas, OpenOffice).

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “acTIC, el carnet de conduir per a ordinadors”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio