Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat

Aprendre informàtica, clau per trobar feina

By , on 18 de octubre de 2010

La majoria de cursos es fan en mode online

Tenir coneixements d’informàtica s’està convertint, des de fa anys, en una necessitat indiscutible per a la majoria de sectors laborals. Es necessiten tant aquells que treballen durant tota la seva jornada davant d’un ordinador i estan obligats a renovar-se periòdicament, com els que creuen que la seva feina no precisa ordinadors. Una mestra de parvulari, per exemple. És cert que podrà donar classes sense haver de tocar un teclat i un ratolí en tota la seva vida, però les activitats començaran a perdre gràcia quan les seves companyes més joves preparin fitxes personalitzades als seus alumnes, trobin cançons online sense necessitat de portar el seu antic radiocasset a classe o vulguin utilitzar exercicis infantils per ordinador.

Fins i tot aquells que ara no tenen feina tindran més possibilitats de trobar-ne si poden demostrar que tenen coneixements en aquest àmbit. Al marge dels idiomes, doncs, la informàtica s’ha convertit ja en un complement essencial a tenir en compte en qualsevol currículum.

En aquest sentit, els que siguin principiants en el tema poden millorar els seus coneixements amb cursos d’ informàtica centrats en la iniciació i ofimàtica que ofereixen múltiples empreses com CEAC, CEF o Deusto Formación. De fet, la necessitat de tenir coneixements per a la gestió eficient de la informació digital és comuna per a la majoria de sectors laborals, tant en les labors administratives, com en gestió comercial i altres àrees d’organitzacions.

Per a aquells que ja tenen coneixements amplis en la matèria i el que desitgen és especialitzar-se en un camp concret, existeixen també molts cursos d’informàtica especialitzats per a ells. N’hi ha sobre administració de bases de dades, gestió de sistemes operatius, disseny de pàgines web o anàlisi i programació.

Així, els que es dediquin a la programació poden trobar múltiples sortides laborals: anàlisi i disseny de sistemes informàtics, investigació i desenvolupament de noves tecnologies, manteniment d’infraestructures informàtiques o control de qualitat i auditoria. Una altra opció és exercir d’analista programador extern en assessories de sistemes. Una alternativa que genera unes perspectives de futur per a certs professionals que no podrien ser millors. I és que en l’actualitat són ells els que més ofertes de treball reben dins del món de la informàtica.

Però aquí no acaben les possibilitats. Els camps d’especialització són molt més extensos i si es vol aprendre, hi ha molt on escollir: hardware, xarxes i seguretat, tecnologies de la informació i la comunicació, telecomunicacions o el complex món d’internet, entre molts altres. Una oferta molt àmplia que permet aprendre en mode online i de forma semipresencial o presencial. Ara, només cal triar.

Foto: Carlos Reusser a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Aprendre informàtica, clau per trobar feina”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio