Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat

Augment espectacular del tràfic i les conexions mòbils

10.000 milions de conexions y 10,8 exabytes de dades
By , on 17 de febrer de 2012

L’important creixement de l’ús de les tablets, amb les seves aplicacions, és un dels motius pels quals els estudis que es fan sobre la conectivitat mòbil a internet auguren uns creixements espectaculars. Cisco ha presentat recentment un estudi als Estats Units on pronostica un creixement exponencial del tràfic de dades, que pot arribar als 10,8 EB i del nombre de conexions, que pot arribar fins als 10.000 milions.

L'Internet al mòbil és cada cop més comú

Anem per parts: 10,8 exabytes de dades circulant pel ciberespai mensualment representen, en termes que es poden entendre més fàcilment, l’equivalent a ficar 33.000 milions de DVD a Internet. És una dada de magnitud extraordinària que multiplica per 18 el tràfic mòbil que actualment es registra a la xarxa, amb un creixement acumulat previst del 78% en 5 anys. Deiem al començament que les tablets en tenen una part de la culpa d’aquest augment, però també hi trobem altres causes, com ara:

  1. El creixement dels continguts en stremaing (és a dir, reproduïts directament des de la xarxa) un exemple dels quals són els vídeos online. Qui més o qui menys ha vista alguna película, un vídeo o ha escoltat música a través del mòbil, una tablet o similar. De fet, un 71% del tràfic mòbil a internet ve donat pel consum de vídeos, però també s’intensifica el tràfic en streaming per la gran quantitat de dades i aplicacions que ja no tenim físicament als nostres aparells, sino que són al “núvol”.
  2. El nombre de conexions mòbils no para de crèixer, no només les de smartphones o tablets, sino també les conexions entre màquines (les anomenades M2M, com ara els dispositius GPS, els de seguiment, etc.). Aquestes conexions poden arribar a superar els 10.000 milions al 2016, molt per sobre de la població mundial de llavors,  estimada en 7.300 milions de persones. Aquesta és l’altra gran xifra que destaca en aquest anunci, sobre tot pel fet que hi hagi més conexions que persones.
  3. Cada cop els dispositius mòbils tenen més capacitat i són més potents. És per això que cada cop poden consumir i generar  més dades.
  4. La velocitat d’internet als aparells mòbils és cada cop més alta, tant per la capacitat dels dispositius com per les xarxes que es fan servir.

Cada any, Cisco, l’empresa fabricant de dispositius per a les comunicacions i xarxes, fa uns estudis per tal de pronostica l’evolució del tràfic. En aquest estudi d’enguany, han detectat com el creixement des d’ara fins el 2016 té previsió de crèixer molt més ràpid de l’esperat (sobretot si ho comparem amb les previsions de l’any 2011).

Foto | Cory M. Grenier a Flickr

Font | engadget

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Augment espectacular del tràfic i les conexions mòbils”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio