Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat
Per als més amants de la Nova Generació de la sèrie creada per Gene Roddenberry

Com convertir el nostre iPad en un dispositiu digne de Star Trek

By , on 30 de gener de 2011

Així llueix l'iPad amb una interfície al més pur estil Star Trek

La que us comentaré avui és una d’aquelles aplicacions inútils (bé, de fet en són dues) però que tots acabem tenint en algun dels nostres sistemes informàtics: un skin, un emulador d’alguna cosa inútil, una broma informàtica… En aquest cas concret, qui més m’agrairà aquest article seran els aficionats ‘trekkies, aquells més devots de la sèrie creada per Gene Roddenberry als 60 i, encara més, a la Nova Generació de mitjans-finals dels 90.

Avui veurem dues utilitats (o, més aviat, inutilitats) que ens permeten lluir al nostre iPad un look&feel (aspecte i funcionalitat) idèntic al dels pads personals que lluïen el capità Picard o en Data.

La primera d’aquestes utilitats és iCARS, i la seva practicitat és nul·la: l’únic que fa és carregar una interfície gràfica idèntica a la que mostraven els ordinadors de l’Enterprise a la Nova Generació i una simulació dels aparells que podríem tenir al nostre abast com a tripulants de la nau (torpedes de fotons, transportadors, escànner de llarg abast, escànner subespacial,…).

El nom iCARS li ve del fet que el tipus d’interfície gràfica, que es va dissenyar expressament per a la sèrie, s’anomena LCARS (Library Computer Access/Retrieval System). Per cert, i com a curiositat, dir-vos que durant la primera temporada de la sèrie, el que es veia a les pantalles de l’Enterprise eren cartrons pintats, doncs no hi havia pressupost per a més. Un cop la sèrie va demostrar que funcionava bé comercialment, es van substituir els panells de cartró per autèntiques pantalles, que dotaven d’interactivitat i moviment als ordinadors de la saga.

El poc que es pot dir d’iCARS és que, almenys, és entretingut.

La segona aplicació que us vull comentar si que té una certa utilitat, i la veureu ja de seguida amb el seu nom: Captain’s Blog, o sigui, el blog del capità.

Si intuïtivament ja heu vist que es tracta d’una eina de blogging per anar recopilant informació al més pur estil “bitàcola de bord, data estel·lar…” com tan típic és del Star Trek, l’heu ben encertada. Però aquesta, a més, s’adapta al planeta Terra i als temps en els quals vivim de xarxes socials, ja que des d’aquesta mateixa utilitat, i a més de desar anotacions en format text (no, encara no reconeix la veu com a la sèrie), permet també publicar entrades al nostre mur de Facebook i al Twitter, si li configurem els comptes corresponents.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Com convertir el nostre iPad en un dispositiu digne de Star Trek”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio