Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat

El 70% dels conductors nord-americans utilitza el mòbil mentre condueix

‘Selfies’ al volant, una perillosa moda entre conductors
By , on 12 de agost de 2015

mobil

Les noves tecnologies han aixecat l’ego de molts usuaris. Si no és el teu cas, segur que n’estàs fart d’algun contacte que penja una ‘selfie’ del llit en despertar, ‘selfie’ per demostrar que surts a corre, la reglamentària ‘selfie’ de festa amb amics i unes copes, la ‘selfie’ a la platja per donar enveja, la ‘selfie’ en el bany; fins i tot, la ‘selfie’ al volant. Sí, també hi ha qui es fa fotos a si mateix mentre condueix.

Les autofotos s’han posat de moda, però fer-les-hi mentre un està al volant no sembla el més indicat, especialment perquè aquesta temerària pràctica s’ha convertit en una causa més de l’augment dels accidents i morts en carretera. Sembla que el nostre afany per compartir el que estem fent a tota hora ens fa cometre bogeries com prestar més atenció a un aparell que al cotxe, bogeries que no solament posen en perill la nostra vida sinó també la dels altres.

Segons un estudi realitzat per AT&T i Braun Research, als Estats Units un 17% dels conductors admet haver-se fer una fotografia a si mateixos mentre conduïen, posant-se en risc ells i als altres conductors per captar una imatge. Tot i que els conductors amb el suficient ego com per fer-se una foto mentre condueixen són una minoria, però l’enquesta mostra que hi ha una addicció a la connectivitat que supera el sentit comú mentre es condueix.

D’acord amb aquesta estudi, el 70% dels nord-americans que han participat a l’enquesta reconeix dur a terme algun tipus d’activitat amb el seu telèfon mòbil mentre està conduint. D’aquest grup, un 28% navega per la Web mentre condueix, un 30% envia tuits “tot el temps” que està davant del volant i un altre 28% entra la seva atenció en la versió mòbil de la xarxa social Facebook i no en la carretera. L’estudi també mostra que un 61% dels enquestats envia missatges de text i el 31% va arribar a admetre haver enviat correus electrònics mentre conduïa.

Cal tenir en compte que pot haver-hi moltíssimes persones més que realitzen algun tipus d’activitat amb el seu telèfon mentre condueixen però que no ho confessen. Actualment no ens separem del nostre mòbil ni per anar al lavabo, portant el carregador a tot arreu i valorant un endoll o la wi-fi gratis per sobre de totes les coses. Hem arribat a un punt en el qual ja som incapaços de desconnectar-nos del món digital? Què n’opines?

Imatge: wilkernet

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El 70% dels conductors nord-americans utilitza el mòbil mentre condueix”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio