Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat

El poker online, un dels pocs sectors que creix en plena crisi

D'entre totes les modalitats, el Texas Hold'em és la més exitosa
By , on 30 de març de 2010

Per jugar al poker ja no sempre cal una taula

El poker és un fenòmen que està creixent a la xarxa a un ritme vertiginós. De fet, es tracta d’un dels pocs sectors que, lluny de notar la crisi econòmica, viuen un desenvolupament constant. Les estadístiques mundials ja mostraven fa sis anys beneficis de gairebé un bilió i mig de dòlars. El 2008 aquesta xifra va arribar als quasi sis mil milions de dòlars, una quantitat que s’espera que ja sigui superada enguany.

Pel que fa el poker online a Espanya, s’estima que es finalitzarà aquesta temporada amb uns beneficis d’uns 50 milions d’euros, la qual cosa significarà un creixement de gairebé el 10%. Tot plegat amb la previsió, en un parell d’anys, d’un creixement del 30%. Els números no enganyen i, és més, presenten el sector del poker avui en dia com un dels més potents del nostre país i, perquè no dir-ho, d’arreu del món.

De fet, es tracta d’una tendència que també ha esquitxat les xarxes socials. Molts dels principals proveïdors d’aplicacions lúdiques de la xarxa Facebook tenen la seva versió del poker, tot i que majoritàriament opten pel texas holdem online. Aquesta modalitat és senzilla i, a més, sempre s’hi respecta l’ordre de col·locació a la taula dels usuaris. Això facilita formar part de partides disteses mentre es realitzen altres activitats, la qual cosa pot servir de camp de proves per ascendir a un nivell superior i, amb el temps, participar en partides amb diners reals pel mig i fins i tot optar a participar en la WSOP, la Sèrie Mundial de Poker amb alguns dels premis en metàl·lic més suculents del món. I és que el poker és així: qualsevol hi pot triomfar.

Probablement els que mai hagueu jugat no sabreu de què estem parlant. Tranquils, en aquest article també us expliquem com jugar al texas holdem per poder iniciar-vos en la que ja és la gran tendència de la xarxa. I és que un bon aficionat a la informàtica n’ha de conèixer tots els racons. Per començar, us direm que aquest joc té tot allò que hem vist a les pel·lícules i a la televisió milers de cops: cartes, crupiers, fitxes i més fitxes i conjunts de cartes que poden convertir el jugador en milionari. Doncs bé, a partir d’aquí, el joc funciona així:

Es reparteixen dues cartes per jugador, que només ell veurà i conservarà. Aquestes cartes són essencials, doncs d’elles dependran les combinacions que podrem fer a partir d’ara. Aquestes les podeu consultar a múltiples pàgines de la xarxa, doncs són comunes a totes les modalitats de poker.

Els dos jugadors a l’esquerra de qui reparteix són el que es coneix com a cega gran i cega petita, i estan obligats a apostar una quantitat malgrat que després no juguin aquella mà (és a dir, “no vagin”). D’aquesta manera, s’assegura un pot inicial. La cega gran comença la ronda d’apostes amb l’aposta mínima, l’import de la qual depèn del nivell de la taula. Està obligada a apostar els diners, però no a jugar. Decideix, doncs, si fer-ho o no i, a continuació, aposten o passen la resta de participants. Per cert, la cega petita està obligada a aportar la meitat de l’aposta inicial, jugui o no jugui. Si juga, òbviament, haurà d’igualar la seva aposta amb la que hi hagi a la taula.

El jugador de la dreta té un full

Durant aquesta primera ronda ja és pot apostar una xifra més alta que la inicial. De fet, pot ser que l’aposta ja augmenti bastant. Depèn del joc dels participants i de la qualitat de les seves cartes.

Finalitzada la primera ronda d’apostes, es reparteixen sobre la taula tres cartes descobertes. D’això se’n diu flop. Es juga llavors la segona ronda d’apostes, que segueix idènticament el mateix ordre. Aquí els jugadors ja comencen a veure amb claredat les combinacions disponibles, alhora que poden sospesar quines possibilitats hi ha que les properes cartes els siguin favorables.

Posteriorment, es reparteix una quarta carta sobre la taula i es torna a fer una ronda d’apostes. El mateix procés es produeix en mostrar sobre la taula la cinquena i darrera carta. Òbviament, el que té una millor combinació (és a dir, una millor mà), guanya l’aposta. La gràcia és que pel camí potser han caigut jugadors amb apostes millors, o ha apostat molt fort una persona que anava de farol, etc.. Les posibilitats son moltes, per això en aquest joc hi compta tant la sort com l’astúcia.

De totes maneres, cal tenir en compte un consell per començar. Cal no jugar mans massa arriscades. Un 2 i un 3 és una mà pèssima, així que millor no jugar-se-la, i menys si l’import de les apostes puja molt durant la primera ronda. Una mísera parella de 5 guanya una parella de 2. Ja hi haurà temps de jugar amb l’intel·lecte. Per començar les coses, cal fer-les bé.

Per acabar, us volem recordar que ara és un bon moment per iniciar-se en el poker. I és que queden escassos tres mesos per la celebració del seu esdeveniment estrella: la World Series of Poker -WSOP-. Hi ha cases d’apostes online que donen l’opció als seus membres de guanyar-s’hi una cadira. Una oportunitat única, i més enguany que s’organitza el primer All Stars del món del poker, amb els 27 millors jugadors del món escollits per votació popular a la pàgina web del WSOP. Per cert, un cop us inicieu en la matèria, vosaltres també podeu escollir els vostres favorits. Hi ha de temps fins el 15 de juny.

El poker no para de créixer a la xarxa. És una bona forma de passar l’estona que pot esdevenir una bona forma de guanyar diners i, perquè no i amb el temps, una bona forma de fer-se milionari. A què esperes per començar? Milers d’usuaris n’estan 100% satisfets.

Fotos: Texas Holdem per emples i Bad beat per Jason Pratt a Flickr.com.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El poker online, un dels pocs sectors que creix en plena crisi”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio