Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat

Els menors de 35 anys prefereixen les ‘tablets’ als ordinadors

Un 40% dels joves de 18 a 34 anys utilitza una tableta
By , on 18 de agost de 2014

Els joves prefereixen utilitzar una tableta enfront d’un ordinador de sobretaula, essent els majors consumidors d’aquests dispositius mòbils segons un estudi publicat per la web Cnet. L’informe adverteix que més de la meitat dels joves d’edats compreses entre els 25 i els 34 anys ja disposen d’una tableta personal, mentre que el consum de tabletes entre els joves de 18 a 24 anys mostra que un de cada tres ja té una ‘tablet’ per consumir principalment vídeos online però també per consultar coses de la feina després de la jornada laboral.

L’estudi de la web Cnet s’ha centrat en enquestes a més de 23.500 joves de 43 països sobre el tipus de dispositius que utilitzen habitualment. Així doncs, queda palès que la pràctica totalitat dels joves menors de 34 anys tenen un ‘smartphone’, però en el cas de les tabletes el percentatge de gent jove que en té es centra entre els que ronden o superen la trentena. Així doncs, de la totalitat dels enquestats, un 40% ha comprat una tableta per reemplaçar el seu vell ordinador de sobretaula o el portàtil.

D’aquestes dades es desprèn que la indústria del PC no travessa un bon moment des de la irrupció de les tabletes ja fa 4 anys. Des de fa algun temps els fabricants no aconsegueixen remuntar les vendes d’ordinadors de sobretaula i de portàtils i aquesta situació es deu principalment a la irrupció de les tabletes i els ‘2 en 1’, que han aconseguit que en comptes de renovar els vells ordinadors els joves optin per adquirir una tableta. L’últim estudi de IDG, empresa coneguda per les seves anàlisis en el sector de les tecnologies de la informació, deixa patent una vegada més que la tendència continua.

Hi ha dos aspectes destacats de l’informe: el primer d’ells, és que el 40% del total dels enquestats assegura que han substituït el seu ordinador, indiferentment que sigui de sobretaula o portàtil, per una tableta. El segon, és que no ho utilitzen com un dispositiu exclusivament per passar el temps lliure, com a entreteniment. Curiosament no són les xarxes socials les tasques a les quals dediquen el major temps d’ús de les tabletes, ni tan sols a veure vídeos en Internet. Quatre de cada cinc enquestat que tenen tableta reconeixen utilizar-la per a cerques relacionades amb la feina “fora de l’horari laboral, especialment en horari vespertí i nocturn”, detalla l’informe.

Un altre de les dades interessants que reflecteix aquest estudi és que la “explosió” en l’ús de dispositius mòbils per veure vídeos és “molt recent i gradualment” va augmentant. Així, si en 2012 era un 61 % d’usuaris els qui accedien de manera habitual a *Youtube i similars ara ja és un 75 %, detalla l’informe. Aquest creixement ho confirmen els operadors que han notat un increment en la utilització de l’ample de banda de les xarxes a causa de la major qualitat dels vídeos, especialment per a veure els partits del Mundial de Futbol de Brasil.

Imatge: miniyo73

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els menors de 35 anys prefereixen les ‘tablets’ als ordinadors”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio