Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat

Es confirma l’auge de les aplicacions

5 milions d'usuaris d'aplicacions i 15 milions de potencials
By , on 14 de febrer de 2012

S’ha acabat confirmant el que es prevei fa uns anys, que el món de les aplicacions s’ha convertit en l’eix de les nostres vides, tecnològicament parlant. Així ho demostra un estudi publicat per “TheAppDate” (la trobada de referència per a professionals i apasionats del món de les aplicacions, que té lloc el darrer dilluns de cada mes a Madrid) que s’ha de prendre com un mapa visual d’un sector en constant expansió on regna la creativitat, la innovació i la capacitat d’emprendre.

Les aplicacions són bàsiques per aprofitar les capacitats d'un smartphone

Algunes de les dades més rellevants d’aquest estudi són, per exemple, que a tota Espanya prop de 5 milions de persones utilitzen aplicacions i uns 15 milions estan en condicions de fer-ho (és a dir, podrien tenir un smartphone, una tablet o un dispositiu electrònic susceptible de fer córrer aplicacions). D’altra banda, 1.400.000 aplicacions es descarreguen diàriament a Espanya, a un ritme de més de 16 per segon, i només les cinc aplicacions d’origen espanyol més famoses sumen 35 milions de descàrregues a tot el planeta.

A nivell generacional, els més joves prefereixen la BlackBerry, mentre que els més grans tenen predilecció per les tablets, potser perquè les fan servir com si fos un petit ordinador (poden entrar al Facebook, escriure emails i veure els nets per la webcam). Els usuaris que més aplicacions descarreguen són els que tenen iOS (iPhone o iPad), tot i que aquest sistema operatiu ocupa el tercer lloc en el ranking, per darrere de Symbian OS i Android. Una dada curiosa més, el promig d’aplicacions instal·lades als dispositius és de 28 als smartphones i 25 a les tablets.

Aquest estudi s’ha realitzat utilitzant dades de fonts diverses i altres estudis, com els de l’INE (Institu Nacional d’Estadística), Furry, GfK, Nielsen, IDG, ComScore, etc. A més, s0han fet servir dades que han obtingut directament de les companyies i els desenvolupadors d’apliacions espanyols. No és per tant un estudi estadístic, més aviat les dades que aporta són estimacions, combinades amb dades reals (com per exemple el nombre de descàrregues d’una aplicació en concret).

A tot aquest increment en l’ús de les aplicacions cal afegir que els nosus sistemes operatius que venen, com ara el Windows 8, estan començant a substituir el concepte clàssic de “programa” pel d’aplicació. Per exemple, al nou Windows 8, del que podrem veure una versió de prova a finals de febrer de 2012 i que es presentarà en el marc del Mobile World Congress de Barcelona (en concret el dia 29 de febrer), la interfície METRO ens permetrà veure d’un cop totes les aplicacions que tenim en marxa, amb la seva informació actualitzada en finestretes dinàmiques (més aviat rectangles).

Foto | Wesley Fryer

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Es confirma l’auge de les aplicacions”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio