Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat
No està tot el què hauria de ser-hi, però és un bon punt de partida

Fent una mica de balanç del 2009

Chrome OS, Windows 7, Sun i Oracle o The Pirate Bay són alguns dels noms propis que ens ha llegat el 2009
By , on 12 de gener de 2010
Windows 7 ha estat la gran noticia de l'any, segons la majoria

Windows 7 ha estat la gran noticia de l'any, segons la majoria

Diuen que un mes en el “món real” equival a tres en el món de la informàtica. I això no és així perquè fallin les lleis de la física, sinó pel dinamisme propi d’aquest sector. Val doncs la pena realitzar una repassada -per breu que sigui- al què ha donat de si aquest darrer any… perdó! aquests darrers tres anys ;-) en matèria tecnològica.

La principal noticia del sector ha estat l’arribada del Windows 7 a l’octubre, malgrat que al llarg dels mesos precedents aquesta nova versió ja havia anat generant un reguitzell de noticies i una gran expectació. No ha estat l’únic sistema operatiu que ha vist la llum el 2009: Apple ha llançar el Mac OS X 10.6 i Google el seu Chrome OS per a ordinadors. Basat en el navegador web homònim, busca ser una alternativa a la concepció “tradicional” dels programes que s’executen en local, buscant les aplicacions en línia i, per tant, el navegador web com a interfície d’usuari en substitució de l’escriptori clàssic.

Els netbooks han estat el gran èxit en matèria de maquinari en el 2009, malgrat que ja s’ha apuntat una tendència que jo crec es consolidarà en el nou any: els Tablets de mides reduïdes, tipus MID. Ja l’any passat es va rumorejar que Apple trauria una màquina d’aquestes al mercat, i jo crec que ho farà enguany. Els què al final no s’han confirmat són els netbooks basats en xips ARM, que se les prometien molt felices, però de ben segur que el 2010 veurà el seu desplegament comercial.

El dels smartphones ha estat un dels cavalls de batalla de l’any, i el principal de la telefonia mòbil: Android ha augmentat la seva quota de mercat, seduint a altres fabricants a més d’HTC, que n’havia fet els primers terminals; Sony Ericsson i Motorola han canviat el Symbian, ara en mans de Nokia, pel Linux de Google, mentre que Acer ha presentat un model de la seva gamma, inaugurada a principis d’any amb diversos terminals governats per Windows Mobile. Palm també ha renascut amb el webOS, una aposta si més no curiosa, i Apple ha llançat l’iPhone 3G S amb el qual solucionava algunes de les mancances que es deixaven sentir en anteriors versions d’aquest reeixit terminal.

L’auge de Facebook, l’adquisició de Sun Microsystems per Oracle, la malaltia de Steve Jobs, el llançament de l’Internet Explorer 8, el fracàs de Bing, el cas The Pirate Bay, l’èxit del cloud computing i el naixement comercial dels lectors d’ebooks són algunes més de les nombroses línies informatives que ens ha deparat l’any.

Què ens portarà aquest 2010?

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Fent una mica de balanç del 2009”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio