Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat
La iniciativa gaudeix de certa fama però... és cert que sigui tan útil com afirma ser?

Fon ¿realment serveix quan viatges a l’estranger?

L'autor es basa en la seva recent experiència a París i Londres
By , on 2 de setembre de 2010

Lloc web de FON

Fa pocs dies, i mercès al període de vacances del que he gaudit enguany, he pogut comprovar la utilitat real de ser “foner”, pertànyer a la xarxa FON. Fa uns anys me’n vaig fer, atret per la “romàntica” idea de cedir una part de l’ample de banda infrautilitzat de la meva ADSL (car no descarrego gran cosa), però no havia tingut encara la necessitat (i, per tant, l’oportunitat) de ser jo qui uses part de l’ample de banda d’un altre foner.

En aquest recent viatge que he fet, i que m’ha portat a les ciutats de París i Londres, he volgut provar si era possible connectar-se a Internet en aquests llocs aprofitant l’avinentesa de ser un “foner”, i quines dificultats comportava. La valoració global que n’he tret és que és ben possible, però que la qualitat de la senyal dels punts d’accés varia molt entre els llocs tancats i el carrer i… que no sempre hom disposa de cobertura quan realment la necessita.

Qui pot voler connectar-se a Internet quan té això al davant? Imatge: Guillem Alsina

Començaré la meva anàlisi per aquest darrer punt: si bé pot semblar que la distribució estratègica de punts d’accés pels principals punts neuràlgics on pugui haver-hi més gent (per exemple, monuments i parcs o concentracions de restaurants) cobrirà les necessitats de qualsevol passavolant, això és cert a mitges; no només per la meva experiència en aquest viatge, sinó també pel que he parlat amb altres persones, és normalment en aquests llocs on no necessites connectar-te a Internet, ja que estàs gaudint del lloc i del moment (malgrat que els “malalts” de Facebook i Twitter si necessiten comunicar on són i què fan als seus contactes a la Xarxa).

Quan si que és més necessari és quan hom es perd per qualsevol carrer o, simplement, necessita consultar una informació en qualsevol lloc de la ciutat on no hi ha ni grans monuments ni grans concentracions de persones. I és llavors quan costa de trobar el WiFi accessible i, si s’aconsegueix, aquest no té una cobertura mínimament decent.

Jo el que m’he trobat en el meu desplaçament és que en llocs públics com ara bars i cafès, la cobertura és prou bona, però al mig del carrer i per regla general, no és suficient per garantir la connexió a Internet.

Per altra banda, la disponibilitat d’accés per FON, i malgrat no tenir-la sempre que l’he necessitat, és prou bona mercès a acords amb operadores locals. Per exemple, a França la iniciativa manté algun tipus d’acord amb l’operadora SFR, mentre que al Regne Unit ho fa amb BT (British Telecom).

Això si, els mapes interactius de la web de FON són molt macos i pràctics, però si no trobes WiFi quan la necessites, de poc et serveixen tret que consultis el mapa primer via 3G o GPRS (pagant el roaming corresponent) i després et connectis al punt trobat, però almenys ja hauràs pagat una petita quantitat pel que has fet servir de la connexió del teu mòbil…

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Fon ¿realment serveix quan viatges a l’estranger?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio