Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat

Google aposta per la realitat virtual amb un casc i comandament propis

L’empresa treballarà en el camp de la VR
By , on 27 de juny de 2016

L’empresa Google ha dedicat uns minuts en la seva segona jornada de Conferències Google I/O per parlar dels projectes que la companyia té en l’àmbit de la realitat virtual (VR, per les seves sigles en anglès) de la mà del vicepresident de VR, Clay Bavor. La companyia disposarà de nous aparells enfocats a la captació i la reproducció d’imatges per crear posteriorment una realitat virtual.

Els passos de Google cada cop estan més enfocats a aconseguir que l’accés a la realitat virtual sigui més fàcil i comuna per a tothom. Durant la segona jornada de les conferències I/O, la companyia nord-americana ha donat a conèixer que s’ha associat amb IMAX i YI Technology. L’objectiu d’aquesta associació amb les empreses tecnològiques seria desenvolupar junts una càmera que capturi continguts en 360 graus i pugui pujar-se directament a la plataforma d’edició Jump.

Aquest passat dimecres 18 de maig, el gegant tecnològic va mostrar la seva nova plataforma de realitat virtual per a dispositius Android, Daydream. En la mateixa imatge, situada al costat de la nova plataforma Daydream, es van poder veure els esbossos d’un casc i un comandament que permetrien a l’usuari poder veure i controlar el que succeeix en la realitat virtual en la qual está treballant Google conjuntament amb IMAX i YI Tecnhology.

De moment, aquests dos dispositius no estaran disponibles per als usuaris ni tenen una data prevista d’arribada al mercat. Tanmateix, des de Google han senyalat que els desenvolupadors vulguin treballar amb la seva plataforma Daydream hauran de pensar en utilizat, per exemple, unes ulleres CardBoard i un segon mòbil que faci les vegades de comandament. Així doncs, el casc i el comandament que s’han mostrat a les imatges tampoc estaran disponibles per a un públic especialitzat com és el dels desenvolupadors.

No obstant això, la companyia espera que el casc de realitat virtual i el comandament estiguin llests després de l’estiu però a les Conferències Google I/O no s’ha parlat en cap cas de l’arribada al mercat d’aquests aparells o del cost que podria tindre la seva comercialització. Tot i això, Google si ha explicat que a més d’aquests dispositius també arribarà un mòbil preparat per Daydream, i para això últim la companyia s’ha associat amb fabricants com Samsung, l’empresa tecnològica Huawei, i Xiaomi.

Imatge: Robert Scoble

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Google aposta per la realitat virtual amb un casc i comandament propis”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio