Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat

Google+ lliure per a tothom

La xarxa social del Gran Cercador deixa enrere el sistema d'invitacions després de tres mesos d'haver nascut
By , on 25 de setembre de 2011

Un llarg període de proves era una norma no escrita de Google. GMail, el seu servei de correu, va estar així durant anys. Google+, la seva xarxa social, ha arribat a la maduresa en només tres mesos. Ja no calen invitacions i qualsevol pot donar-se d’alta. S’engega així de forma oficial la gran partida de poker online de les xarxes socials, amb dos grans asos d’Internet competint pel mateix pastís: Facebook i Google.

Google+ creix com mai ara que per fi és obert a tothom

Google+ va néixer el mes de juny passat. En poques setmanes va superar els 10 milions d’usuaris, però, s’estima que encara no ha arribat als 50 milions. Twitter i Facebook, els reis en el món social amb 100 i 400 milions respectivament.

Vic Gundotra, màxim responsable de Google+, insisteix que la seva empresa està molt satisfeta amb el resultat. “Entenem que el nostre servei és necessari perquè compartim com es fa en el món real. Si no s’explica tot a tothom, el nostre sistema de cercles és bastant lògic”, exposa.

Entre les millores que s’han presentat es troben les quedades en vídeo, que permeten fer videoconferència des del telèfon sense cost addicions, només amb la tarifa de dades que es tingui contractada. Una altra de les novetats, divertida i didàctica, és la pissarra compartida, per fer esbossos a la pantalla entre diverses persones en temps real. També s’han retocat les cerques. “Volem que la informació valuosa surti a la llum, per això ajudarem a trobar temes i converses que fomentin el debat i el coneixement”, diu el directiu. Alhora, el món de l’entreteniment per a xarxes sociales també s’ha vist reforçat recentment a Google+, amb l’estrena dels títols de més èxit de Zynga, com els jocs de poker o el Cityville.

Tanmateix, a Google+ el persegueixen dues polèmiques. L’absència de perfils o pàgines per a empreses i serveis, ja que per ara només poden usar-lo persones, i el rebuig als sobrenoms (els nicks). “Ens podem sortir amb qualsevol cosa”, argumenta Gundotra, “sinó que farem alguna cosa per a empreses i organitzacions veritablement nou. Sabem que hi ha demanda, però el nostre compromís és amb la innovació i l’excel·lència”. Una cosa semblant contesta pel que fa als sobrenoms: “Pensem que allò més apropiat és que es reconegui fàcil a la gent, però serem flexibles i deixarem que els usuaris s’expressin lliurement”.

L’apertura de Google+ al món secer ha significat un creixement exponencial de la xarxa en menys d’una setmana. Segons dades no oficials, el nombre de membres actuals de la mateixa és de 43,4 milions quan el 9 de setembre les estimacions eren de 28,7 milions. L’estudi ha fitxat 37,8 milions d’usuaris, però les seves eines no comptabilitzen els membres amb perfils privats o que empren idiomes no llatins de manera que la xifra arribaria fins als citats 43 milions.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Google+ lliure per a tothom”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio