Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat

La nova generació portàtil ve amb PSP NGP

Les seves virtuts són una potència gràfica similar a la PS3, connexions 3G i WiFi, pantalla de 5" d'alta resolució i un pad posterior tàctil
By , on 20 de gener de 2011

Els rumors incessants de les darreres setmanes que feien tremolar els ciments dels videojocs anunciaven que quelcom gros estava per arribar. Desenvolupadores que afirmaven ja tenir entre les seves mans prototips de la nova consola portàtil de Sony i d’altres privilegiats que l’havien provada apuntaven que l’espera no seria en va. I ara, un cop desvetllada la incògnita, podem afirmar amb convicció que no s’equivocaven. El sobrenom amb el que s’ha batejat la Playstation Portable 2, “NGP” (Next Generation Portable), està més que merescut i que aquesta nova màquina traspassa la noció de joc per endinsar-se en un concepte tecnològic molt més ampli i potent. Entrem amb ella a una nova generació que canviarà no tan sols la manera en la què interactuarem amb els jocs, sinó també en com ens relacionem amb els dispositius portàtils.

La recent presentada PSP NGP

Sense entrar a tractar encara les espectaculars especificacions tècniques de la PSP NGP, capaces de tombar molts dels ordinadors de darrera fornada, el primer que destaca és la seva comentada tendència cap als smartphones i els mòbils tàctils. I els dos punts claus de la recent presentada PSP 2 que ens fan pensar en aquesta direcció són sens dubte la inclusió d’antenes WiFi i 3G, que permetran que estigui connectada permanentment. Amb aquestes possibilitats online del sistema, no només podrem monitoritzar la nostra ubicació (gràcies al sistema Live Area) i entrar en contacte amb sistemes propers consultant a què s’està jugant al nostre voltant, sinó que també gaudirem de totes les opcions que brinda  Internet mòbil: navegador web, descàrrega d’aplicacions (amb la ja habitual Playstation Store) i d’altres continguts, accés a xarxes socials, comunicacions infinites, etc.

Però començant des del principi, direm que la potència gràfica de la següent portàtil de Sony serà clarament el tret diferencial que deixarà a tothom bocabadat. Amb uns nivells que seran equiparables a la qualitat que ofereix la PS3, cosa que va quedar patent amb una demostració el dia de la presentació amb l’Uncharted (una de les franquícies per a sobretaula que ara donarà el salt mortal a la petita pantalla). I per treure tot el suc a aquest nou hardware de pel·lícula s’ha preparat ja un bon catàleg de títols que veuran la llum en els propers anys (no tots confirmats encara però com a llançaments finals): Killzone, Wipeout, Monster Hunter 3, Metal Gear Solid 4, Yakuza, Lost Planet 2… A ells s’hi suma també tota una llista de third-parties de primera categoria que introduiran al combinat tot el seu bon fer: Capcom, SEGA, Konami, Activision o Epic Games son algunes de les que van recolçar-la durant l’acte oficial.

Entrant ja de ple en les bondats tècniques que ens porta la nova PSP, el que més crida l’atenció mirant-la de cara és el tan anhelat doble stick analògic, que introdueix noves capacitats de control a un disseny que aparentment es fonamenta bastant en la primera PSP. Certament, s’han arrodonit lleugerament les formes i aquests nous sticks (que s’han creat prenent més com a referent el Dual Shock original que l’analògic lliscant de la 3DS) queden ara situats sota la tradicional parella creueta-quartet de botons. A part, els clàssics botons start, select i gallets superiors acabaran de completar el quadre de comandament més convencional de la màquina.

Però també la seva impressionant doble pantalla tàctil és un altre tret que ha generat moltes expectatives. Sí, heu llegit bé: doble! I amb això no vol dir que el panell estigui reforçat amb dues capes de vidre o similars, sinó que la part del darrera del dispositiu també comptarà amb un panell tàctil amb el qual podrem interactuar amb els programes d’una manera fins ara inimaginable. És un concepte que segurament revolucionarà els jocs i que farà que els estudis donin encara una volta més de rosca a les seves creacions per treure a la llum títols que treguin suc d’aquestes noves opcions de control. A l’acte de fa uns dies vam poder comprovar algunes de les propostes que arribaran per treure el màxim partit d’aquest pad tàctil. A més, ens promet que podrem viure noves experiències similars al 3D, ja que hem de pensar que els nostres dits aniran resseguint el quadre gràfic sense que aquests interrompin la nostra visió.

Part posterior de la nova PSP NGP, amb l'increïble pad tàctil

I pel que fa al davant, la cosa no es queda curta: pantalla OLED de 5 polçades, de format 16:9 i amb una resolució quatre vegades superior al model actual. La seva resolució també resulta espectacular, ja que presenta uns magnífics 960×544 píxels que ens asseguraran una densitat de punt de pantalla suficient com per parlar d’alta definició a petita escala.

No ens podem oblidar tampoc del cor de la màquina, el que la farà bategar amb la força de les més grans: una doble configuració quad-core, que no signifiquen altre cosa que quatre nuclis ARM A9 Cortex funcionant juntament a un PowerVR SGX543MP4+. Clar que tot suma en aquest èsser de la natura tecnològica, però sobretot el poder que és capaç d’oferir aquest processador és el que garanteix que estiguem parlant d’e gràfics com els de la Play Station 3 en una mida super-reduïda.

A més, la PSP NGP comptarà amb el format físic per introduir els jocs, amb targetes similars en aparença a les ja estàndards SD. Per altra banda, presentarà una memòria interna amb capacitat fins a 16 GB.

Una altra característica que també va néixer amb els telèfons de darrera generació i que serà ara companya de viatge de la segona PSP són els sensors de moviment (amb un giroscopi de tres eixos) i localització. Aquests es centraran especialment en l’àmbit social de la xarxa. Com hem comentat abans, la plataforma específica Live Area, ens permetrà interactuar amb la nostra comunitat i estar permanentment connectats.

No hi ha cap mena de dubte que aquest serà un dels gadgets “must” de l’any, i no només per als addictes als videojocs. Caldrà esperar al Nadal de 2011 per veure si la pràctica fa honor a aquesta atractiva teoria. De moment us recollim a continuació les especificacions que han estat anunciades i que amb un breu repàs ens poden donar una idea del potencial de la propera generació de la petita de Sony:

– CPU: ARM® Cortex™-A9 core (4 core)
– GPU: SGX543MP4+
– Pantalla: OLED de 5″ amb resolució de 960 x 544 píxels
– Dimensions: Aprox. 182.0 x 18.6 x 83.5mm (ample x alt x profunditat)
– TouchPad posterior
– Multi touchpad (de tipus capacitiva)
– Càmera frontal i posterior
– So: Altaveus estèreos integrats
– Micròfon integrat
– Sensors: Sistema de sensors de 6 eixos (Giroscòpi de 3 eixos, aceleròmetre de 3 eixos)
– Brúixola de 3 eixos
– Localització: GPS integrat
– Servei de localització WiFi
– Comunicacions inal·làmbriques: Xarxa de connectivitat mòbil 3G / IEEE 802.11b/g/n (n = 1×1)(Wi-Fi) (modus Infraestructura/ modus Ad-hoc) / Bluetooth® 2.1+EDR (A2DP/AVRCP/HSP)

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “La nova generació portàtil ve amb PSP NGP”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio