Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat
El veterà programa va saltar recentment de la graella de Catalunya Ràdio

L’espai radiofònic “L’Internauta” enceta una nova etapa exclusivament a través de podcast

Reneix de la mà de Vicent Partal, qui l'ha estat conduint des de la mort de Jordi Vendrell el 2001
By , on 20 de setembre de 2010

La nova pàgina web de l'Internauta

L’Internauta és, juntament amb “En Guàrdia” (un espai dedicat al món de la història), un dels pocs espais radiofònics que escolto, i ambdós via podcast. Sincerament, si m’ho preguntéssiu, dubto que us sapigués dir quin dia s’emeten per les ones hertzianes, car no els he escoltat mai per allà. Ara, però, aquells qui també escoltàveu L’Internauta ho haureu de continuar escoltant exclusivament a través d’Internet, car el programa ha saltat de la graella de Catalunya Ràdio.

Aquest espai fou el primer en parlar d’Internet en una gran emissora de ràdio al nostre país, i enguany hagués arribat a la seva quinzena temporada. Entre els fets més destacats que marquen la seva història, un de luctuós: el 2001 moria el periodista Jordi Vendrell, fundador i conductor del programa, i el substituïa Vicent Partal, fundador i director de Vilaweb que havia col·laborat fins llavors amb Vendrell en qualitat de contertulià del programa. Fou, encara ho recordo, una època en la que jo també feia ràdio a nivell local (i òbviament molt més modest), i al meu programa ens vam fer ressò d’aquesta noticia.

L’Internauta ha estat i és una plataforma que moltes persones han fet servir per guanyar una mica de cultura general en l’àmbit de les TIC, malgrat que també ha sabut atreure a un públic més entès però que l’escoltava fidelment cada setmana. No puc dir que fos el meu cas per la fidelitat (si, en certes coses em permeto ser infidel, però són rares excepcions de la vida), però també n’escoltava alguns episodis seleccionats.

Els motius que han dut a la direcció de l’emissora radiofònica de la CCRTV (Corporació Catalana de Ràdio i Televisió) a finiquitar un dels programes més reeixits de la seva graella són un misteri, malgrat que es poden suposar causes polítiques que no entrarem a debatre aquí.

La qüestió és que Partal no s’ha deixat vèncer per les adversitats, i ha decidit continuar el veterà espai per compte de Vilaweb i exclusivament com un podcast. Ho tenia fàcil, en les seves paraules: “l’internauta ja era un podcast que també l’emetien per ones”. Un dels espais més descarregats de l’iTunes en llengua catalana torna a la càrrega, ara amb lloc web propi, sense el llast que suposa l’haver de mantenir una estructura determinada per a la ràdio convencional, i sense estar sotmès als dictàmens d’una direcció que, darrerament, s’ha vist molt criticada per qui ha fet fora.

Gràcies Vicent ;-)

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “L’espai radiofònic “L’Internauta” enceta una nova etapa exclusivament a través de podcast”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio