Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat

Malalties directament produïdes per les noves tecnologies

Un abús o ús perllongat comporta riscos per a la salut
By , on 14 de gener de 2014

Les noves tecnologies i els dispositius mòbils s’han convertit en una eina de treball i socialització molt important per a una franja de la població molt gran, fins al punt que un dels malsons més compartits és quedar-nos sense bateria a la meitat del dia i quan no duem el carregador a sobre. No obstant, aquest ús continu i abusiu de les noves tecnologies pot comportar problemes de salut prou greus com estrès visual o patologies musculars.

Conèixer les repercussions d’uns abús dels nous dispositius tecnològics, de la ma de l’equip d’especialistes del Grup Hospitalari Quirón, ens pot ajudar a prevenir aquests efectes indesitjats i a moderar-ne l’ús. Les patologies més comuns son aquelles que afecten a la visió. Per exemple, l’estrès visual, patida per aquelles persones que passen moltes hores davant de tot tipus de pantalles; mentre que apropar-se molt a la pantalla ens pot fer desenvolupar vista cansada o miopia. Per evitar aquestes molèsties, l’ideal és aplicar-se llàgrimes artificials per hidratar l’ull i fer petits descansos de la vista per relaxar-la.

Els problemes d’audició també són contrapartides molt comuns per als qui viuen enganxats a la tablet, el portàtil i el mòbil i utilitzen els auriculars a totes hores. Els experts assenyalen que la millor opció per no molestar als passatgers amb la música passa per gaudir del so ambient; però també aconsellen que els usuaris redueixin l’estona que escolten música amb auriculars i que aquesta no superi els 70 decibèlis .
Alhora, l’ús de les noves tecnologies comporta malalties de tipus nerviós. Has sentit mai angoixa o ansietat quan veus que la bateria està a punt d’esgotar-se? Si t’has descuidat el mòbil a casa, has donat mitja volta per anar-ho a buscar? Consultes el mòbil abans i després de dormir? En aquest cas, es pateix nomofobia o dependència al telèfon mòbil. Si no és un cas sever, el millor és aprendre a apagar el telèfon quan realment no ens cal i buscar un major contacte de tu a tu amb els amics.

Les patologies relacionades amb les mans son una marca de la casa dels usuaris més dependents (bé sigui per gust o per motius laborals). Passar-se hores teclejant al mòbil comporta sobrecàrregues a la base del dit polze, amb l’única solució de no usar reiteradament els petits teclats dels mòbils o per repenjar la ‘tablet’ a la taula. Aquesta afecció es coneix popularment com a ‘dit de Whatsup’ degut a l’abús que se’n fa d’aquest sistema de missatgeria instantània.

El síndrome del túnel carpià és habitual en les persones que treballen davant d’un ordinador, una lesió que abans era més pròpia de la gent gran. Per evitar-ho cal col•locar els braços en angle recte amb el teclat, tindre les espatlles relaxades i els canells repenjats. Per últim, el conegut com ‘colze de tenista’ també afecta als usuaris que no repengen els canells al usar el ratolí més que als que aixequen una raqueta. Els experts assenyalen que per no patir colze de tenista cal tindre l’esquena ben repenjada a la cadira i els canells a la taula.

Imatge: democlez

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Malalties directament produïdes per les noves tecnologies”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio