Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat

Més malalties produïdes per les noves tecnologies

L’abús dels dispositius mòbils provoca adició
By , on 18 de gener de 2014

Les noves tecnologies s’han convertit en eines imprescindibles per a molt de nosaltres, bé sigui per motius laborals o per relacionar-nos amb els altres. No obstant, un ús abusiu d’aquestes noves tecnologies poden propiciar el desenvolupament de malalties relacionades amb l’audició, la visió o de tipus muscular i articular. No obstant, també contribueixen a que altres afeccions que poden posar en risc la nostra salut.

Els problemes físics son les afeccions més comunes derivades de l’abús de les noves tecnologies, com poden ser les molèsties cervicals. Les ‘tablets’ i ordinadors portàtils tenen com a contrapartida que no està la pantalla a l’alçada dels ulls i, per tant, s’adopten postures incorrectes que poden genera problemes en les cervicals juntament amb tendiditis als dits, canells i espatlles. Per evitar-ho cal adoptar una correcta postura, aixecar-nos de tant en tant i caminar, juntament amb fer exercicis de rotació de les parts afectades.

Una de les malalties que es poden agreujar degut a l’abús de les noves tecnologies afecta als més petits i es tracta de l’obesitat infantil i juvenil. Tot i que jugar a videojocs evita l’ull mandrós, estimulen els reflexos, el raonament lògic, la capacitat de decidir també guarden la contrapartida de ser una activitat sedentària. Totes aquestes hores davant de la pantalla poden ajudar a que el menor desenvolupi obesitat infantil i, alhora, risc cardiovascular.

Relacionada amb aquesta patologia es troba l’addicció als videojocs, ja que un ús sense control pot generar en els nens i adolescents l’aïllament social. Alguns dels símptomes son la dificultat per poder dormir, aversió a passar temps fora o amb els amics o el síndrome d’abstinència (ansietat, irritabilitat, ira) si no pot estar davant d’una pantalla. Per evitar aquesta addicció i prevenir alhora l’obesitat, és necessari un control patern. Limitar les hores de joc davant una pantalla i fomentar la realització d’activitat física en companyia (un equip infantil, excursions a l’aire lliure, jugar amb amics…) evitaran aquestes problemàtiques.

Un dels factors que pot conduir a l’insomni o a la dificultat de conciliar la son és l’ús de dispositius electrònics com ‘tablets’, mòbils o aplicacions de missatgeria instantània just abans de dormir. El seu ús ens pot fer allargar l’hora d’anar a dormir i al llum que emeten evita que el cervell pugui relaxar-se i així dormir. La millor opció per no patir insomni és deixar-los apartats abans d’anar a dormir i no utilitzar-los al llit, en el cas dels nens es recomanable no deixar els dispositius en la mateixa habitació per evitar temptacions.

Per últim, una de les malalties més perilloses que poden generar les noves tecnologies és la infertilitat en els homes. Dur el mòbil sempre a les butxaques dels pantalons o treballar de forma habitual amb el portàtil sobre les cames pot afectar a la qualitat de l’esperma i a la seva movilitat, generant grans dificultats per concebre. L’única opció per evitar-ho és no utilitzant ni guardant dispositius electrònics a prop de la part davantera.

Imatge: Jan Persiel

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Més malalties produïdes per les noves tecnologies”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio