Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat

Microsoft ens mostra un futur utòpic

Superfícies tàctils i realitat augmentada per tot arreu
By , on 31 de octubre de 2011

Utopia és el nom d’una ciutat ideal que el filòsof Tomas Moro va descriure al 1516 en un llibre. Aquesta ciutat es caracteritzava per la tolerància dels seus habitants, la condemna i el rebuig a la violència i una organització urbanística i cívica que seguia els ideals de l’Humanisme. El terme “utòpic” s’ha vingut utilitzant des de llavors com un sinònim d’aquest idealisme i molt utòpic és el futur que els de Microsoft han pensat:

En aquest impressionant vídeo, els nois de Microsoft han explorat sense topalls com els hi agradaria que fos el futur en quant a la tecnologia. En aquest sentit, gairebé tots els objectes comuns semblen tablets. D’entrada el terra de l’aeroport projecta zones d’aparcament per al taxi, els vidres dels cotxes permeten accedir a la realitat augmentada, el mòbil no és més que una pantalla, etc. Les targetes de visita, el llibre de convidats de l’hotel, la paret de l’habitació, la taula de la cuina, la porta de la nevera… Tota superfície, sigui plana o no, apareix com un dispositiu capaç de projectar imatges de realitat virtual, en tres dimensions i gairebé hologràfiques. Els objectes reaccionen segons el moviment de les mans, com les tablets actuals, però per enviar o rebre imatges o dades només cal fer-les passar amb els dits d’una banda a l’altra.

El concepte global que s’extreu d’aquest vídeo és el de la interconnexió de persones i aparells en una gran xarxa sense fils i realitat augmentada que desa tota la informació al “núvol”. Certament l’adjectiu “utòpic” ens sembla molt oportú perquè ens trobem molt lluny d’aquesta socialització de la tecnologia. Potser els avenços tècnics ja hi són per poder arribar a un món així (com a mínim els projectes més punters ja tenen en compte aquest tipus e vinculacions i tractament de les imatges i  les dades), però el món real és socialment molt més complex que tot això i els recursos econòmics per arribar a aquest grau de sofisticació no estan a l’abast de qualsevol.

El futur segons Microsoft

Malgrat això, el que realment volen mostrar els de Microsoft amb aquest vídeo és com la tecnologia pot ajudar la gent a trobar-se connectada sense donar importància a les distàncies, a aprofitar més i millor el seu temps i a compatibilitzar la vida laboral i la familiar sense que això suposi un daltabaix en cap de les dues vessants de les persones. A ben segur que, tot i que no ens creiem que un futur proper aquesta visió utòpica pugui arribar a ser certa, el vídeo ens fa pensar en un futur millor. De fet, fa uns anys ningú ens hauria dit que llegir un diari fent pessics a un tros de plàstic seria fet tant comú.

Via | Techradar

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Microsoft ens mostra un futur utòpic”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio