Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat

Noves tecnologies, les vetlladores dels nens

Els experts demanen més control dels adults sobre l’ús dels nous dispositius
By , on 24 de desembre de 2013

La presència de les noves tecnologies a la vida dels adults s’ha convertit en una necessitat per a molts, bé sigui per motius laborals o per una adició a estar contínuament comunicat amb els altres. No obstant, també s’està convertit en freqüent que els pares que deixen el seu mòbil a nens petits perquè s’entretinguin, els deixen jugar amb apps infantils per a ‘tablets’ o que els regalen telèfons mòbils per tindre’ls localitzables a tothora.

Segons l’última enquesta sobre equipament i ús de les noves tecnologies de la informació i a comunicació (TIC), elaborada per l’INE sobre el jovent, el 90,2% dels menors de 10 a 15 anys disposen d’un telèfon mòbil personal, alhora, un 95,2% utilitza habitualment l’ordinador i el 91,8% accedeix a la xarxa amb assiduïtat. A més, un estudi realitzat per l’Institut Nacional de Tecnologies de la Comunicació (INTECO) mostra que l’edat d’inici en l’ús d’internet és als 10 anys, als 11 l’ús de la telefonia mòbil i als 13 l’adquisició de ‘smartphones’ o telèfons intel•ligents.

No obstant, cada cop hi ha més pares que es pregunten ¿és dolent que el meu fill utilitzi aquets aparells? ¿l’entreteniment amb les TIC és negatiu? Davant l’omnipresència d’aquests dispositius a la vida dels nens i els adolescents, els experts sentencien: “no son vetlladores”. Els experts defensen el paper dels pares o educadors alhora de “supervisar, educar i acompanyar” als nens en l’ús de les noves tecnologies.

Per això, insisteixen en que no es pot deixar a l’infant o adolescent davant d’una pantalla però tampoc demanen la prohibició. La principal raó és la impossibilitat de prohibició, ja que si bé els pares poden garantir que el nen no tindrà aquest tipus de dispositius, poden utilitzar amb facilitat els dels companys o amics. La segona és que aquesta absència de noves tecnologies els podria portar a una situació d’inferioritat, ja que cada cop son més comunes en tots els àmbits.

Els pares i educadors han d’ensenyar al nen i adolescent a utilitzar de forma responsable les noves tecnologies i també explicar-los els riscos que comporta la divulgació de la imatge i d’informació personal per aquests nous dispositius. Així doncs, els experts recomanen que els adults s’encarreguin de escollir els continguts, quantitat i moment en el que s’usen aquests aparells, però sempre mantenint una vigilància. Alhora, aquest control també repercutirà positivament en la vida acadèmica i personal del fill.

Imatge: garryknight

Comment | Trackbacks Closed.

1 Comment en “Noves tecnologies, les vetlladores dels nens”

1

trobo que es massa la necessitat que tenim d’utilitzar les noves tecnologies. Els nens primer haurien de aprendre a conviure amb les lloguines i activitats d’oci i no amb mobils, tablets ni aparells d’aquests. trobo que es una manera de vendre al mercat peró s’ahuria de reduir una mica la seva venda o promoció almenys en l’ambit personal ya que en l’ambit proffessional o empresarial funciona d’una altre manera. crerc que la seva reducció en l’ambit personalfaria que la gent no tingues aquesta dependencia a les noves tecnologies i no es transmitiria als fills.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio