Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat

Quin ús li donem a les tablets?

Un estudi mostra les principals funcions d’aquests aparells
By , on 16 de juny de 2014

Cada consumidor és un món i cadascun d’ells tria una marca de tableta i un model segons les seves preferències i necessitats. Una vegada la té a les seves mans, els propietaris d’un iPad, un Kindle o els Galaxy Tab li donen el mateix ús a aquests aparells o duen a terme activitats diferenciades? Aquesta és la base de l’estudi de Kantar Media, una empresa de realització d’enquestes i anàlisis, ha decidit realitzar una estudi sobre els principals usos que donen els propietaris nord-americans d’aquests tres models de tableta.

La primera certesa que es desprèn de l’estudi de Kantar Media és la similitud d’ús entre els consumidors de les principals tabletes del mercat. Tots dos productes tenen uns percentatges molt similars d’ús en àmbits com: jugar, llegir llibres o reproduir música. Malgrat aquesta igualtat, l’iPad d’Apple és gairebé sempre superior en aquets usos que la resta de tabletes. També destaca l’ús majoritari d’Internet, on el 82% dels usuaris de l’iPad, el 76% del Galaxy Tab i el 56% del Kindle Fire de Amazon passen la major part del temps.

Un dels usos majoritaris que comparteixen els propietaris d’aquests tres dispositius és ocupar el temps d’oci amb el joc. Malgrat la falta de jocs i aplicacions en el Kindle Fire, els percentatges d’ús per jugar a jocs o aplicacions són molt similars als de l’iPad o Galaxy Tab, que les seves Stores posseeixen moltes més aplicacions i jocs. Això mostra que els usuaris d’aquestes tabletes dediquen més temps a altres usos, preferint altres suports per a la pràctica de videojocs.

El temps d’oci també es reparteix amb la lectura de llibres; que en aquest cas resulta ser l’ús majoritari dels usuaris de Kindle Fire, la tablet de Amazon especialment dissenyada per aquesta finalitat. Gràcies a la seva plataforma de ebooks i a la possibilitat de comprar en Amazon llibres en format digital i sincronitzar-los perfectament; la lectura de llibres és terreny majoritari entre els usuaris de Kindle Fire. Tot i això, els propietaris de iPad i Samsung Galaxy Tab també dediquen bona part del temps a llegir llibres digitals.

La dada més destacable és que un 72% dels usuaris de iPad, un 63% dels usuaris de Galaxy Tab i el 31% dels propietaris de Kindle Fire utilitzen el seu aparell per llegir, manar i rebre correus electrònics. Això demostra que les tabletes no són només aparells relegats per a consumir productes audiovisuals i passar les estones d’oci; sinó que permeten un ús a nivell laboral, especialment en aquelles persones que han d’estar permanentment connectades a la seva feina.

Imatge: tribehut

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Quin ús li donem a les tablets?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio