Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat

Resultats en temps de real de Google

A més, Google+ incorpora trending topics
By , on 23 de novembre de 2011

Tot i que la majoria de nosaltres som usuaris quotidians del cercador de Google, és molt probable que amb l’ús diari no haguem reparat en tot un seguit d’eines extres de cerca que aquest ens proporciona. Una d’aquestes eines, que si no la veiem la podem fer aparèixer al menú de l’esquerra sota l’epígraf “Més eines”, és la cerca de notícies de darrera hora.

Nou a Google+: els trending topics

Aquesta funcionalitat, heretada del pioner “Google News” (que ja fa temps que va passar a millor vida) ens retorna les publicacions més recents sobre el tema que estem cercant. També tenim la possibilitat de cercar les darreres 24 hores, els darrers dos dies, la darrera setmana, el darrer mes o fins i tot el darrer any (a més, podem fer cerques personalitzades entre dates concretes). Amb aquesta cerca “de darrera hora” obtindrem literalment les noticies que s’han publicat fa menys de 60 minuts.

¿Quina utilitat té això? Principalment té una funció informativa molt interessant per qui vol saber de què s’està parlant a la xarxa. Aquest tipus de cerques ens permet seguir la línia de temps de la informació i veure com s’està propagant la informació. És interessant anar veient quines són les fonts originals de les notícies i com altres llocs web les hi van replicant. Tot i que és una cerca orientada al temps, els resultats que ens mostra Google no segueixen un ordre cronològic estricte, més aviat segueix el seu criteri de posicionament (el mateix que les cerques simples), prioritzant les pàgines més ben posicionades al seu rànking.

Aquestes notícies de darrera hora estan molt relacionades amb un concepte clau a les noves xarxes socials: els trending topics. Twitter n’és el rei d’aquest tipus de classificacions que reflecteixen els temes que estan en boca de tothom a cada moment. Hi ha trending topics per països, comunitats i globals i sovint responen a campanyes orquestrades per reivindicar o per promocionar quelcom. Ja fa temps que Google va incloure els resultats de Twitter a les seves cerques, incloent-hi els trending topics, però ara el gegant d’internet ha fet un pas endavant i ha introduït aquest concepte a la seva xarxa social pròpia, el Google+. Dins d’aquest espai, a la part dreta hem vist com ha aparegut l’epígraf “Tendències” i a sota hi veiem els temes més tractats dins de Google+.

Aquest és un clar exemple de l’interés que Google té per la informació en temps real, per la qual cosa ha modificat considerablement el seu algorisme de cerca. Abans hi tenia molt de pes l’antiguitat del domini, ara el més important és la qualitat dels continguts, la seva novetat i la seva rellevància a les xarxes socials.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Resultats en temps de real de Google”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio