Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat

Sistema d’alertes global de Google

Coneix les emergències que et poden afectar
By , on 27 de gener de 2012

A nivell local, sempre he pensat que els sistemes informàtics que alerten sobre incidències són molt pràctics, ja sigui informes meteorològics o sobre accidents que poden afectar el trànsit. Sortir de casa sabent per l’ordinador o pel mòbil que una carretera està tallada o que fara una gran ventada a la ciutat a la que has de volar, és un fet que no te preu. Ara bé, quan el món està tan globalitzat i la informació ja no pot ser només local, també cal tenir mecanismes per conèixer totes aquestes alarmes a nivell mundial. Fent servir la seva exitosa plataforma Google Maps, els de Google han llançat recentment un sistema d’alertes que informa d’aquests fets i els situa en el mapa.

Pàgina del sistema d'alertes públiques de Google

Aquesta iniciativa forma part del projecte Google Crisis Response i està vinculat a les cerques que realitzem per Internet. Posarem un exemple: imagineu que entrem a Google i cerquem “Grècia” perquè estem pensant en passar-hi uns dies de vacances a les illes gregues. Doncs bé, el sistema d’alertes públiques de Google ens hauria informat que recentment hi ha hagut un terretrèmol sota l’illa de Santorini. Aquest fenomen no ha causat danys ni víctimes, però és un clar exemple d’una situació que pot crear alarma social. Malhauradament, la informació de Grècia encara no surt als resultats.

Des de la pàgina de Google Public Alerts podem veure un mapa del món on apareixen indicats els llocs on hi ha incidències i una barra lateral on s’explica de quin tipus és. Tot i que no és un servei exclusiu dels Estats Units, és allà on més alarmes s’hi registren. Això és perquè la informació que té Google la rep dels serveis oficial d’emergències i sembla ser que no tots els països o comunitats les fan tan públiques. Per exemple, veiem que hi ha alertes per temporal de neu als estats del nord dels EUA, per vent for a Califòrnia, un petit terretrèmol a la regió de les Illes Verges (a prop de Puerto Rico) o un altre a Guatemala.

Google continua oferint serveis gratuïtis als usuaris, serveis que ens faciliten molt la vida i que poden ser beneficiosos per la nostra seguretat. Si es publiquessin més alertes, els ciutadans tindríem més informació directa sobre quins llocs evitar o quines precaucions prendre. De moment compten amb la informació del  US National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA)the National Weather Service, i el US Geological Survey (USGS) per apropar-nos informació sobre els llocs que cerquem al Google. Els resultats que hi apareixen depenen per tant dels nostres interesos i del nivell d’alerta i la seva severitat.

Font | Google.org Blog

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Sistema d’alertes global de Google”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio