Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat

Sofcatalà crea una eina per catalanitzar-nos l’ordinador

El software instal•la paquets d’idiomes que tradueixen el Windows, l’Office i els navegadors
By , on 27 de març de 2012

En aquesta ocasió volem parlar d’una iniciativa que relaciona el català, la llengua d’aquest blog, amb la informàtica, el tema d’aquest blog. No sempre es dona una coincidència d’aquest tipus i per això ens volem fer ressò.

Softacatalà presenta "el catalanitzador" per a Windows

Per posar-nos en antecedents de la notícia, en primer lloc cal presentar l’associació Softcatalà, un grup de gent preocupades per la llengua catalana que dedica grans esforços a aconseguir que aquesta en sigui una llengua d’ús en el món de la informàtica, començant per la traducció i adaptació de programes i software divers al català.

Aquesta mateixa setmana, Softcatalà ha presentat una nova eina que té com finalitat “catalanitzar” els nostres ordinadors, en concret traduir el nostre sistema operatiu Windows i totes les aplicacions de l’ordinador al català. Bé, certament tant el Windows com els programes d’ofimàtica de Microsoft i altres ja tenen paquets d’idioma català, però el que fa aquesta nova eina de Softcatalà és instal·lar-ho tot de cop i estalviar-nos anar buscant paquets i descarregant-los.

El “catalanitzador” és un software que es desenvolupa en quatre fases. A la primera fas se’ns mostra una breu explicació del servei que ofereix i la normativa vigent sobre seguret i protecció de dades i privacitat. La segona fase permet seleccionar quins programes volem es catalanitzin. Per alguna raó, pot ser que no vulguem tenir el navegador en català o que hagi algun programa en concret que vulguem mantenir en l’idioma original. Un cop feta la selecció, la tercera fase és la de la instal·lació, que pot trigar entre 5 i vuit minuts en funció de la velocitat del nostre equip i els paquets seleccionats.

La darrera fase està orientada a les xarxes socials. Les llengües són eines per a la comunicació i, actualment, no hi ha res més comunicatiu que les xarxes com Facebook, Google+ o Twitter. El “catalanitzador” ens permet compartir la nostra instal·lació amb els amics, fans o seguidors que tinguem als nostres perfils d’aquestes xarxes.

Des que es va posar en circulació al mes de febrer, el “catalanitzador” ja ha estat utilitzat per més de 4.500 persones, tot mostrant un creixement exponencial de mes a mes. El que busca aquesta eina és que la dificultat per instal·lar múltiples paquets o fer múltiples descàrregues no sigui un impediment per a que qui vulgui tenir l’ordinador en català ho pugui fer fàcilment. Per exemple, tot i trobar-se entre unes de les 40 llengües més importants a Internet (segons Google, per la quantitat de continguts), el català no és una llengua molt utilitzada en la navegació (la cerques s’acostumen a fer en castellà o en anglès perquè s’espera que apareguin més resultats).

Font | Europa Press

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Sofcatalà crea una eina per catalanitzar-nos l’ordinador”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio