Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat

Un 50% dels espanyols prefereix fer les compres de Nadal a través d’Internet

Un 47% dels europeus dubta de la seguretat de les compres online
By , on 8 de gener de 2015

La campanya de Nadal ha fet disparar durant els darrers mesos el nombre de compres que els europeus fan online, encarregant els seus regals en els principals portals virtuals o buscant les millors ofertes a través de la xarxa. El descobriment de nous portals online de compres o la necessitat d’encarregar aquell vestit o aparell a través de la botiga virtual d’una cadena fan que els usuaris haguem de crear comptes, contrasenyes i usuaris.

Segons una enquesta realitzada per Opinion Way per a KasperskyLab aprofitant la campanya nadalenca, una de les molèsties més freqüents entre els compradors virtuals és haver de lidiar amb complexes polítiques de compres online i contrasenyes amb condicions diferents en funció de cada comerciant. Tot i aquestes murgues alhora de comprar via Internet, cada cop són més els europeus que prefereixen comprar els seus regals de Nadal a través de la xarxa.

L’estudi ha mostrat que els europeus més cibernètics a l’hora de realitzar les compres de Nadal són els britànics, havent realitzar una part de les compres via online un 66% dels enquestats; seguits de ben a prop per els alemanys (60%). Una mica més enrederits i gairebé empatats en la tercera posició del llistat d’europeus més aficionats a les comptes per Internet hi ha els italians (51%) i els espanyols (50%). A la cua en compres digitals hi ha els francesos i els holandesos, països on només entre el 34-35% dels ciutadans enquestats ha deixat d’anar a una botiga física.

Malgrat aquestes xifres, són molts els europeus que opinen que comprar per Internet és poc segur. En concret, el 47% dels europeus creu que les normes de les webs de compres per crear contrasenyes fan que sigui difícil recordar-les més tard; essent una murga a l’hora de comprar de forma digital. De fet, el 55% ha de tornar a demanar la seva contrasenya una vegada al mes i el 14% ho fa cada setmana. Per això, un terç d’aquests usuaris enquestats considera que, encara que són necessàries per protegir les nostres vides digitals, són un motiu poc encoratjador per passar-se de les botigues físiques a les online .

L’analista de seguretat de KasperskyLab, Vicente Díaz, ha reconegut que hi ha un desfasament entre la comoditat que demanden els usuaris i la seguretat que han de proporcionar les pàgines web de compres online. No obstant això, ha insistit en que la utilització de contrasenyes i usuaris és una garantia de que els dades personals que hem introduït per realitzar les compres són protegides i guardades de persones indegudes.

Les contrasenyes són, sovint, la nostra primera línia de defensa quan es tracta de protegir les transaccions online però el problema està en què sempre hi ha un desfasament entre seguretat i comoditat. Amb regles de contrasenyes complicades per inscriure’s i múltiples contrasenyes que memoritzar, molts consumidors tenen problemes per recordar-les, així que és clar que necessiten una manera d’agilitar aquest procés.

Imatge: perspec_photo88

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Un 50% dels espanyols prefereix fer les compres de Nadal a través d’Internet”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio