Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat

Whatsapp introdueix el ‘doble check’ de color blau

Els usuaris sabran quan s’han llegit els missatges
By , on 7 de novembre de 2014

Els usuaris de Whatsapp d’Espanya ja poden començar a veure quan els seus missatges han estat vists pel receptor. La companyia de missatgeria instantània per smartphones ha incorporat els ‘doble check’ de color blau en l’actualització de la versió 2.11.432 d’aquest 5 de novembre. En actualitzar la l’aplicació, els ‘checks’ que apareixen en els missatges enviats canvien de color de gris a blau quan l’usuari receptor hauria obert la conversa i vist el text, imatge o vídeo rebuts.

Amb aquest canvi, l’aplicació Whatsapp ofereix tres nivells de confirmació. En un primer moment, mentre el missatge s’està enviant, apareix un rellotge. El primer ‘check’ es pot veure quan el missatge és lliurat al servidor, el segon apareix quan és lliurat al dispositiu del destinatari. Fins aquí, cap novetat; però ara aquests ‘checks’ passen a color blau quan, segons afirma la companyia a la seva pàgina web, “el destinatari llegeix el teu missatge”.

Aquestes novetats arriben també als grups d’usuaris. Les persones que enviïn un missatge a un grup veuran les mateixes tres confirmacions que en enviar-ho a un sol individu (un ‘check’, dos ‘checks’ i ‘checks’ de color blau). Tanmateix, amb aquesta nova versió del sistema de missatgeria instantània més popular en prémer sobre un missatge enviat des del nostre smartphone, sigui de l’operador que sigui, apareix una icona d’informació. Prement-ho podrem veure quins dels usuaris del grup han rebut el missatge i quins d’ells ho han llegit.

A principis d’octubre, Whatsapp, en la versió 2.11.407, va introduir novetats com la possibilitat d’incloure text en les imatges que s’envien o la possibilitat de sortir d’un grup sense esborrar la conversa. Aquests canvis es conserven en la nova versió, afegint el controvertit ‘doble check’ de color blau per indicar que el destinatari ha llegit el missatge que ha rebut.

I és que el conjunt de canvis en la versió 2.11.432 han indignat a molts usuaris a les xarxes socials, que veuen el doble ‘check’ de color blau un atac a la privadesa i una mesura que s’introdueix massa en la vida dels usuaris. L’única cosa que no pot predir Whatsapp amb cap actualització és el motiu de la no resposta, que pot ser falta de temps, altres ocupacions o, simplement, falta d’interès i ignorància però que ara passarà a ser, segurament, un motiu de discussió entre els usuaris del sistema de missatgeria.

Imatge: Alvy

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Whatsapp introdueix el ‘doble check’ de color blau”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio