Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Correu

Els perillosos allaus d’spam

Cada segon es mouen per internet més de 2 milions d’spams
By , on 14 de maig de 2012

Moltes vegades ens fem creus de la quantitat de correu escombraries que ens arriba a la bústia. Són tot un seguit d’emails majoritàriamente de publicitat que nos ens aporten res i que només fan que molestar. Però quina és realment la quantitat d’spam que circula per internet?

Sense filtres, una gran quantitat de correu que descarreguem és spam

Bitdefender, una companyia dedicada a la seguretat a la xarxa, ha estimat que cada segon es mouen per internet més de dos milions de correus spam. Ara bé, són perillosos aquests missatges per als nostres ordinadors? En principi, d’aquest allau de correus fraudulents, només un 1,14% es poden considerar realment perillosos segons l’estudi de Bitdefender.

Aquesta afirmació es fonamenta en que, tot i que qualsevol missatge d’spam és potencialment perillós, només els que contenen un fitxer adjunt són els que poden fer mal sense que ens en adonem i els que poden ocasionar problemes greus a l’equip. La perillositat de la resta d’spam recau en que si no anem amb compte, podem ser víctimes de phishing, d’un frau, una estafa o podem deixar al descobert les nostres dades, incloses les contrasenyes.

D’aquest 1,14% de missatges amb adjunts, un 10% inclou fitxers anomenats “malware” o formularis fraudulents. Pot semblar un percentatge molt petit, però representen prop de 300 milions de correus diaris potencialment molt perillosos. Entre tantes possibilitats, no és estrany que molts usuaris acabin caient en les trampes. És per això que cal tenir un bon tallafocs i una bona configuració del nostre gestor de correu electrònic, de manera que sigui més complicat que ens arribin aquests missatges d’spam.

Generalment, tots els programes gestors de correu (ja siguin instal·lats a l’ordinador o serveis per la web) disposen d’un panel de control on es pot regular el nivell de seguretat. Si col·loquem un nivell molt alt, pot resultar que alguns correus normals no passin el filtre. Per tant haurem de decidir entre la possibilitat de perdre algun correu i la de veure la nostra safata d’entrada plena de publicitat i enganyifes.

El problema de tenir una bústia molt plena de correu escombraries no és només a títol personal, sinó que suposa unes grans pèrdues a les empreses perquè els seus treballadors han de dedicar un temps (encara que sigui poc) a llegir els “assumptes” dels missatges, identificar-los com spam i esborrar-los. A aquesta despesa en temps no productiu cal afegir que un 78% dels casos de pèrdua de dades a les empreses està causat per un mal ús dels correus perillosos, que permet que virus i trojans s’instal·lin en ordinadors corporatius i n’extreguin la informació.

Foto | manu contreras a Flickr

Font | Portaltic

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els perillosos allaus d’spam”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio