Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘Adobe’

Cibersocietat, Mòbils, Software

Una victòria pòstuma de Steve Jobs

Adobe abandona Flash per a mòbils, com havia previst el gurú d'Apple
By , on 10 de novembre de 2011

Flash va ser creat a l’era del PC -per a ordinadors amb ratolí. Flash és un negoci exitós per Adobe, i entenem per què volen forçar-ne l’ús més enllà del PC. Però la nova era va d’aparells amb poca potència, interfícies tàctils i estàndards web oberts -tot àrees on Flash va curt. […] Nous estàndards oberts creats en l’era mòbil, com ara HTML5, s’imposaran als dispositius mòbils (i també als PCs). Potser Adobe hauria de centrar-se més a crear bones eines HTML5 de cara al futur, i menys a criticar Apple per deixar enrere el passat.”

Així acababa la carta amb que Steve Jobs, conseller delegat d’Apple recentment traspassat, renegava públicament ara fa any i mig de l’estàndard Flash, desenvolupat per Adobe i fins ara suport principal del vídeo en Internet.

html5

HTML5 es dibuixa com a futur estàndard hegemònic.

Fins avui, que sembla que el temps li ha donat una vegada més la raó al visionari de la poma mossegada, transcorregut a penes un mes i pocs dies des de la seua mort i ara que la seua biografia oficial encapçala la llista de vendes al nostre país, tant en versió catalana com en versió castellana. Adobe, que ençà va criticar durament els terminals mòbils d’Apple (iPhone, iPod, iPad) per la seua manca de suport d’aquest còdec de vídeo, ha reculat i ha anunciat que abandona el desenvolupament de Flash Player per a terminals mòbils, per centrar-se d’ara endavant en millorar l’experiència amb el llenguatge HTML5, just com ja havia preconitzat Jobs en el seu moment argumentant sis raons fonamentals explicades amb cura en la carta.
Continue reading »

Comments (0)
Noticies, Software

Acrobat 9 s’integra amb la tecnologia Flash

By , on 6 de juny de 2008

Una versió anterior de l\'Adobe AcrobatAdobe fa un pas de gegant amb el seu format de document electrònic PDF, dotant-lo per a aquesta nova versió del programari Acrobat (que serveix, precisament, per a composar documents en aquest format) de compatibilitat amb el format multimèdia Flash, el que permet a un llibre o revista electrònica, tenir vídeo o àudio incrustats a la mateixa publicació.

Fins ara, els llibres electrònics eren pràcticament una plasmació a les pantalles d’ordinadors i PDA’s del que és un llibre en paper, simplement incloent texte i imatges estàtiques. Uns pocs lectors avançats però usats encara per una minoria com Zinio, incorporen una sèrie de millores que els permeten presentar continguts multimèdia. L’Adobe Reader i el format PDF són, però, encara avui en dia majoritaris, i és per això que sense ser un pas pioner, el donat per Adobe serà segurament el més important de cara a acostumar a l’usuari a quelcom que va més enllà de simplement paraules i fotografies.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio