Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘agregador’

Cibersocietat, Internet
Una cara fosca de la Web 2.0

Afamats (pel karma)

By , on 22 de maig de 2009
Meneame.net, el principal "agregador" social hispà

Meneame.net, el principal "agregador" social hispà. Foto: Guillem Alsina

La Web 2.0 ha portat aparellat un canvi en els costums dels usuaris: de l’antiga passivitat de consumidors com els actuals teleespectadors o oients d’un programa de ràdio característica de la web 1.0 en la qual hi havia relativament poques possibilitats d’interactivitat entre creadors i consumidors de continguts, a l’actual participació activa que permet a tothom opinar i rebatre les opinions dels altres. Això ha creat una nova mena d’internautes: els monstres assedegats de karma (puntuació en “agregadors” socials i altres webs fetes en base al contingut aportat pels mateixos lectors), que sembla ben bé que visquin a la xarxa, dedicant-se només en cos i ànima a fer entrades de blocs, opinar sobre les dels altres i, sobretot, buscar que els valorin la feina.

I això no està malament si no se n’abusa; tots volem que se’ns valori el que fem, que se’ns donin uns copets a l’esquena mentre se’ns diu “molt bé noi, ho has fet molt bé” (o noia…), i més encara si aquests ànims venen del nostre cercle més immediat, de la nostra família i amics. No sóc psicòleg i, per tant, no sabria explicar el perquè d’aquesta necessitat de reconeixement social, però hi és, i no trobo que sigui dolent, és quelcom que va a aparellat a la natura humana. El problema és quan aquesta necessitat de reconeixement s’acosta al paroxisme, provocant autèntiques picabaralles en serveis de posicionament social, que acaben per perjudicar al lector i als altres que hi escriuen.

Un dels “agregadors*” en què es pateix més això és Meneame.net, creat per el professor de la UIB (Universitat de les Illes Balears) Ricardo Gallí, conegut a la xarxa pel pseudònim Gallir i activista en favor del programari lliure. Deixant de banda les controvèrsies sobre si aquest home exerceix una dictadura al Menéame, cosa en la què ni hi entro ni en surto (no el conec personalment i, per tant, no opino), el cert és que hi ha hagut veritables “piques” entre usuaris per temes banals que únicament exposen una fam cega pel karma atorgat per les noticies posades.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio