Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘Amazon’

Internet

Amazon Underground: arriba a Espanya la botiga d’aplicacions gratuïtes

Underground és una tenda d’apps
By , on 11 de desembre de 2015

El gegant del comerç electrònic Amazon ha llançat a Espanya ‘Underground’, una nova tenda d’aplicacions per Android que permet descarregar de forma gratuïta apps i videojocs que en altres tendes, com Google Play o App Store, són de pagament. D’aquesta forma, els usuaris amb sistema operatiu Android poden accedir gratuïtament a continguts que a altres plataformes són de pagament d’una forma totalment legal.

I on està el truc? Doncs és la pròpia Amazon qui paga als desenvolupadors pel temps que els usuaris passen dins d’aquests programes. Així doncs, la plataforma ‘Underground’ de Espanya estrena el seu servei amb una oferta de més d’1.000 apps i jocs com ‘Monument Valley’, ‘Final Kick’, ‘Cut the Rope: Magic’, ‘Facetune’, ‘Star Wars: Knights of the Old Republic’, ‘Frozen Free Fall’ i ‘Goat Simulator’ entre moltes altres opcions.

Per tots és sabut que Amazon és una de les tendes online més populars del món i en moltes ocasions marca una tendència a seguir per les altres companyies del sector. No solament en els seus agressius preus, sinó mitjançant estratègies que fidelitzin al client i m’incentivin el consum, com el seu programa Amazon Premium, que entre altres avantatges elimina les despeses d’enviament i ofereix emmagatzematge en el núvol de fotos.

En aquesta ocasió, Amazon ha considerat que oferir videojocs i aplicacions que normalment són de pagament (o amb micropagament) de forma gratuïta pot ser una gran forma d’atreure clients i atraure als desenvolupadors. Sens dubte, una posició molt intel•ligent, ja que les descàrregues gratuïtes funcionen millor que les de pagament i que també beneficia als desenvolupadors, doncs normalment aquests ocupen les primeres posicions en beneficis econòmics. Continue reading »

Comments (0)
Mòbils

Amazon presentarà el seu ‘smartphone’ al juny

La comercialització del terminal serà al setembre
By , on 26 de abril de 2014

La companyia Amazon està ultimant la presentació del seu primer ‘smartphone’ amb l’objectiu que al juny d’aquest mateix any es presenti de manera oficial per a la seva comercialització posterior. De moment, ja s’ha mostrat el prototip a un selecte grup de desenvolupadors a Estats Units i té intenció de començar la venda del seu ‘smartphone’ als usuaris de la telefonia mòbil partir del mes de setembre, segons informa The Wall Street Journal.

Els plans d’expansió en el comerç d’electrònica d’Amazon passen per anunciar el seu primer ‘smartphone’ que es realitzarà en una presentació oficial al mes de juny d’aquest mateix any, segons informa el mitjà nord-americà. La companyia ha estat desenvolupant el seu dispositiu en els últims mesos i ha arribat a realitzar demostracions del seu potencial entre desenvolupadors del sector. De moment aquestes demostracions han estat molt reduïdes i s’han limitat a ciutats d’Estats Units.

Segons destaca el diari nord-americà, després de la presentació oficial del ‘smartphone’ al juny, Amazon començarà la seva comercialització a partir del mes de setembre. De moment es desconeix si es tractarà d’una aposta global com ha passat amb el darrer llançament en el camp de l’electrònica o si el dispositiu es limitarà a Estats Units i altres països amb especial pes en l’estratègia de la detallista d’Internet.

Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat

Compartir llibres digitals de forma legal

By , on 14 de febrer de 2013
Kindle

Una lectora esperant el metro

Els lectors de llibres digitals, els reproductors de MP3, les memòries externes, les tablets, els ordinadors, els smartphones, etc., plantegen un canvi de mentalitat per la indústria cultural mundial. Es canvien els mitjans de distribució dels seus productes i augmenten els riscos de fraus i pirateries. Es poden prendre moltes mesures al respecte, en forma de lleis o mitjançant més tecnologia, com per exemple PlayStation, que s’està plantejant incorporar un dispositiu que rebutgi els videojocs piratejats un cop els detecti. O bé el cas d’Amazon, que ha patentat una forma molt original de compartir arxius.

Consisteix en un servei de préstec de llibres electrònics. El sistema només funciona amb els dispositius Kindle, els lectors de llibres digitals i les tablets de l’empresa. I el seu funcionament és prou senzill: un comprador té un llibre en el seu dispositiu però durant 14 dies desapareix, l’hagi llegit o no, per passar a un altre dispositiu d’un altre usuari. Dues setmanes més tard, el llibre retorna al dispositiu original. Així doncs, és com si es realitzés un préstec, el llibre canvia de mans i passa a un segon usuari, però el primer i original no pot tenir el llibre durant aquells dies, com si fos un de físic. En realitat, són dues còpies digitals del mateix llibre, però es limita l’accés per evitar plagis. No és un servei gratuït, perquè cal pagar pel llibre, tot i que a un preu més reduït que l’original.

Ara per ara, a primera vista, sembla una bona iniciativa per a poder compartir llibres d’una forma legal. Però ja han aparegut les primeres crítiques per part de les editorials demanant que una part dels ingressos per aquests intercanvis vagin dirigits a ells o als creadors dels continguts. I aquesta iniciativa apareix després que es publiquessin unes dades gens favorables pel llibre electrònic. Segons la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya (FGEE), ha augmentat l’oferta de llibres en format digital, que ja representa el 22% de llibres registrats, però el seu consum ha sigut, majoritàriament, il•legal, amb unes pèrdues que suposen 350 milions d’euros (diners que no s’han guanyat).

Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat, Noticies

Si una màquina em llegeix un llibre, estic infringint algun dret de l’autor?

Associacions nord-americanes pressionen a Amazon.com per funcionalitats de lectura automàtica del Kindle 2
By , on 14 de març de 2009
El Kindle 2

El Kindle 2

La resposta a aquesta pregunta, que pot semblar sorprenent a alguns, tampoc és menys sorprenent: si, per a algunes associacions d’autors i editors dels Estats Units, si compreu un llibre electrònic i la funció de lectura en veu alta del Kindle 2 d’Amazon us el llegeix, li esteu provocant un dany econòmic tant a l’autor com a l’editor.

Tot ve arrel de què el nou lector de llibres electrònics (ebooks) del gegant nord-americà s’ha llençat incloent una funcionalitat que permet que sigui el mateix aparell el què mitjançant una veu sintetitzada, llegeixi en veu alta el contingut d’un llibre. No cal fer-ne una versió gravada “manualment”, llegint el llibre amb uns actors per a gravar-ho i distribuir-ho posteriorment en format d’àudio. L’empipament d’aquest col·lectiu és fàcilment explicable: fins ara, si un client volia la versió parlada en audiobook, havia de gratar-se la butxaca i gastar-se els quartos que costa. A partir d’ara, i si tecnologies com aquesta segueixen avançant i consolidant-se, és possible que puguem començar a prescindir d’això.

Cal indicar que fins fa poc, les tecnologies de sintetització de veu per a la lectura automatitzada de textos no oferien una qualitat mínima per a seguir tot un llibre d’aquesta manera. Això sembla que comença a canviar en paral·lel a les tecnologies que permeten reconèixer la parla i convertir-la en text en un ordinador, el mateix però a l’inrevés.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio