Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘aplicacions Facebook’

Mòbils

Facebook app: com allargar la bateria i millorar el rendiment del teu ‘smartphone’

L’app de Facebook gasta fins al 20% de la teva bateria
By , on 16 de febrer de 2016

fb

Les xarxes socials s’han convertit en un element que està present al nostre dia a dia, en especial, gràcies a l’aparició dels smartphones i les xarxes mòbils d’internet. No obstant això, fa uns dies que els usuaris van comprovar que sense tindre l’aplicació Facebook instal•lat en els dispositius Android, el telèfon anava un 15% més ràpid i es podria arribar a estalviar fins un 20% de l’autonomia de la bateria, un 15% en el sistemes iOS.

El redactor de la publicació The Guardian Samuel Gibbs va fer un experiment en el que comprovava com afecta l’aplicació de Facebook a la bateria d’un telèfon. Amb un sistema Android, i la app de la xarxa social desinstal•lada, el telèfon podria estalviar fins a un 20% de la seva bateria. No només en els terminals del sistema operatiu de Google, també en iOS. Desinstal•lar Facebook en un iPhone comportaria un estalvi d’un 15% de la bateria.

Incrèduls davant de l’experiment de Gibbs, els usuaris de Reddit van comprovar tan sols fa algunes setmanes com variava amb i sense l’aplicació el rendiment dels telèfons. L’anàlisi es va dur a terme amb una eina de ‘benchmark’. El resultat va ser mostrat a través d’un gràfic que corroborava que amb un telèfon Android sense Facebook ni l’aplicació Facebook Messenger aquest funciona un 15% més ràpid que de tindre-hi ambdós apps instal•lades. Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat, Internet, Seguretat
Cap aplicació de Facebook que us prometi dir-vos qui visita el vostre perfil és autèntica

Trend Micro detecta falses aplicacions de Facebook creades per spammers

De moment no semblen excessivament perilloses, però si no anem amb compte ara, en el futur això podria canviar
By , on 27 de març de 2010

Compte amb el que executeu a Facebook. Fotomuntatge: Guillem Alsina

Compte amb les aplicacions que executeu dins de Facebook! Si bé fins ara aquestes eren innòcues (la gran majoria, vaja), l’empresa especialitzada en solucions de seguretat Trend Micro ens adverteix que ha sorgit tota una nova classe d’aplicacions de Facebook que són emprades per spammers per atraure’ns cap a perfils de la xarxa social i pàgines web publicitàries.

La trampa d’enginyeria social que fan servir més sovint és oferir a l’incaut usuari de Facebook una manera de veure qui ha visitat el seu perfil. Aquesta és una funcionalitat que no existeix a la popular xarxa social i que, al meu parer, no existirà mai.

I el motiu de que pensi així és simple: si hom sap que la seva visita queda enregistrada i que l’altra persona podrà saber que ha estat al seu perfil, més d’un noi no visitaria tan sovint el perfil de la noia que li agrada però que ella no ho sospita (o casos semblants), o bé aquesta mateixa persona no “espiaria” a amics i coneguts sense que aquests o sabessin, amb el que l’activitat a la xarxa davallaria i, en conseqüència, també cauria el seu atractiu. L’anonimat de les nostres accions fa que siguem molt més actius visitant altres perfils, tafanejant les seves fotos o quins amics tenen altres persones, el que dóna vida a Facebook, que és al cap i a la fi el que interessa a aquesta empresa.

Prometent que això es podrà fer amb un determinat programa, els creadors de malware atrauen als usuaris de Facebook, que instal·len al seu perfil la falsa aplicació. Aquesta (que, evidentment, no funciona com promet) els condueix cap a algun tipus de spam o, fins i tot, a trampes més perilloses com ara pàgines web que imiten d’altres molt conegudes per capturar les dades sensibles dels usuaris.

Per tal de temptar a més usuaris, aquestes aplicacions afegeixen entrades al perfil i al mur de l’usuari, donant-se a conèixer a prometent realitzar la funció que anuncien.

Tot i les mesures de seguretat que Facebook ha impulsat darrerament, el seu sistema de programació (les API‘s i la llibertat per executar qualsevol aplicació) no proporciona totes les garanties de seguretat que hauria de tenir un servei en línia de tanta magnitud com aquest, que aplega més de 400 milions d’usuaris d’arreu del món. Probablement a aquestes alçades s’hagin retirat les aplicacions que han motivat directament aquest article, però és probable que les mateixes ja estiguin essent substituïdes per unes altres que fan exactament el mateix i que estaran en funcionament encara unes quantes setmanes.

El sentit comú dicta que anem sempre amb molt de compte amb tot allò que executem a Internet i las pàgines que visitem. La Xarxa és una veritable selva on abunden les espècies perilloses. En el cas de Facebook, molt de compte amb els jocs casual que darrerament proliferen en aquesta xarxa social i en les aplicacions que prometen funcionalitats desitjades i buscades com és el cas que hem comentat.

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio