Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘App Store’

Internet, Mac, Mòbils
L'impulsor d'aquesta iniciativa és el mateix programador que es troba al darrere de Cydia

L’App Store per a l’iPhone tindrà competència

By , on 25 de març de 2009
App Store, un negoci rodó per a Apple

App Store, un negoci rodó per a Apple

A Apple li ha sortit un fill bastard quan menys s’ho esperava; un programador independent ha anunciat que posarà a disposició d’usuaris i programadors una alternativa a l’App Store que acollirà aquelles aplicacions que no hagin estat admeses a la botiga en línia de la companyia de la poma.

El compte enrere per posar en marxa aquesta iniciativa ja ha començat, i és previsible que estigui en línia en un parell de setmanes si no és que Apple hi troba algun remei com ara el de tirar cap als tribunals. Per si de cas es decanta la cosa per aquí, Jay Freeman -l’autor de la botiga “alternativa”, també conegut com a Saurik– ja ha contractat els serveis d’un advocat. I és que, fent bona la dita, val més prevenir…

No és el primer cop que Freeman busca “alliberar” l’iPhone del control d’Apple. Ell és l’autor de Cydia, un programa que permet instal·lar nombroses eines d’un sistema Unix en el telèfon d’Apple, i que es nodreix bàsicament dels repositoris de programari de Debian.

Continue reading »

Comments (0)
Internet, Professional, windows
Tot i ser de Microsoft, inclou una bona quantitat de títols de programari lliure

App Store, un model a imitar pels ordinadors de sobretaula?

By , on 22 de març de 2009
Una panoràmica general de la Web App Gallery

Una panoràmica general de la Web App Gallery

Microsoft ens ha sorprès recentment amb la presentació de Web Platform, una mena de botiga en línia al més pur estil App Store però dedicada als servidors. Tot un avanç del què podria ser el futur de la distribució de programari per als ordinadors.

De fet, en el meu parer, la idea no és nova: la gran majoria de distribucions de GNU/Linux porten algun tipus de sistema per a instal·lar programari de forma centralitzada i senzilla. Jo, que particularment sóc usuari regular d’Ubuntu, us puc esmentar el gestor Synaptic d’aquesta famosa distribució és una eina semblant en el concepte bàsic al què ens proposa l’App Store, malgrat que la realització sigui diferent. I lleugerament més diferent encara a la Web App Gallery, el repositori en línia que ens proposa Microsoft.

Presentada juntament amb altres novetats com la beta de Silverlight 3 a l’esdeveniment MIX09, la Web Platform de Microsoft és una altra d’aquestes iniciatives tan difuses (per àmplies) dirigida al cloud computing amb què ens estan premiant darrerament les empreses d’informàtica. El seu objectiu és bàsicament el de proporcionar les eines, servidors i serveis de hosting necessaris per bastir aplicacions en línia, però lluny dels serveis Azure, ja que no busquen centralitzar-ho tot en un hostatjament de l’aplicació i dades propi de Microsoft (com passa amb Azure), sinó que més aviat donen l’oportunitat de crear el seu propi “núvol” a un programador o empresa de serveis. Suposo que deu ser la competència que li està posant a la companyia de Redmond altres empreses com Sun, que aquesta mateixa setmana ha presentat la seva oferta en el terreny del cloud computing que també apunta en aquesta línia de facilitar eines de tota mena per a què hom es construeixi el seu propi núvol.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio