Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘apple’

Mòbils

Apple redueix el seus beneficis i registra una davallada en la venda d’iPhones

La companyia ben menys productes
By , on 23 de maig de 2016
Apple

La poma d’Apple

El gegant tecnològic Apple ha obtingut menys beneficis aquest segon trimestre de 2016 en comparació amb les vendes registrades a l’any anterior. La companyia de la poma va obtenir un benefici net de 10.500 milions de dòlars, enfront dels 13.600 milions que va aconseguir al mateix període de 2015; un descens que també es registra en la venta de iPhones, el producte estrella de la companyia nord-americana.

El nombre de iPhones venuts durant el període ha estat de 51,1 milions de dispositius enfront dels 61,1 milions del segon trimestre de l’any passat; i és que el descens del 13% en les vendes de la companyia s’ha convertit en una reducció de beneficis. En el segon trimestre les vendes netes del fabricador de dispositius tecnològics van ascendir a 50.600 milions de dòlars (44.786 milions d’euros), enfront dels 58.000 milions de dòlars (51.336 milions de dòlars) del mateix període de 2015.

La companyia de la poma ha aconseguit comercialitzar durant aquest període de l’any uns 51,1 milions de dispositius l’iPhone, el que és el seu producte més important; enfront de 61,1 milions del segon d’unitats venudes en el trimestre del passat any. Un descens constant que també es registra en altres dels productes estrella de la companyia com són l’iPad, tableta amb vendes 10,2 milions d’unitats aquest trimestre de l’any enfront de les 12,6 del mateix període en 2015; i, en menor mesura, amb els ordinadors Mac que han passat a facturar 4 milions enfront de 4,5 milions de l’any anterior. Continue reading »

Comments (0)
Hardware

Apple millora la protecció de les bateries dels seus aparells als Estats Units

Els usuaris poden renovar bateries desgastades
By , on 6 de juliol de 2015

bateria

La companyia tecnològica Apple ha decidit fer una millora dels termes del seu AppleCare Protection Plan i AppleCare+ per als seus dispositius iPhone, iPad i MacBook (que abans no podien accedir a aquesta cobertura). L’empresa nord-americana, seguint una estratègia de millora dels serveis postvenda, ha decidit ampliar la política de canvi de bateries amb menys d’un 50% de la seva capacitat original a aquells aparells que estiguin per sota del 80% de la mateixa.

Així doncs, els compradors de productes Apple iPhone, iPad i MacBook que tinguin problemes amb les seves bateries i tinguin contractat un servei AppleCare Protection Plan o AppleCare+ podran substituir les bateries lleugerament desgastades o malmeses. La novetat radica en que aquesta substitució a través dels plans de manteniment dels terminals i aparells Apple s’augmentarà de bateries amb 50% de càrrega a bateries amb 80% de càrrega. Continue reading »

Comments (0)
Internet

Apple anuncia un nou servei de música en ‘streaming’ disponible al juny

Apple Music serà multiplataforma
By , on 10 de juny de 2015

apple

El món de la música digital torna a mirar amb recel el proper pas de la companyia Apple, que promet novetats musicals 14 anys després del llançament d’iTunes. Apple ha anunciat en la seva conferència per a desenvolupadors WWDC 2015 Apple Music, un esperat servei de música en ‘streaming’ que pot suposar un problema seriós per a grans actors com Spotify. A més de para dispositius d’Apple al juny, estarà disponible per Android i Windows a la tardor.

El servei de música en ‘streaming’ Apple Music arriba al sector com una seriosa amenaça, ja que igual que altres serveis de la companyia de la poma s’instal•larà vulguin els seus usuaris o no en els dispositius de la companyia. D’aquesta forma, els usuaris tindran en varis dels seus dispositius el servei i serà més senzill aconseguir adeptes. A més, al no tancar-se als ecosistemes de la competència, el potencial d’Apple Music és enorme i amenaça seriosament a la resta de plataformes de música digital.

La realitat és que actualment no funciona tan be la compra de cançons o discos per separat com el model per subscripció per ‘streaming’ o el consum de vídeo online. Apple ha dit que actualment el sector “és una autèntic caos” i per això ha creat un “gran i nou ecosistema” pensat per a la música. Tanmateix, Apple Music també compta amb un servei de radio 24 hores al dia durant 7 dies a la setmana, que no es reproduirà automàticament mitjançant un algorisme o basat en cerques. Continue reading »

Comments (0)
Mòbils

Apple amplia el seu programa de Reciclatge i Reutilització a terminals d’altres companyies

Emporta’t un descompte al dur el teu antic smartphone
By , on 30 de abril de 2015

La companyia nord-americana Apple ha decidit ampliar el seu actual Programa de Reciclatge i Reutilització d’iPhone i iPad al acceptar smartphones d’altres fabricants. Fins ara, aquesta possibilitat de reciclar smartphones de companyies competidores només estava disponible en alguns països, però no a Espanya.

Per poder beneficiar-se d’aquest programa de Reciclatge i Reutilització de smartphones i tabletes el client haurà de portar el seu telèfon intel•ligent a una de les onze Apple Store autoritzades a Espanya. A la botiga d’Apple, un especialista valorarà el dispositiu en l’acte i aquest import li serà descomptat en la compra del seu nou iPhone o iPad. A més els de la companyua de la poma ajudaran als seus clients a triar i contractar un servei de dades amb operadores de telefonia, sempre que sigui necessari.

Entre els avantatges d’aquest nou pla, els usuaris disposaran de serveis gratuïts d’activació, configuració personalitzada o d’inscripcions en tallers gratuïts que els permetran conèixer més sobre les aplicacions del seu futur dispositiu (iCloud, Foto, Vídeo). D’aquesta forma, Apple vol millorar el seu servei amb els clients habituals de la marca i atreure’n altres usuaris de smartphones i tablets mitjançant un descompte per dur el seu antic terminal mòbil. Continue reading »

Comments (0)
Hardware

Apple Watch: característiques, models i preus

El rellotge intel•ligent d’Apple arribarà el 10 d’abril
By , on 27 de març de 2015

L’esperat rellotge intel•ligent d’Apple, l’Apple Watch, ja és oficial i s’han fet públiques les seves característiques, detalls funcions i la data de llançament en funció del model. Amb aquest nou dispositiu, Apple es suma al carro dels ‘wearables’, un mercat en plena ebullició al que se sumen cada vegada més fabricadors, especialment els que adopten Android Wear, encara que també els que inclouen la seva pròpia plataforma.

  • Atendre trucades des del propi rellotge: Aquesta podria ser la característica més destacada i útil, i és que la capacitat atendre trucades des del propi rellotge és un gran punt a favor de l’Apple Watch. La veritat és que aquesta és una necessitat vistes les novetats que han integrat altres marques en les seves alternatives.
  • Pagaments mitjançant Apple Pay: Una altra de les utilitats més innovadores de l’Apple Watch és la de pagaments mitjançant Apple Pay. El sistema confirmarà la transacció electrònica mitjançant un lleu so i una vibració del propi rellotge. D’aquesta manera la signatura de la poma pretén fomentar no solament el seu propi sistema de pagament, sinó oferir major utilitat al seu primer smartwatch. En aquest apartat també destaca la capacitat per mostrar en la pantalla digital informació referent a reserves d’hotel i bitllets d’avió entre uns altres.
  • Notificacions i la presència de Siri: L’Apple Watch servirà com a visor de notificacions. Tot el que esdevingui en matèria de xarxes socials, correu electrònic i resta de apps compatibles i instal•lades en la teva iPhone es podran consultar en el rellotge. Tot això es podrà combinar amb el control per veu de iOS, Siri. La seva activació és tan senzilla com prémer la corona (botó físic) i fins i tot mitjançant comandos de veu. Tot seguit és possible realitzar tasques com respondre a missatges de apps de missatgeria com WeChat gràcies a les connexions per Bluetooth o WiFi.

    Continue reading »

Comments (0)
Software

Apple presenta iOS 8.1 com la versió sense errors

El sistema operatiu dóna solució a les crítiques dels usuaris
By , on 23 de octubre de 2014

La nova versió del sistema operatiu d’Apple, el iOS 8.1, ja es pot instal•lar en els dispositius mòbils d’Apple. La versió iOS 8.1 té com a objectiu reparar els errors de la versions anteriors llançades per la companyia de Cupertino que causaven problemes als usuaris. Entre les novetats que incorpora la nova versió del sistema operatiu d’Apple, es troben el suport a Apple Pay, la tornada de el rodet com a organitzador de fotografies o la nova secció de iCloud destinada mantenir la privacitat dels continguts pujats al núvol d’Apple.

En concret, la versió iOS 8.1 està disponible a Espanya des d’aquest dilluns a les set de la tarda, aproximadament. Els usuaris de dispositius Apple poder instal•lar la nova versió de iOS han d’accedir a la pestanya d’actualització de ‘programari’, en el menú d’ajustos generals. Per actualitzar la versió del sistema operatiu és necessari disposar d’un mínim de 126 MB lliures en el cas de l’iPhone –tot i que varia depenent de la versió del telèfon– i 86,7 MB disponibles en l’iPad. Continue reading »

Comments (0)
Mòbils

Apple demana la paralització de vendes d’alguns models de Samsung

La companyia de la poma al•lega danys ‘irreparables’
By , on 27 de maig de 2014

Apple ha tornat a recorre a la justícia per a que es paralitzi la venda de diversos dispositius mòbils del seu principal competidor, l’empresa sud-coreana Samsung. La companyia de la poma ha assegurat que en infringir les seves patents, Samsung ha ocasionat un dany que va més enllà de les compensacions econòmiques i per això ha demanat que es paralitzi la venda de diferents ‘smartphones’ de la companyia rival.

A principis del mes de maig es coneixia el veredicte d’un dels judicis que enfronta a Samsung i Apple. Un jurat de San José, Estats Units, va determinar que Samsung havia infringit patents d’Apple i va condemnar a la companyia sud-coreana a pagar a l’empresa americana una indemnització de 119,6 milions de dòlars (86,2 milions d’euros). Malgrat aquesta sentència favorable, Apple han decidit reclamar mesures més enllà de la indemnització, que arriben a la paralització de la comercialització de determinats models de Samsung.

En concret, Apple ha presentat una petició que busca que es paralitzin les vendes de diferents models de ‘smartphone’ de Samsung. Segons la publicació The Verge, Apple ha argumentat en uns documents presentats davant la justícia que l’empresa de la poma ha patit que el danys fruit de la vulneració de les seves patents. Apple pronostica que aquests danys seran “irreparables” si l’empresa sud-coreana Samsung continua venent els seus telèfons intel•ligents. Per això, la companyia fundada per Steve Jobs considera que la compensació econòmica no és suficient i demana que es paralitzin les vendes. Continue reading »

Comments (0)
Noticies

Apple estudia crear una plataforma per escolar música en ‘streaming’

L’empresa també llançarà iTunnes per Android
By , on 28 de març de 2014

La revista Billboard apunta a que Apple pot estar planejant portar iTunes per a sistemes Android i crear un servei per escoltar música en ‘streaming’ més enllà de l’aplicació iTunes Radio, semblant a la plataforma musical Spotify, per impulsar els seus ingressos. La publicació apunta a que aquest canvi en la política d’Apple podria ser atès que les vendes musicals a iTunes Store arrosseguen unes pèrdues del 13% als Estats Units.

La competència amb Android i marques com Amazon i Google és molt dura al mercat de la distribució digital de continguts, essent aquestes les firmes capdavanteres en el sector. La venda de música digital ha generat quantiosos beneficis per a Apple amb un creixement continu, però per primera vegada iTunes Store ha registrat un descens de les vendes; mentre que iTunes Radio guanya terreny.

D’altra banda, els ingressos per serveis de ‘streaming’ han crescut. Segons un estudi de l’Associació de la Indústria d’Enregistrament d’Amèrica (RIAA), els serveis de ‘streaming’ com Spotify, Pandora i YouTube van generar 1.400 milions de dòlars en ingressos per subscripcions, publicitat i llicències a EUA l’any passat, un 39% més des al 2012, mentre que els ingressos de les descàrregues legals de música van baixar un 3,2%. El segon informe, de la Federació Internacional de la Indústria Fonogràfica (*IFPI), va constatat que els ingressos per música en ‘streaming’ van créixer un 51% a tot el món.

Continue reading »

Comments (0)
Mòbils

Apple presenta els nous models d’iPhone 5

Tim Cook ha presentat l'iPhone 5C (de baix cost) i l'iPhone 5S
By , on 17 de setembre de 2013

iphone

Apple ha entrat en la guerra de preus dels seus dispositius, quelcom que no havia passat fins ara. I és que l’empresa també lluita per buscar nous clients i obtindre més beneficis si això suposa rebaixar el preu dels seus productes i serveis. Tim Cook, el president de la companyia, ja ha presentat el nou iPhone 5C, el predecessor de l’iPhone 5, tot i que amb menys expectació. Es podrà adquirir en cinc colors: verd, blau, vermell, groc i blanc a partir del proper dia 20 de setembre. Ja es pot realitzar la reserva i encara queden models disponibles, cosa que no va passar fa un any amb l’iPhone 5, les unitats de les quals es van esgotar en poc més d’una hora.

La versió barata de l’iPhone podrà interessar a molts usuaris que desitgin utilitzar un dispositiu Apple però que no tenien recursos suficients com per tenir-ne. Les seves característiques són semblants però ‘low cost’. La carcassa no és metàl·lica, tot i que ho sembli. En realitat és plàstic i es pot canviar de color. Pel què fa a les característiques, cal dir que és un bon smartphone. La seva pantalla és de quatre polzades, té una càmera de 8 megues per fer fotografies i realitzar vídeos amb tres augments de zoom. S’hi poden descarregar moltes aplicacions i està preparat pel 4G.

Poc després de la seva presentació ja van sorgir les primeres crítiques que asseguraven que Apple presentava com a nou un mòbil vell, que no tenia cap novetat respecte l’iPhone 5. A més, tot i que, suposadament, és un dispositiu de baix cost, el seu preu no sembla ser-ho. A Estats Units, el model de 16 GB amb contracte costarà uns 99 dòlars (549$ sense contracte) i el model de 32 GB amb contracte costarà 199 dòlars (649$ sense contracte). Les fundes de colors intercanviables costaran 29 dòlars. En total, un preu força elevat i que la resta de companyies poden competir fàcilment.
Continue reading »

Comentaris tancats a Apple presenta els nous models d’iPhone 5
Software

Apple presenta el iOS7

Apple ha presentat el nou disseny de l'iOS7, els nous MacBook Pro i l'iTunes Radio
By , on 17 de juny de 2013

Apple ha presentat un nou sistema operatiu pels seus dispositius mòbils: el iOS 7. Tim Cook, el conseller delegat de la companyia, va explicar la gran importància del seus sistema en els dispositius mòbils que s’utilitzen arreu del món. Assegura que ocupa la majoria de quota de mercat pel què fa a tablets, per això és important que el sistema sigui prou efectiu per poder donar a l’abast de les necessitats dels usuaris. El nou iOS 7 implica un nou disseny per Apple, molt més clar i senzill. Visualment es canvien les icones, el nou disseny està més treballat i el fons sembla haver-hi diferents plans i textures. És important que així sigui per tal que sigui un producte més atractiu a la vista, millor per poder-hi treballar.

Els plans no són només qüestió de disseny, sinó que també faciliten la feina de moltes persones que treballen amb dispositius d’Apple. Es poden tenir aplicacions obertes permanentment i consultar-les amb els plans quan sigui necessari. Tant les notificacions com l’organització de les icones i aplicacions, així com realitzar fotografies, serà diferent amb el nou iOS 7, que s’incorporarà en els futurs dispositius de la companyia quan surtin al mercat. Segur que serà un nou atractiu de cara als consumidors, per poder veure les avantatges d’aquest sistema operatiu. Estarà disponible, això sí, de forma gratuïta per tots els usuaris d’iPhone 4 i models superiors de l’iPad 2 a partir de la tardor.

A més a més, Apple ha presentat alguns dels seus nous productes, com és el cas de la nova edició del MacBook Air. Els famosos portàtils de la companyia es caracteritzen pel seu poc pes i les seves bones capacitats i qualitats. En aquest cas, el portàtil pot aguantar 24 hores sense estar endollat, amb 10 hores de vídeo, amb uns gràfics el 40% més potents, millorant també la seva connexió Wi-Fi. El MacBook Pro també s’ha redissenyat de tal manera que té un rendiment molt millor respecte la resta d’ordinadors. Es fabricarà íntegrament als Estats Units i molts aficionats ja s’han vist interessats per les seves possibilitats. Però caldrà esperar fins a la tardor.
Continue reading »

Comentaris tancats a Apple presenta el iOS7
Pàgina 1 de 41234

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio