Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘arxiu’

Cibersocietat, General

Re.vu fa brillar el teu currículum

Una eina que ens farà més visibles a la xarxa
By , on 21 de novembre de 2011
Re.vu

Re-vu converteix el teu currículum en una obra d'art.

Vivim una època en què mai no falten candidats per a un lloc de treball qualsevol, més bé el contrari, cosa que lògicament dificulta bastant la dura tasca de trobar feina, ja que la competència és força ferotge. Com evitar que el nostre currículum acabe abocat a la trituradora de paper llest per ser reciclat? La primera cosa que necessitem, òbviament és que es fixen en el nostre currículum. Re.vu és una eina que ens pot facilitar enormement la visibilitat.

Currículum sobri en text, format clàssic, estructurat en apartats, innovador i modern? Com que en aquest tema hi ha diverses teories i cap veritat absoluta, re.vu ofereix la possibilitat de combinar tots els formats de currículum, des de la infografia al portafoli, passant com no pel model tradicional. Tots ells accessibles des d’un mateix lloc centralitzat. Per començar a fer servir re.vu només caldrà que ens registrem i triem URL, que durà el format re.vu/nomd’usuari. Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat, Software

Dropbox t’apuja als núvols

Oblideu-vos de les memòries USB gràcies a aquesta fantàstica aplicació
By , on 11 de novembre de 2011

Aprofitant el recent llançament de la seua nova versió per a empreses, avui parlarem sobre Dropbox, una eina que cada dia guanya usuaris força merescudament, en opinió de l’a dalt signant. No us ha passat mai això de saber que existeix una aplicació, fins i tot saber per a què serveix sou conscients que és molt útil, bastant popular i tot això, però mai no heu trobat el moment de dir, ara l’instal·laré i miraré com em va? Aquest és el meu cas amb Dropbox. Sort que val més tard que mai, perquè m’estava perdent una meravella del nostre temps.

Dropbox

Dropbox s'integra perfectament al vostre sistema.

Hom diu sovint que les millors idees acostumen a ser les més simples, doncs bé, Dropbox ho confirma una vegada més. Per acotar una mica el camp i il·luminar aquell que no conega encara aquesta aplicació, la prodríem definir, de manera un tant rústica, com a ‘un pendrive al núvol’. Qui no ha lamentat mai haver perdut informació insubstituïble només perquè el nostre llapis USB ha fet figa, o simplement perquè no el trobem? És un problema que ja no existirà més d’ara endavant gràcies a aquesta nova eina.
Continue reading »

Comments (0)
Especials

Webcòmics per a tots els gustos

A Internet podem trobar gran quantitat d'obres il·lustrades que faran les delicies dels amants de les tires còmiques i la novel·la gràfica
By , on 29 de setembre de 2011

Internet està ple de petites obres il·lustrades per autors de tot el món, de renom o no, que ofereixen bones estones d’entreteniment pels amants del còmic. Amb l’auge dels smartphones i d’altres aparells amb els quals accedir a la xarxa de forma inmediata, i en unes pantalles de la mida a vegades d’un comicbook, ha crescut el mercat d’aquestes historietes digitals. Anem a repassar algunes de les millors:

Els còmics a la web cada cop tenen més èxit

Time Trabble
Autor: Mikey Heller
En línia des de: Maig, 2010
Periodicitat: Dilluns i divendres
Idioma: Anglès
Time Trabble és un webcòmic per als amants de l’humor simple, però amb petites dosis d’ironia i desraó. El seu autor és Mikey Heller, un universitari que dedica part del seu temps a fer stand-up comedy. És un còmic de situacions senzilles, les temàtiques de vegades freguen l’absurd per treure’ns un riure. Recomanable per passar una tarda de sa entreteniment des de qualsevol aparell amb accés a Internet.

Pictures for Sad Children
Autor: John Campbell
En línia des: 2007
Periodicitat: Una o dues vegades per setmana
Idioma: Anglès
Molta gent es reconeix fanàtica dels webcómics amb temàtiques fosques i pessimistes. En aquest cas, Pictures for Sad Children és un dels màxims exponents d’aquest gènere. Originalment tenia una trama sobre Paul, un fantasma, i Gary, el seu reemplaçament com a treballador en un call-center. No obstant això, l’autor va deixar de banda la història per concentrar-se en cartoons amb un humor molt subtil (de vegades, gairebé imperceptible), que no té una broma òbvia, però convida a trobar el riure en l’amargor. Pel tipus de recursos que empra, o l’estimes o l’odies.

Dresden Codak
Autor: Aaron Díaz
En línia des de: juny, 2005
Periodicitat: Esporàdicament (cada dos o tres mesos)
Idioma: Anglès
Dresden Codak és un webcòmic de culte per als usuaris de la Internet mòbil. Encara que està pràcticament tancat -amb actualitzacions cada parell de mesos-, el seu arxiu és una veritable obra d’art. És complicat de llegir, perquè està ple de referències a la filosofia, la psicologia, la ciència i la tecnologia. Per exemple, el seu arc final (Hob) té com a trama central la singularitat tecnològica i les seves implicacions. Menció a part mereix l’art de Aaron Díaz, amb una traç exquisit i una tècnica envejable.

Axe Cop
Autor: Malachai Nicolle (guió) i Ethan Nicolle (dibuixos)
En línia des de: Gener, 2010
Periodicitat: Dimarts, dimecres i dijous
Idioma: Anglès
Axe Cop és també un dels webcómics més reconeguts a Internet. El seu humor és esbojarrat, estrambòtic i incongruent, amb moltíssims bromes tontes per tot arreu. I no és per menys, ja que la seva guionista té sis anys. Com? La història de Axe Cop és prou coneguda: Ethan, un dibuixant de 29 anys, tenia en ment fer una novel.la gràfica. Per practicar, va decidir fer un webcòmic amb l’ajuda de Malachai, el seu germanet, que li donaria les trames. El resultat va ser un boom immediat: els primers cinc episodis van ser publicats a Facebook al desembre de 2009, i immediatament es van convertir en un viral, arribant a tenir aparicions en revistes com Entertainment Weekly. Un indispensable per la col.lecció.

White Ninja
Autor: Scott Bevan i Kent Earle
En línia des: 2002
Periodicitat: Diari
Idioma: Anglès
White Ninja és excel lent per tenir la nostra dosi diària d’humor absurd. Bastant veterà en les tires còmiques -gairebé deu anys d’arxiu-, aquest webcòmic ens dóna en només tres vinyetes una situació divertida (i de vegades, una mica surreal) per riure a riallades. Es pot llegir qualsevol sense necessitat de témer perdre en la continuïtat. De fet, cada història és independent, sense estar relacionades entre si, el que la fa perfecta per examinar donant salts entre tira i tira.

Calm Blue Oceans
Autor: Jesse Cline
En línia des: 2010
Periodicitat: Diari
Idioma: Anglès
Jesse Cline compleix la màxima que un bon dibuixant pot sortir de qualsevol lloc. Comptable de professió, va decidir lliurar-se a la seva vocació el 2010 per crear Calm Blue Oceans. D’humor simple i ben intencionat, aquest webcòmic aporta una situació quotidiana que ens treu un somriure. El dibuix també és senzill, amb un estil molt pulcre i infantil. Recomanat per alegrar el dia quan hi hagi sobredosi de treball.

Patota
Autor: Juanelo
En línia des: 2010
Periodicitat: Dues vegades per setmana
Idioma: Espanyol
Reservem el webcòmic en espanyol per al final. En aquesta ocasió, l’escollit són les aventures del fenomenal patota. Al meu parer, és un dels més complets que existeixen en l’actualitat, perquè el humor de Juanelo és molt ben pensat, variat i entretingut. En la prima línia entre l’absurd i la quotidianitat, patota i la seva tropa es converteixen en personatges entranyables per al lector.

Ménage à 3
Autor: Giz & Dave Zero 1
En línia des de: Maig, 2008
Periodicitat: Setmanal
Idioma: Anglès
Ménage a trois pertany al gènere de la comèdia romàntica/sexual. Catalogat com només per a adults, és un webcòmic que aborda les diferents relacions entre diversos dels seus personatges, destacant-se per la varietat d’orientacions sexuals. Situat a Mont-real, té una gamma molt interessant de personatges, el quals interactuen en situacions incòmodes i hilarants. Cal destacar especialment l’art, ja que el dibuix s’assembla, en certa manera, al dels còmics d’Archie.

La tuya en vinagre
Autor: Sergio Neri
En línia des de: Gener, 2011
Periodicitat: Dilluns
Idioma: Espanyol
Tanquem amb un webcòmic políticament incorrecte. Aquesta és una producció mexicana amb humor àcid, irreverent i altisonant. És relativament nou, ja que el seu autor va iniciar la publicació a principis d’aquest any. Tot i això, el seu èxit ha estat considerable malgrat la seva escàs temps en línia. Per a molts podria ser considerat com un humor de mal gust, però en aquest ús del atzar i la grolleria radica la seva virtut.

Comments (0)
Internet

Recopilatori de serveis d’emmagatzematge web d’imatges

Repassem algunes de les millors eines web que encara perduren per complir la funció bàsica d'allotjament d'imatges
By , on 15 de juny de 2011

Ja fa alguns anys que, amb el creixement de la web 2.0 i l’auge dels continguts audiovisuals, es va anar estenent tota una serie de serveis que donaven resposta a les necessitats dels usuaris en aquest àmbit. Un dels més reclamats, sobretot amb el creixement dels blogs i els fòrums de moltes pàgines webs on els usuaris havien d’estar continuament mostrant gràfiques i fotografies als altres usuaris, eren els serveis per a pujar imatges a internet. Gràcies a aquestes webs d’emmagatzematge d’imatges, la gent podia compartir-les ràpidament a tots aquells espais públics on desitgèssin.

ImageShack és un dels serveis d'allotjament d'imatges més reconegut

Recentment aquests han evolucionat adaptant-se a les xarxes socials que regnen a Internet avui en dia. A més, molts han incorporat la sinergia amb les aplicaciones per a smartphones. Bons exemples d’això són Instagram o Picplz, dues de les més populars eines que se centren en pujar les imatges que fem amb els nostres mòbils per a fotografia i que després compartim amb tot el nostre entorn, adentrant-nos en el núvol en el que vivim avui en dia.

Però aquests innovadors serveis, disten una mica de la idea primigènia que els hi donava sentit fa uns anys. Molts no tan sols encara estan contents amb allò, sinó que tenen continuament a la seva rutina la necessitat de dur a terme operacions en les quals intervindrien aquests operadors que ens guarden imatges a la xarxa. És així com molts ara, en l’era de la fixació cap a la Internet mòbil, ens pregunten què se’n ha fet del servei bàsic? És a dir, pujar la imatge, agafar l’enllaç i enviar-lo com sigui. Aquesta necessitat encara existeix, i afortunadament hi ha força serveis que ho segueixen mantenint, i fins i tot ho milloren gràcies a les noves tecnologies de HTML5. Fem doncs una ullada a alguns d’aquests serveis.

Imageshack / yFrog
Imageshack ha estat per molts el primer servei d’aquest tipus. Actiu des de fa molts anys, ha anat canviant en disseny i funcionalitats però no en el seu esperit; separant un servei per compartir imatges des de Twitter i anomenant-lo YFrog. Podem escollir si volem redimensionar la imatge, o si volem obtenir un codi amb un enllaç en forma de previsualització. Com tots els serveis d’aquest tipus, el seu ús és gratuït (es sosté amb publicitat) i no cal registrar-se per poder usar-lo. Tot i així, amb un registre opcional podem mantenir un historial de totes les imatges que pugem i utilitzar eines addicionals.

Jiskobox
Jiskobox está orientat per als amants d’allò tradicional. Segons la web està en fase alpha, però Jiskobox és un servei bàsic de pujada d’imatges com sempre els hem conegut. Selecciones arxiu, puges i ja tens un enllaç directe a la imatge, de moment sense funcionalitats ni publicitat afegida. Recorda, de fet, als primers dies de Imageshack.

Clou App
Cloud App s’enfoca d’una manera diferent: no cal anar a cap web per pujar la imatge, sinó que ens instal.lem una aplicació en el nostre ordinador a la qual li arrosseguem les imatges que volem. Aleshores esperem a que l’aplicació ens avisi amb un so i directament enganxem l’enllaç a la imatge on vulguem. Molt còmode, però el programa està només disponible per a Mac OS X i requereix de registre.

Cloud App és una eina sencilla que s'integra amb Mac

Lockerz
Lockerz us pot sonar de bones a primeres d’un servei amb el qual es poden aconseguir descomptes, però després de comprar Plixi també s’ha convertit en una plataforma per allotjar imatges. Recentment podem veure-ho integrat en alguns clients de Twitter nous, de manera que el seu ús ha augmentat sense que ens n’adonem. En una pàgina de lockerz podem escriure comentaris i veure quins usuaris han vist recentment la imatge que has pujat, a més de poder compartir ràpidament amb els botons socials.

Imgur.com
Aquest és el primer dels serveis aquí llistats que utilitza les noves tecnologies web per facilitar la pujada d’imatges. Simplement hem d’arrossegar la nostra foto des del nostre sistema al navegador i llest, la imatge es puja i es comparteix. Podem pujar imatges del nostre ordinador o directament des d’una adreça web aliena. El trobem també integrat en una bona quantitat de clients de Twitter.

Min.us
Minus és un dels serveis més populars entre els que busquen pàgines que permeten l’anomenat “arrossegar i deixar anar” que comentàvem abans amb Imgur. Hi ha un avantatge afegit, i és que amb Minus podem arrossegar diverses imatges al mateix temps i crear una galeria ràpidament. Ideal per quan volem mostrar diverses imatges en conjunt.

Dropdo
Nou, però clàssic alhora, Dropdo és just el que esperem per a un servei de pujada d’imatges, però presenta l’al·licient especial de ser capaç de pujar múltiples tipus d’arxiu.

Dropmocks
Podríem considerar que Dropmocks és un clon de min.us, encara que la pàgina queda reduïda a la simplicitat màxima. No necessita registre, encara que si ho acabem fent disposarem d’un major control de les imatges que pugem.

Comments (0)
Seguretat

Com ocultar missatges dins d’arxius amb “esteganografia”

Aquesta tècnica informàtica permet camuflar documents dins d'un objecte contenidor que aparentment pot passar desapercebut
By , on 28 de maig de 2011

L’esteganografia és aquella tècnica que permet lliurar missatges camuflats dins d’un objecte (contenidor), de manera que no es detecti la seva presència i passin desapercebuts. Com podeu imaginar, doncs, es tracta d’una disciplina que es coneix des de temps immemorials, tenint els primers referents en l’antiga Grècia. En multitud d’ocasions històriques i mitjançant diversos procediments ha tingut un paper crucial, desconeixent-ne nosaltres molts cops la seva influència: des dels missatges xifrats que podrien haver canviat el rumb de la Segona Guerra Mundial fins a jocs de poker decidits amb cartes que camuflaven molta més informació que el valor del seu pal i número. També un microfilm sencer podia ser amagat en el punt superior d’una “i”, privant del seu coneixement a tot enemic potencial.

Exemple de com molts usuaris utilitzen els bancs d'imatge per camuflar els seus arxius a la Web 2.0

El terme “esteganografia” prové de la unió de dues paraules gregues: steganos, (ocult) i graphos (escriptura) i podriem dir que amb l’aparició dels ordinadors es va obrir una nova etapa en la que la tècnica ha evolucionat moltíssim. Actualment és possible ocultar un text dins de fitxers d’imatge, àudio i vídeo. Alguns programes permeten fins i tot amagar, entre altres tipus d’arxius, fitxers PDF.

L’avantatge d’utilitzar una computadora per a aquests propòsits és que no només podem incloure un missatge, també podem xifrar el seu contingut de forma senzilla. Amb això aconseguim dos mecanismes de seguretat. D’una banda ocultem l’existència del missatge i de l’altra, en cas de ser descoberts, el xifrat complicarà la seva lectura en funció de l’algoritme emprat i la complexitat de la clau utilitzada. L’esteganografia es mostra, doncs, com un mètode raonablement segur per intercanviar informació a la xarxa.

Steghide es un dels diversos porgrames (lliures o de pagament) disponibles a la xarxa per dur a terme procesos esteganogràfics. Destaca per ser una eina realment senzilla, que a més funciona des de la consola a Windows i GNU / Linux, i és un projecte de codi obert.

Si volguèssim ocultar per exemple un manual complet de Texas Holdem en una imatge digital qualsevol veuriem com l’arxiu d’aquesta augmenta de mida sensiblement, en cas que el contingut a amagar sigui molt extens. Tanmateix, els algorismes de xifrat que utilitza aquest programa garantitzen que l’arxiu final no creixi massa respecte l’original, per tal que allò que volguem ocultar sigui el més imperceptible possible. La esteganografia oculta el missatge en els bits menys significatius.

Una altra de les raons per triar Steghide és la seva portabilitat, ja que ocupa molt poc (uns 3 MB descomprimit), es pot transportar doncs en un dispositiu USB i no requereix instal lació. Després de la seva descàrrega, extraiem en una carpeta el contingut i a partir d’aquí treballarem des de la consola. Com és lògic, per poder extreure el missatge xifrat de l’arxiu en qüestió haurem de recòrrer també a Steghide o l’aplicació esteganogràfica que decidim utilitzar. Steghide a més suporta un nombre raonable de formats contenidors: JPEG, BMP, WAV i AU. No suporta, però, fitxers de vídeo. Encara que si busquem a la xarxa, trobarem programari dedicat per a aquest propòsit.

Associada amb xifrat de missatges, l’esteganografia pot ser útil per emmagatzemar dades en el núvol (per exemple, pujant imatges a Flickr que continguin incrustats de forma invisible altres arxius que ens ouguin interessar) que vulguem tenir disponibles des de qualsevol lloc, simplement tria una bona contrasenya i serà difícil que ningú accedeixi al que vols amagar. Això sí, haurem de comprovar abans que en el procés de pujada o baixada la imatge no quedi alterada.

Comments (0)
Mac, Seguretat

Els problemes de privacitat amb iPhone i iPad 3G

La polémica va saltar a tots els fórums d'Internet fa uns dies quan vam saber que els dispositus d'Apple enregistren tots els nostres moviments
By , on 20 de abril de 2011

Fa pocs dies saltaven les alarmes de molts dels usuaris de dispositius mòbils tàctils d’Apple per un tema relacionat amb la nostra privacitat. I és que aquest bé tan fonamental podría estar sent violat pels omnipresents iPhone i iPad 3G, ja que estarien guardant un historial de geoposicionament dels seus propietaris en un fitxer.

Els punts que hem visitat queden registrats en el mapa virtual de Iphone Tracker

El més curiós de tot plegat, però, no és que l’arxiu (consolidated.db) estigui al directori principal de la memòria, plenament accessible, sinó que no té cap tipus de xifrat. Afortunadament el contingut no surt mai del nostre telèfon cap a servidors externs, però això no treu que la informació sigui fàcilment consultable per qualsevol entés en programació per a smartphones.

Tan fàcil com que Alasdair Allan i Pete Warden (investigadors especialitzats en seguretat informàtica), han desenvolupat una aplicació per Mac, iPhone Tracker, que van presentar a la conferència Where 2.0, amb la que ens projecten en un mapa els nostres punts de localització de l’últim any, a partir de les dades del fitxer.

L’arxiu, però, es genera en dispositius enganxats a operadores (no guarda informació GPS) i a través de l’accés a Internet mòbil 3G. Amb les dades que ens mostra l’aplicació és impossible treure una ruta, o bé localitzacions concretes, els punts apareixen perfectament alineats al voltant de llocs reals en què ens hem mogut, però els desenvolupadors informen que no s’està prenent tota la informació del fitxer, de manera que podria obtenir un mapa més definit.

Molts ens preguntarem doncs ara, per a què vol el meu iPhone aquesta informació? Perquè les dades queden recollides en ell vulguem o no, a més que és possible accedir-hi des del mateix ordinador on sincronitza amb el telèfon, només heu d’executar l’esmentada aplicació per descobrir-ho. El fitxer és una base de dades on es guarden els parells de coordenades juntament amb el moment exacte.

Sabem que aplicacions i serveis existents en el mercat poden generar informació semblant, fins i tot més definida (Google Latitude o Facebook Places), però ens donen l’opció que no sigui així.

Estem doncs, davant d’un greu problema de privacitat, amb Apple en el punt de mira? Certament, podríem dubtar que aquesta situació sigui considerada un problema de privacitat, que és el que pensen Allan i Warden. El fitxer es troba en els nostres equips, de la mateixa manera que pot estar-ho l’historial de navegació web del navegador, i ningú troba major problema en això.

La pròpia companyia ha decidit sortir al pas de la polèmica i intentar esclarir-ho tot, amb una sèrie de preguntes i respostes que ens ajudaran a entendre la situació.

El polèmic arxiu té com a funció, segons ells, portar un registre de la posició d’antenes (telefonia i WiFi) que ens envolten, mai la posició de l’usuari (encara que amb menor precisió es pot aconseguir). La seva missió és ajudar a que l’A-GPS funcioni més ràpida i eficientment.

Ens aclareixen també que l’arxiu roman en el telèfon i va creixent amb la informació que va recollint, i quan aquest s’envia a Apple, es realitza de forma xifrada i sense cap tipus de relació amb l’usuari.

Sembla ser que Apple es vol deslliurar de problemes amb l’assumpte, preparant una actualització. En ella l’històric de moviments quedarà limitat a set dies, una cosa així com la coneguda aplicació “Find my phone” de Windows Phone 7. De manera que es tingui informació relativament actual, però que no es munti un històric de localitzacions de la vida del telèfon.También ens informen que tindrem la possibilitat de posar-lo a zero quan considerem necessari.

Aprofitant que tractem aquest tema de la localització, podem llegir a The Register, que la dependència del servei de mapes que té Apple per part de Google podria passar a ser història. Apple estaria treballant en un servei similar, de fet recentment ha comprat una empresa canadenca-francesa que desenvolupa programari que treballa amb mapes.

Vosaltres què en penseu de tot plegat? És per començar a patir en quant a problemes de privacitat o està justificat que Apple registri en els seus dispositius aquestes dades sobre la nostra posició sempre en el nostre propi benefici?

Foto: Joshua Kaufman

Comments (0)
Cibersocietat, Internet
És una xarxa lliure en tots els sentits, d'accés i de continguts

Guifi.net: tot fent xarxa

Pot ser una manera gratuïta d'accedir a Internet, tot i que el seu objectiu primari no és aquest
By , on 30 de maig de 2010

Guifi.net

Abans d’introduir-vos en el que és Guifi.net (que a vegades ja em sembla un concepte un xic difícil), advertir-vos que aquesta xarxa no és necessàriament una manera de connectar-se gratuïtament a Internet, malgrat que aquesta possibilitat existeix i alguns hi troben l’interès principal per connectar-s’hi.

El concepte principal de Guifi.net és fer xarxa pel simple fet de fer-la. Compartir continguts i comunicar-se, conèixer gent i fer pinya. Podríem dir que és una xarxa paral·lela a Internet, que empra la mateixa tecnologia i que, a més, també s’hi pot comunicar.

Per entrar a formar part de Guifi.net, en primer lloc ens caldrà fer una instal·lació al nostre domicili o lloc de treball (depenent d’on vulguem la connexió) amb una antena en exterior. Aquesta antena apuntarà cap a una estructura de xarxa ja existent, cap a una antena que farà d’emissora i que li proporcionarà la senyal de xarxa. Si només de llegir això ja us esvaloteu pensant en com demanar permís als veïns per muntar l’antena a la paret o al terrat de l’edifici, no us poseu pedres al fetge: segons tinc entès, el dret a les comunicacions us permet fer això, independentment del que diguin els vostres veïns. Per a més informació, us suggereixo que llegiu tot l’arxiu de preguntes i respostes de Guifi.net.
Continue reading »

Comments (1)
Software, Tutorial
Permet convertir d'una manera senzilla vídeos per a dispositius mòbils o sobretaula

Miro Video Converter, la manera simple de convertir els nostres vídeos per a tota mena de dispositius

La descàrrega i ús d'aquest programa és gratuïta
By , on 22 de abril de 2010

La interfície gràfica de Miro Video Converter, un exemple de senzillesa

No estem parlant d’un dels grans “monstres” del segment del tractament de vídeo digital, paquets que ens permeten retocar diferents aspectes d’una filmació i convertir el seu format a gairebé qualsevol cosa que desitgem i es pugui reproduir en un dispositiu electrònic. No, Miro Video Converter és un programa molt més senzill, pensat per a l’usuari neòfit, amb una interfície que no cal ni esmerçar-hi hores en aprendre-se-la per a dominar-la ja que no requereix cap esforç ni té gaires elements. En contra, unes possibilitats molt limitades a dispositius mòbils.

El programa és gratuït, i els responsables de la seva creació són els mateixos que es troben darrere del reproductor de vídeo obert Miro. Com aquell, el que ens ocupa també es troba disponible sota llicència GPL, malgrat que no hi ha versió per a GNU/Linux, estant disponible per a Windows i Mac OS X.

Com tot allò que rodeja aquesta aplicació, la instal·lació és un procés extremadament senzill; tan sols amb fer doble clic a l’arxiu que hem descarregat de la web, s’iniciarà un assistent al què pràcticament només cal anar-li dient que si a tot.
Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat, Internet, Seguretat
Llocs web es fan passar per la coneguda xarxa social per capturar noms d'usuari i contrasenyes dels internautes

Compte amb els falsos Facebooks

Els “falsos Facebooks” tenen una aparença idèntica, i només es diferencien en algun detall de l'adreça, l'únic que els pot delatar
By , on 26 de novembre de 2009
Una captura de pantalla del fals Facebook. Com podem veure, molt semblant a l'original.

Una captura de pantalla del fals Facebook. Com podem veure, molt semblant a l'original.

Als usuaris de Facebook els aguaita un nou perill amagat a les ombres: es tracta de llocs web que imiten l’aparença de la popular xarxa social per tal de capturar les dades privades dels usuaris que caiguin al seu parany.

Aquest nou mètode de les màfies que trafiquen amb dades personals d’internautes ha estat descobert i donat a conèixer al món per l’empresa Panda Security, que ha trobat un d’aquests llocs web.

Fins a la data, els internautes usuaris de Facebook només havien de témer els missatges de correu electrònic de phishing en els quals se’ls intentava “colar” algun virus en un arxiu annexe, o bé conduir-los cap a una pàgina molt ben amagada en la qual se’ls capturaven les dades. El gran avantatge d’una pàgina web pública que imita a la perfecció l’imatge de la xarxa social atacada és que aquesta pot ser posicionada en cercadors com qualsevol altra pàgina, a més de fer-ne servir la URL en un missatge de correu com a part d’un atac de phishing.
Continue reading »

Comments (0)
Mac, Mòbils, Noticies, Software

QuickOffice: a un pas de la perfecció per a l’iPhone

By , on 12 de gener de 2009
Una panoràmica general de MobileFiles

Una panoràmica general de MobileFiles

La companyia fabricant de solucions d’ofimàtica per a PDA’s i smartphones que es va fer famosa en l’ecosistema del Palm OS però que no ha deixat de produir solucions per a altres plataformes (entre les quals es troba Symbian) ha presentat un nou paquet ofimàtic, aquest cop per a l’iPhone.

MobileFiles i MobileFiles Pro són dues versions de la mateixa aplicació, la primera gratuïta i la segona de pagament però amb més funcionalitats, naturalment. Si en el primer cas només podem visualitzar documents de Word (.DOC), Excel (.XLS) o PowerPoint (.PPT) del nostre compte MobileMe entre d’altres, amb la versió Pro podem arribar un pas més enllà i editar fulls de càlcul en Excel i carregar documents emmagatzemats localment.

Malgrat tot, en això es queda, en l’edició d’arxius Excel. Només podem visualitzar fitxers del Word, sense editar-los (encara que també s’inclou el format de Word 2007, de la mateixa manera que amb la resta de programes de la suite Office), a més d’arxius PDF, imatges i vídeo.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio