Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘ati’

Hardware, Noticies

Intel, nou competidor a l’arena de les targes gràfiques per a vídeojocs

L'arquitectura desenvolupada rep el nom de Larrabee
By , on 9 de abril de 2009
nVIDIA, una de les rivals d'Intel

nVIDIA, una de les rivals d'Intel

L’actual mercat dels gràfics d’ordinador per als vídeojocs està dominat clarament per dues empreses: nVIDIA i ATI, encara que pel què jo se, és més per a la primera que per a la segona (que per cert, i per a aquells qui no ho sapigueu, fou adquirida ja fa temps pel fabricant de xips AMD).

Doncs bé, en aquest mercat que ja sembla repartit, hi vol entrar Intel, que ja fa uns anys hi havia estat present però que al final va llançar la tovallola veient la competència i preferint centrar-se en allò que fa millor: les CPU’s.

Això no ha representat un obstacle per a què durant aquest temps la multinacional nord-americana fabriqués xips gràfics, això si, de menor rendiment i prestacions i pensats per a muntar en aquelles plaques base que necessiten de sortida de vídeo integrada, com en portàtils o punts de treball.

Continue reading »

Comments (0)
Hardware, Noticies

AMD compra ATI

By , on 24 de juliol de 2006

Aquest matí ens hem llevat amb una super notícia. El que ja es venia remorejant des de juny s’ha confirmat avui en una nota de premsa de la pròpia AMD en la qual es confirmava l’adquisició de ATI per 5.500 milions d’euros.
AMD, el segon major fabricant de xips del món, actualment en creixement respecte a Intel, ha aconseguit amb aquesta operació fer-se amb el major fabricant de xips gràfics del mercat. Les conseqüències d’aquesta operació no s’han fet esperar ja que Intel ha confirmat que no tornarà a utilitzar xips ATI. D’altra banda, ara que Appel utilitza xips Intel en els seus mac, canviarà també els xips gràfics ATI per NVIDIA?

Comments (0)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio