Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘càmeres fotogràfiques’

Mòbils

Desconfiança amb Instagram per canviar les seves condicions de privacitat

By , on 31 de desembre de 2012
Fotògraf

Instagram és una xarxa social per aficionats de la fotografia

La setmana passada va saltar l’alarma. Instagram es plantejava canviar les condicions de privacitat de tal manera que es podrien vendre les fotografies dels usuaris, sense haver de pagar ni notificar, a partir del proper 16 de gener. Els usuaris que no hi estiguessin d’acord, ja es podien donar de baixa directament. L’interès d’aquesta xarxa social, propietat de Facebook, és, bàsicament, lucrar-se a partir de les fotografies dels seus usuaris. Ràpidament, tant a Internet com als mitjans de comunicació, es van produir les crítiques front aquesta decisió impopular. Segons Instagram, però, aquesta mesura té una motivació que consisteix en ajudar als usuaris a protegir-se de l’spam a Internet i crear experiències pels usuaris mitjançant la compartició d’arxius i documents.

Finalment, Instagram ha anunciat que ha retirat aquesta mesura, que ja no s’aplicarà a les condicions de privacitat. Un dels seus fundadors, Kevin Systrom, ha publicat al seu blog un missatge dient que lamenta que no s’hagi pogut explicar la mesura amb la claredat suficient. És a dir, que lamenta no haver sigut prou convincent a l’hora d’explicar aquesta decisió tant estúpida que només beneficia els propietaris i no els usuaris. Ara per ara, les polítiques de privacitat d’Instagram han tornat al nivell d’octubre 2010. Però, tot i així, properament es reformaran aquestes mesures, sobretot pel què fa a la publicitat, i s’explicaran de nou en què consisteixen als seus usuaris.

El que és cert és que s’haurà de veure com s’ho prendran els usuaris, perquè aquesta noticia els hi ha afectat molt, sens dubte, en la confiança respecte al programa. Per exemple, és el cas del compte oficial de National Geographic, que ha publicat una fotografia en la qual s’informava de la suspensió temporal de la seva activitat i una probable desaparició del seu compte, un dels més populars i actius a Instagram. Aquesta imatge en qüestió ha rebut més de 38.000 “likes” i gairebé 4.000 comentaris. Així que, en certa manera, es demostra el descontent per part de tots els que utilitzen aquest editor de fotografies.

Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat, Mòbils, Seguretat

L’era de la intimitat pública

By , on 1 de setembre de 2008

L\'hereva dels Hilton, victima o artifex de la filtracio del seu famos video intim?A aquestes alçades, qui més qui menys ha sentit a parlar del famós vídeo casolà “pujat de to” que fa uns anys va protagonitzar la voluptuosa ex-vigilant de la platja Pamela Anderson o, més recentment, del polèmic cas de Paris Hilton, l’hereva dels famosos hotelers. El primer va representar el naixement de tota una modalitat, la dels vídeos pornogràfics amateurs protagonitzats per personatges famosos, que es van popularitzar definitivament amb la segona. No obstant, aquesta “moda” s’ha estès ràpidament entre la gent corrent, comportant un altre problema: el de la vulneració de la privacitat.

Més enllà de que Internet hagi estat emprada com la plataforma de llançament per a certs famosos mitjançant aquesta pràctica de que “accidentalment” s’hi filtrin els seus vídeos més íntims, també ha estat l’aparador en el qual ex-xicots dolguts s’han revenjat de les seves ex-xicotes mostrant a tot el món els seus encants i les habilitats que rares vegades ensenyen… sense el consentiment de l’afectada, naturalment. L’exponent més famós d’aquesta casuística és potser el de la nedadora internacional Laure Manaudou, de qui el seu ex-xicot va distribuir a través d’Internet unes fotos íntimes realitzades a l’habitació d’un hotel.

Continue reading »

Comments (1)

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio