Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘censura’

Cibersocietat

Les grans companyies accepten la censura

Twitter i Blogger, els darrers exemples
By , on 2 de febrer de 2012

Des del nostre punt de vista occidental i  tradicionalmente democràtic, ens pot sobtar que uns drets tan bàsics com són el dret a la informació i a la llibertat d’expressió no siguin conceptualment els mateixos arreu del món. Aquesta circunstància és la que es troba a la base de la decisió de moltes companyies de software o de serveis online de doblegar-se, per dir-ho d’alguna manera, a la imposició d’una censura de continguts.

Blogger aplicarà una censura basada en el nostre país d'origen

Fa uns dies vam conèixer que Twitter començaria a aplicar-se una autocensura que bloquejaria els continguts potencialmente ofensius en determinats països. Per exemple, la llibertat d’expressió és un dret irrevocable dels ciutadans dels Estats Units o de la Unió Europea, però en altres contrades, com ara els països àrabs, la Xina o Korea del Nord, els governs tenen la darrera paraula sobre el que es pot dir o no es pot dir.

Tots recordem el paper que van tenir les xarxes socials en la denominada “Primavera Àrab” del 2010, que va suposar la caiguda d’alguns règims del nord ‘Africa. Doncs bé, sembla que serà complicat que aquesta manifestació de llibertat es torni a repetir, com a mínim a Twitter, per aquesta autocensura de la que parlem. Si al país X està prohibit parlar d’un tema, el Twitter esborrarà totes les piulades sobre això.

Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat, Internet, Noticies
Google ha amenaçat amb deixat el mercat xinès

Google i la Xina: les amistats perilloses

El detonant de la crisi -que probablement ve de més lluny- han estat uns atacs de hackers als servidors de la companyia
By , on 26 de gener de 2010
Google s'enfronta al govern xinès

Google s'enfronta al govern xinès

Google està emprenyada amb els xinesos. No amb tots, és clar; buscar raons amb mil milions de persones és, a banda de força cansat, perillós. Ho està, això si, amb el seu govern.

Google va entrar al mercat xinès de les cerques en línia al 2006 amb el seu propi domini i serveis localitzats (Google.cn), després d’haver signat un acord amb les autoritats d’aquell país que els permetia censurar el què podien veure els internautes xinesos. Davant l’allau de crítiques que els van caure, Google es va defensar afirmant que, encara que censurada, la informació que ells aportarien als ciutadans xinesos els permetria augmentar el seu grau de llibertat.

Comercialment, la voluntat d’entrar al mercat xinès és més que comprensible: és el mercat potencial més gran del món per a qualsevol producte, amb un creixement molt ràpid i amb uns consumidors àvids per posar-se al dia respecte als països capitalistes (i Xina no ho és actualment? em pregunto…), a més de què en termes d’Internet encara li queda molt per tocar sostre. Així doncs que plegar-se a les exigències del govern xinès era quelcom lògic.
Continue reading »

Comments (0)
Noticies

La Unió Europea vol saber qui són els blocaires que publiquen la informació a Internet

By , on 13 de juny de 2008

Les institucions europees decidiran passat l\'estiuEl tema de la llibertat d’expressió i la censura a Internet és potser un dels més “trillats” de la Xarxa de xarxes. I és que des del principi, més que una simple unió d’ordinadors, Internet ha estat una mena de paradís de la llibertat d’expressió en el que cadascú hi ha pogut dir la seva. És clar que han existit i existeixen règims autoritaris que han volgut censurar tant l’accés a la informació publicada per altres com restringir les possibilitats de publicació, però la xarxa sempre s’acaba escapant d’una manera o altra al control d’aquests governs totalitaris.

Mostres del control sobre la xarxa són sistemes polítics com l’imperant a molts països àrabs, a la Xina pretesament comunista, o si ens n’anem a buscar una democràcia com l’estadounidenca* on els diferents cossos de seguretat de l’estat malden per posar portes al camp controlant no ja només el tràfic local de la Xarxa, si no el que corre per tot el món.

Així les coses, era només qüestió de temps que al vell continent alguna institució es decidís a provar de fer el que tard o d’hora tots els governs semblen voler fer i controlar la llibertat del mitjà online.

En el cas concret que ens ocupa, ha estat l’eurodiputada Marianne Mikko, d’Estònia, la que ha presentat la proposta que consisteix en un cens voluntari de blocaires, que haurien de posar en el seu corresponent bloc les seves dades personals.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio