Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘cercadors’

Internet

Google prepara un nou canvi en les cerques i els resultats

En uns mesos, començaran a aparèixer respostes a sobre dels resultats
By , on 18 de març de 2012

Google no s’atura i constantment està reinventant-se. De fet, el proper canvi a la vista, tot i que no té una data concreta, probablement tindrà lloc en uns mesos i suposarà l’inici d’una transició cap a la web semàntica.

Arribarà finalment la web semàntica?

I què es la web semàntica? Doncs és una mena de web ampliada on el més important són els continguts, els significats, de manera que resultarà molt més senzill trobar respostes a les preguntes que hi plantegem. La web semàntica no és quelcom nou, al contrari, és un concepte tan anticipat que, el dia que arribi ja no li trobarem cap novetat. És cert que moltes pàgines ja estan preparades per a una web semàntica, ja que han estructurat els seus continguts d’una manera uniforme (les anomenades ontologies), però el problema més greu que s’ha d’afrontar és la manera de gestionar els milions i milions de pàgines que no tenen el seu contingut estructurat de cap manera.

El que té previst fer Google en uns mesos es aportar a l’usuari alguna cosa més que un llistat de vincles. El que es vol és aprofitar els avanços en web semàntica i les relacions de significat per donar a l’usuari més informació, més dades i fets que puguin aportar un valor afegit (i d’aquesta manera mantenir el lideratge de Google).

Continue reading »

Comments (0)
Noticies

Cuil, la nova competència de Google?

By , on 12 de agost de 2008
L\'espartana aparença de Cuil

Aquests darrers dies s’està sentint a parlar molt de Cuil, un nou motor de recerca que ha nascut de la mà d’un grup d’ex-enginyers de Google, l’eina de recerca líder indiscutible actualment a Internet, i que busca precisament fer-li a aquest darrer el que sembla impossible: la competència.

Google es troba ben afiançat al capdamunt de la llista de llocs web més visitat, i és per davant del Live de Microsoft i Yahoo!, l’eina de recerca més emprada a tot el món amb diferència. De fet, el neologisme “googlejar” ja pràcticament equival a cercar un contingut a Internet, malgrat que es fa servir molt més als Estats Units i al món anglosaxó en general que no pas per les nostres latituds.

Cuil presenta també una aparença molt simple, igual que el seu competidor: el logotip del cercador sobre el quadre de text on hi introduïm els termes que volem buscar, el botó per enviar aquests termes al motor de recerca, i un parell d’enllaços per conèixer més informació sobre la iniciativa i la corresponent informació de copyright.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio