Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘CES’

Cibersocietat, Noticies
Com cada gener es celebra la fira CES a la “ciutat del pecat”

Les novetats tecnològiques es donen cita a Las Vegas

Enguany hi hem assistit
By , on 18 de gener de 2011

El Centre de Convencions de Las Vegas (LVCC) el primer dia del CES

Enguany he tingut el plaer i la sort de poder assistir al CES, el Consumer Electronics Show, una fira dedicada a la tecnologia que es celebra cada any a Las Vegas (Nevada, Estats Units), i que acostuma a ser l’aparador de moltes de les tecnologies i els gàdgets que dominaran el panorama de consum al llarg dels 12 mesos vinents. Ha estat el meu regal de reis (festivitat que he passat allà, a les amèriques), i la veritat és que n’he gaudit a fons.

Per tal de posar-vos en situació sobre la importància i l’impacte d’aquest esdeveniment us diré que, així a simple vista, l’espai ocupat d’exposició és força superior al de la Fira de Barcelona, i el moviment que genera en termes de premsa, expositors i assistents fàcilment duplica al del Mobile World Congress que es celebra també a la ciutat comtal. És, senzillament, impressionant.

La posada en escena de Sony en aquest CES només té una descripció possible: espectacular

Enguany, les estrelles de la fira han estat els tablets lleugers estil iPad i el 3D. Dels primers, tots els grans fabricants n’han presentat el seu, a més d’alguns de productors independents més modestos. La gran majoria d’aquests aparells venen governats per Android, tret dels de més altes prestacions per als quals sembla haver-se reservat el Windows 7 en les seves edicions més bàsiques (Home). L’exemple perfecte d’aquesta dicotomia el tenim en Asus, que ha presentat quatre nous models, tres d’ells amb processadors ARM (Snapdragon i Tegra 2) que treballen amb Android, i el més potent amb un Core i5 sota Windows 7.

El 3D i la televisió intel·ligent han estat les altres estrelles, i malgrat que el primer ha estat més present, deu n’hi do les solucions que hem vist amb Google TV sobretot però també amb Yahoo! i fins i tot amb Windows. I Opera també ha presentat en societat la seva proposta.

El Laptop Dock de Motorola, una de les poques novetats interessants i de les poques que s'escapaven de l'àmbit tablets

Malgrat tot, el que si és segur que no veurem és un aparell amb les dues coses alhora: solució de TV connectada i 3D en un de sol. Per què? doncs perquè si us venen una cosa que ja ho té tot, no us en podran vendre ara una i més endavant una altra amb el que li mancava a la primera. Tot és un tema econòmic…

Per la part del 3D, tots els fabricants aposten per aquesta tecnologia, que és quelcom que també interessa als productors de continguts. Per altra banda, també s’han vist les primeres passes del 3D sense ulleres (existent des de fa anys però comercialment en un estadi tot just molt incipient) i de la gravació domèstica, com les càmeres de vídeo i fotos presentades per Sony i que disposen de dues lents, permetent captar imatges i gravacions casolanes en un 3D que a mi, la veritat em va semblar prou digne, però que evidentment no arriba al nivell de l’espectacularitat de l’efecte que trobem en produccions com Avatar, i que s’aprecia molt millor. És lògic: estem parlant d’equipaments domèstics contra professionals.

En les televisions intel·ligents, com he esmentat abans, el rei indiscutible és Google. La seva solució passa per integrar una base Android amb l’interfície d’usuari d’un cercador, un navegador web i una graella amb els programes que podem veure. També tenim altres propostes, com Yahoo! que opta per interactuar amb el contingut emès, o un fabricant que aposta pel Windows Embedded de Microsoft, amb interfície de Media Center.

Aquestes tendències ja eren certament previsibles abans de la fira, i la seva celebració no ha donat gaires sorpreses més, encara que també hi ha hagut lloc per a alguna tecnologia interessant. Ja us ho anirem explicant ;-)

La porta d'entrada del cèlebre Caesar's Palace, un dels moderns casinos-hotels emblemàtics de Las Vegas

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio