Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘ciberguerra’

Noticies, Seguretat

Les guerres del futur es lliuraran en bona part a Internet

By , on 16 de agost de 2008

L\'entranyable numero 5 de la pelicula Curtcircuit era en origen un robot soldat. Potser un avançament del que sera el nostre futur...El meu interès pel que s’esdevé al món m’ha dut aquests dies a seure davant del televisor. I no, no han estat els jocs olímpics de Pequín els que han atret la meva atenció, sinó quelcom més transcendental al meu entendre: la guerra que s’està lliurant al Caucas entre Rússia i l’ex-república soviètica de Geòrgia.

Consideracions político-socials o històriques a banda, el meu seguiment m’ha dut a assabentar-me de certs fets i a extreure’n una conclusió: la propaganda, la imatge dels contendents i Internet cobren cada cop més importància, i la Xarxa de xarxes anirà esdevenint cada cop més important en aquests conflictes petits i mitjans (si és que es pot considerar petit qualsevol conflicte en el que hi mor gent).

Des de fa uns dies he llegit diverses noticies relatives a assalts cibernètics contra llocs web georgians, incloent la mateixa pàgina del president del país, que ha hagut de ser traspassada a un servidor estadounidenc. De fet, i segons algunes fonts properes als georgians, els ciberatacs per part de Rússia haguessin pogut començar fins i tot uns dies abans que es declarés el conflicte armat.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio