Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘conversió’

Internet
Una eina de publicació digital

Publica els teus llibres amb Pandamian

By , on 22 de novembre de 2011

Pandamian

Heu pensat mai d’escriure un llibre? En teniu un ja escrit i no sabeu com donar-li eixida? Pandamian és potser la solució que buscàveu. Es tracta d’una plataforma de publicació web gratuïta, un servei que ens permet de pujar les nostres obres a la xarxa per tal de fer-les accessibles a tots els usuaris, amb possibilitat de només lectura o bé de descàrrega en els formats més coneguts per aquest tipus de publicacions, això queda al nostre lliure albir.

Per a tots aquells que estigueu familiaritzats amb la publicació i gestió de blogs, l’entorn de Pandamian vos resultarà la mar de senzill, ja que és una eina amb un aspecte molt simplificat i una prestació sòbria; només hi ha allò necessari per permetre la publicació i edició del contingut del llbre en qüestió i per facilitar l’accés i la lectura als usuaris. Continue reading »

Comments (0)
Noticies

De la TV al videojoc

L'èxit de moltes sèries a la televisió ha incitat les productores a llençar el videojoc homònim
By , on 15 de novembre de 2011

L’estat de gràcia i ebullició en el qual està instal·lada la ficció televisiva nord-americana (sobretot des de la massificació de l’accés a Internet) no passa inadvertit per a una altra gran indústria de l’entreteniment: els videojocs. La conversió de sèries en bytes no és nova, però en els últims anys s’ha incrementat aquest transvasament, del qual es beneficien les dues parts. Qui a vegades no surt tan ben parat és el jugador. La majoria d’intents d’emular a les nostres consoles, ordinadors i dispositius amb internet móvil la intensitat de les històries i personatges de la petita pantalla ha obtingut sonors fracassos. Aquí us presentem alguns casos d’aquest particular, i a estones forçat, agermanament. Prepareu els smartphones per twitejar els que més us sorprenguin.

Series de culte com LOST han estat reproduïdes després al món del videojoc

Dexter
No cal haver vist les cinc temporades de Dexter per treure-li tot el suc al joc que duu el seu nom, que porta des de 2009 disponible per a iPhone i iPod Toch. Barreja amb encert infiltració, minijocs detectivescos, molta conversa i petites dosis d’acció.

Lost
Mitjana humanitat ja parlava del vol 815 d’Oceanic Airlines, del fum negre i de Jack Shephard quan Ubisoft va decidir convertir la reeixida sèrie de l’ABC en videojoc. L’expectació era màxima, ja que estava a punt d’estrenar la quarta temporada als Estats Units. Però el joc no va aconseguir emular, ni de lluny, l’impacte de la seva germana gran. El títol en qüestió ens posa en la pell d’un dels supervivents, però (primer error) no és cap dels carismàtics personatges que busquen solució als seus propis interrogants i als que planteja la illa a la televisió. L’estructura és molt lineal i els girs argumentals, endevinalles i trencaclosques (segona fallada) no arriben al nivell dels que plantegen els maquiavèl·lics guionistes a la petita pantalla.
Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat

El BOE haurà d’impedir el rastreig dels cercadors

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) exigeix ​​garantir el dret a l'oblit a Internet dels cibernàutes que així ho desitgin
By , on 13 de juliol de 2011

Andy Warhol ja anunciava amb histrionisme que tothom hauria de tenir el dret al seu minut de fama. Alguns anys més tard, tots indefectiblement vivim de i per una eina que ens ha possibilitat d’alguna manera aconseguir el reconeixement públic (encara que no sigui del tot massiu) en aquesta espècie d’àgora digital en la que ens trobem inmersos. Amb la Xarxa ens topem amb una tecnologia que ho ha reolucionat tot en la nostra societat, però principalment la manera amb la que es construeix la nostra identitat i com ens relacionem amb els demés. L’accés a Internet personal significa que cada cibernauta construeix una versió digital d’ell mateix en l’espai virtual global, i de la mateixa manera que a la vida real les nostres petjades van deixant un camí recorregut, a la Xarxa també anem marcant un rastre amb cada activitat que hi realitzem. Això encara s’accentua més avui dia, quan veiem triomfar les xarxes socials (espai per antonomàsia en el que les nostres dades personals i vida pròpia es tornen moneda de canvi corrent) i tothom qui més qui menys s’està adaptant a la tendència dels dispositius mòbils i smartphones, que ens mantenen permanentment connectats.

Los buscadores de Internet pueden decirnos mucho más sobre nosotros de lo que pensamos

En aquest context, apareixen situacions de conflicte, de drets a la privacitat, i d’altres assumptes que impliquen a les legislacions vigents. I és que, a diferencia del que apuntàvem en començar el post, no tothom vol gaudir de visibilitat a la Xarxa ni tenir el seu “minut de glòria”. El dret a ser oblidat a Internet també afecta el Butlletí Oficial de l’Estat. El BOE està obligat a usar el robot txt perquè els cercadors no puguin indexar determinats textos legals que afecten a dades personals. Així ho ha establert l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) en resoldre un recurs del propi BOE contra un dictamen previ de l’esmentada agència en el mateix sentit. El BOE no recorrerà, però el seu director creu que l’ús d’aquests robots presenta flancs dubtosos.

En la seva argumentació, el BOE sostenia que els esmentats robots són ineficaços. Els cercadors poden ignorar-los. A més, el seu ús crea un fitxer de persones que han demanat la seva cobertura informàtica, el que genera un altre tipus de visibilitat. L’Agència replica en la seva resolució que, en el cas que els cercadors ignorin aquest robot de bloqueig, la responsabilitat per la publicació de la dada ja no seria del BOE sinó del cercador i que la visibilitat de l’esmentat fitxer és incomparablement menor a la d’aparèixer en una recerca.

L’origen d’aquest últim conflicte va estar a la petició d’una persona que no volia que el seu indult per un delicte d’estafa informàtica aparegués en els cercadors en introduir el seu nom. Samuel Parra i Verónica Alarcón, del gabinet ePrivacidad, que ha portat la defensa del particular, sostenen que la resolució final de l’AEPD és important perquè acaba amb una pràctica del BOE que des del 2010 va decidir no utilitzar robots txt. El BOE, en tot cas, veu el conflicte des d’una perspectiva diferent.

L’ocultació als cercadors de decrets o edictes pot perjudicar, perquè a la oficina del BOE s’han rebut peticions perquè s’oculti amb el robot txt des de llistes de becats per a classes d’anglès fins a composicions de tribunals d’oposicions. I quan un nom està en una llista, el que es bloqueja és tota la llista. Però la pregunta que sorgeix en aquest cas és com es salvaguarda aleshores el dret d’una persona a tenir informació sobre els resultats d’un acte administratiu si s’ha d’ocultar als cercadors.

Per al BOE, els robots txt no són efectius perquè és un protocol informàtic pensat per facilitar als cercadors que no rastregin textos irrellevants o duplicats. Així, creuen que que els cercadors no publiquin un text protegit per un robot txt és únicament resultat d’un pacte de cavallers perquè tècnicament poden obviar el bloqueig”.

Alternatives com la conversió d’un text en imatge tampoc resolen el problema. Els cercadors poden aplicar programes de reconeixement òptic de caràcters i convertir-la i tractar-la com text. “Nosaltres no publiquem fitxers personals. Donem publicitat a disposicions legals. Són els cercadors els que donen a aquesta informació un caràcter personal i la presenten com a tal quan, per exemple, es busca el nom d’una persona”.

En la resolució de l’AEPD es defensa que, al marge que puguin introduir millores tecnològiques en aquest camp, “l’adopció del protocol de la indústria anomenat robots.txt és un mètode vàlid per atendre les sol.licituds dels ciutadans” i reivindica que aquests robots són respectats pels principals cercadors. El cas del BOE no és únic. La Seguretat Social i la Direcció General de Trànsit apliquen aquest impediment al rastreig dels cercadors. Tot plegat amb la Internet mòbil encara es veurà amplificat.

Comments (0)
Software
Donem un cop d'ull a les passes de com instal·lar-lo

Miro, el reproductor de vídeo tot-terreny

Permet, entre altres funcionalitats, descarregar fitxers Torrent
By , on 8 de juny de 2010

Una visió general del reproductor Miro sota Windows 7 i amb l'aspecte "clàssic" d'aquest sistema. Imatge. Guillem Alsina

Fa una mica més d’un mes us vam parlar en aquest mateix espai del Miro Video Converter, una utilitat que com el seu nom indica està dissenyada per a permetre la conversió entre diferents formats de vídeo, amb especial èmfasi en els dispositius mòbils. Aquest projecte no camina sol pel món, sinó que va acompanyat d’un “germanet” que fa la feina complementària, reproduir continguts.

Miro (així, a seques, i sense accent) és un projecte lliure i multiplataforma disponible per a Windows, Mac OS X i GNU/Linux. A més de reproduir una gran varietat de formats (amb un suport molt explícit a l’OGG Theora, un còdec obert), ens permet descarregar torrents, vídeos de YouTube, seguir feeds RSS de vídeos (videocast, com els podcasts però en vídeo) i gaudir de contingut d’alta definició (HD) a pantalla completa.

La descàrrega de l’instal·lador de Miro (versió per a Windows, que és la que he provat) ocupa 450 KB, però això només és el paquet que després descarrega la resta del programa d’Internet; una instal·lació completa pot pujar gairebé 90 MB. d’espai en disc, res per a qualsevol ordinador mínimament modern.

La instal·lació de Miro en Mac és més simple: tan sols cal arrossegar una icona. Imatge: Guillem Alsina

Una de les coses que demana el programa durant el procés d’instal·lació és que tanquem tota la resta d’aplicacions que s’estiguin executant en aquell moment per poder substituir sense problemes qualsevol fitxer rellevant del sistema com ara una llibreria del Windows. És aconsellable fer-ho si no tenim res important obert i ens volem estalviar el fet d’haver de reiniciar la màquina un cop acabada la instal·lació.

El darrer pas de la instal·lació és vincular el Miro amb aquells formats de fitxer que volem que ens reprodueixi quan fem doble clic directament sobre un fitxer. Pot gestionar entre d’altres, pel·lícules Xvid, QuickTime, 3gp (propis dels telèfons mòbils), contenidors Matroska, ASF, o AVI.

Un cop instal·lat el programa, i en la primera arrencada, se’ns obrirà un assistent que començarà per preguntar-nos si volem que el programa s’engegui cada cop que arrenquem l’ordinador. Això és pràctic si posem el Miro com a gestor de descàrregues de Torrents, per exemple, però no es justifica si tenim un altre programa com és el BitTorrent.

La segona pregunta és si ens interessa que el Miro busqui al nostre ordinador fitxers multimèdia per afegir-los a la seva llibreria. Jo, particularment, vaig respondre-li que no a les dues preguntes.

L’aparença del Miro és molt semblant a l’iTunes d’Apple, amb una barra lateral a mà esquerra que ens dóna l’accés als nostres continguts (àudio, vídeo, descàrregues), a un lloc de descàrregues legals de Torrents, a uns feeds de vídeo i àudio recomanats i a les nostres llistes de reproducció (playlists).

Per a mi, sense cap mena de dubte, el més interessant del Miro és que ha acabat esdevenint una mena d’iTunes amb continguts gratuïts de bona qualitat, el que fa que en puguem gaudir com d’una autèntica televisió a la carta. L’únic problema que li trobo és que els continguts només es poden veure després de ser descarregats, i no mitjançant streaming. Una pega que és difícil de solucionar, doncs per anar bé es necessitarien servidors centralitzats per garantir la continuïtat de la reproducció, i ara per ara tot l’emmagatzemament és en format P2P.

Un documental sobre l'alliberament de París descarregat des del mateix Miro; els continguts gratuïts, el gran alicient. Imatge: Guillem Alsina

Comments (0)
Mòbils, Software
Disposa d'utilitats com, per exemple, la que permet descarregar vídeo de YouTube

Free Studio Manager, un reguitzell de programes per a convertir vídeo

Permet arranjar continguts multimèdia per a telèfons mòbils, DVD o ordinadors
By , on 29 de maig de 2010

El menú principal de Free Studio Manager, que aplega totes les utilitats

L’objectiu de la suite de programes anomenada Free Studio Manager no és cap altra que proporcionar-nos una completa solució a qualsevol necessitat que tinguem treballant amb vídeo, especialment a l’hora de convertir formats per a dispositius mòbils.

En comptes de proporcionar una única aplicació “gegantina” que converteix qualsevol format des d’una única interfície, Free Studio Manager està constituït en realitat per tota una sèrie de petites aplicacions dedicades a una funció molt concreta, i que cadascuna d’elles pot ser executada per separat. El nexe comú per a tot aquest conjunt de programes és, en primer lloc, una interfície d’usuari senzilla (a l’estil del Miro Video Converter, analitzat aquí mateix amb anterioritat, però amb més elements i totalment “clàssica”) i, en segon, un menú que les lliga, donant a l’usuari la impressió d’estar emprant les diferents seccions d’un programa més gran.

Una de les utilitats de conversió de vídeo, en aquest cas per a iPhone

La descàrrega i ús d’aquest conjunt de programes és gratuïta, podent fer-la per separat per a cadascuna de les aplicacions, o tot el pack. En cas de tenir una necessitat puntual, podem decantar-nos per descarregar un sol programa: en tenim per a descarregar pel·lícules de YouTube, convertir vídeo per a iPod i PSP, convertir vídeo a imatges JPEG, o un desencriptador de DVD’s entre d’altres.
Continue reading »

Comments (0)
Software, Tutorial
Permet convertir d'una manera senzilla vídeos per a dispositius mòbils o sobretaula

Miro Video Converter, la manera simple de convertir els nostres vídeos per a tota mena de dispositius

La descàrrega i ús d'aquest programa és gratuïta
By , on 22 de abril de 2010

La interfície gràfica de Miro Video Converter, un exemple de senzillesa

No estem parlant d’un dels grans “monstres” del segment del tractament de vídeo digital, paquets que ens permeten retocar diferents aspectes d’una filmació i convertir el seu format a gairebé qualsevol cosa que desitgem i es pugui reproduir en un dispositiu electrònic. No, Miro Video Converter és un programa molt més senzill, pensat per a l’usuari neòfit, amb una interfície que no cal ni esmerçar-hi hores en aprendre-se-la per a dominar-la ja que no requereix cap esforç ni té gaires elements. En contra, unes possibilitats molt limitades a dispositius mòbils.

El programa és gratuït, i els responsables de la seva creació són els mateixos que es troben darrere del reproductor de vídeo obert Miro. Com aquell, el que ens ocupa també es troba disponible sota llicència GPL, malgrat que no hi ha versió per a GNU/Linux, estant disponible per a Windows i Mac OS X.

Com tot allò que rodeja aquesta aplicació, la instal·lació és un procés extremadament senzill; tan sols amb fer doble clic a l’arxiu que hem descarregat de la web, s’iniciarà un assistent al què pràcticament només cal anar-li dient que si a tot.
Continue reading »

Comments (0)
Hardware, Noticies

Sony sorprèn amb un netbook de gamma alta

By , on 14 de gener de 2009
El nou Vaio P

El nou Vaio P

La companyia japonesa Sony era la única que quedava per entrar en el segment dels netbooks i ho ha fet com li és habitual, amb una màquina que trenca motllos i que deixa ben alt el llistó de la qualitat respecte als seus més directes competidors.

Val a dir que quan he llegit les especificacions del Vaio sèrie P i n’he vist les primeres imatges, ha estat amor a primera vista. Ja sabia que la qualitat en el disseny era una empremta que es notava en la resta de màquines Vaio, tant portàtils com sobretaula, però és que amb el Vaio P, Sony ha arribat a abastar la perfecció.

Comencem a repassar aquesta màquina de fora cap a dins: per començar, és una de les més petites -si no la més petita- del mercat. Les dimensions aproximades (perquè he hagut de fer una conversió de polzades a centímetres) són de 24,4 cm. de llargada, 4,7 d’amplada i 2 cm d’alçada. Les fotos mostren com es pot abastar amb una mà perfectament.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio