Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘Debian 5’

Linux, Noticies, Professional
Té la fama de ser la distribució més lliure de totes

Veu la llum Debian 5.0

By , on 8 de febrer de 2009
L'espiral, el característic logo de Debian

L'espiral, el característic logo de Debian

Una nova versió principal de la distribució de Linux per excel·lència ha vist la llum aquests darrers dies. Debian és diferent a la resta de les “distros” del sistema operatiu del pingüí, les quals acostumen a programar nous llançaments cada pocs mesos aprofitant el dinamisme del món del programari lliure; aquesta distro, en canvi, pot trigar anys en llançar una nova versió. Per què? doncs ben senzill: perquè prima l’estabilitat i robustesa del sistema per sobre d’altres conceptes.

Així, Debian no acostuma a incloure les darreres versions de gairebé res, ja que no estan prou testejades, i no només es posa a prova l’estabilitat d’un paquet, sinó del mateix paquet en relació a la resta dels components del sistema. Per exemple, en aquesta nova versió de la que estem parlant s’hi inclou l’OpenOffice.org 2.4.1, malgrat que la darrera disponible és la 3 d’aquest paquet ofimàtic lliure. O el KDE 3.5.10, quan ja hi ha disponible la branca 4.2 .

Han estat precisament les característiques de robustesa, fiabilitat i seguretat les què han donat a Debian la fama que ara té, i li han permès constituir-se com a base d’un gran nombre de distribucions com Ubuntu, que a la base Debian li afegeixen una sèrie de programes, desenvolupaments de diversos tipus, serveis i comunitat.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio