Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘descàrrega directa’

Internet

La Policia tanca Seriespepito i Peliculaspepito

Els propietaris de Series.ly anuncien la retirada d’enllaços
By , on 16 de desembre de 2014

descargas

La Policia Nacional ha detingut a Madrid i Alacant als administradors de les pàgines de descàrregues seriespepito.com i peliculaspepito.com, sota l’acusació de vulnerar la llei de Propietat Intel•lectual. En conjunt, les web seriespepito i peliculaspepito van generar uns beneficis de 1.085.000 euros aproximadament en els tres anys de funcionament de les dues pàgines web de visionat i descàrrega il•legal de series i pel•lícules.

La operació policial antipiratería ha resultat en el bloqueig de dues dels sites més visitades per veure sèries i pel•lícules de forma il•legal, ja que els agents han confiscat el material informàtic per mantindre en funcionament a seriespepito i peliculaspepito. Tots dos llocs web, que van generar uns beneficis estimats en 1.085.000 euros en tres anys, han estat tancats per manament judicial.

Les dues pàgines semblen seguir el camí de Seriesyonkis, que al març d’aquest any va tancar voluntàriament i va retirar tots els seus enllaços davant del canvi en la legislació vigent sobre la Propietat Intel•lectual i la criminalització dels espai web on es proporcionen enllaços a servidors especialitzats amb continguts protegits. Igualment, series.ly –un dels principals portals competidors i amb més flux de visites des d’Espanya– també ha optat per retirar els enllaços abans de ser intervinguts per la Policia.

Els beneficis econòmics eren obtinguts mitjançant dues vies: publicitat inserida a les pàgines d’enllaços als servidors que allotgen el contingut audiovisual, situats a l’estranger. Aquest benefici s’incrementava en funció del nombre de visitants de les webs. Una altra via d’ingressos era la implantació de nous comptes premium (amb avantatges a l’hora de descarregar), que dirigien els pagaments dels usuaris directament als administradors de les webs d’enllaços.

L’operació es va iniciar arran d’una denúncia interposada per les principals productores cinematogràfiques i dirigida contra els responsables de dues pàgines web per un presumpte delicte contra la Propietat Intel•lectual, ja que en aquestes pàgines es posa a la disposició dels internautes obres audiovisuals protegides, com a pel•lícules i sèries. Per permetre l’accés a les obres, utilitzaven tant enllaços per a la descàrrega directa dels arxius, com el visionat directe o streaming des de servidors especialitzats.

L’operació ha culminat amb la detenció dels dos administradors i el registre dels seus domicilis a Madrid i Alacant, on els agents s’han confiscat de tres ordinadors, una tableta, un router, dos discos durs i quatre pen-drives. Les recerques han estat desenvolupades per agents de la Unitat de Recerca Tecnològica de la Comissaria General de Policia Judicial, amb la col•laboració d’agents de la Brigada Provincial de Policia Judicial d’Alacant.

Series.ly es transformarà en una xarxa social

Una alta coneguda pàgina per a visionar o descarregat contingut audiovisual també ha tancat les seves portes. Després del bloqueig per via judicial dels rivals seriespepito i peliculaspepito, el portal Series.ly ha anunciat que retirarà tots els enllaços que puguin infringir la nova Llei de Propietat Intel•lectual, que encara no ha entrat en vigor però que ja s’ha cobrat la desaparició de peliculasyonkis, seriesyonkis, seriespepito y peliculaspepito.

Per la seva banda, en un comunicat emès aquest dijous, els amos de series.ly han anunciat que retiraran els enllaços que “infringeixin la nova llei abans que aquesta entri en vigor”. Tot i això, els responsables de la pàgina han recalcat que no estan d’acord ni en la forma ni en el fons amb la nova reforma de la Llei de Propietat Intel•lectual, que entrarà en vigor al gener i reforça la lluita contra les webs d’enllaços.

Ens sembla que aquesta llei està redactada des del desconeixement d’Internet, un mitjà que està transformant l’accés a la informació i la relació entre la ciutadania i el poder. L’enllaç és la peça sobre la qual es fonamenta la xarxa, i la llei preveu criminalitzar-ho, alhora que pot obligar al teu operador a impedir-te accedir a determinades pàgines web. Curiosament la llei exclou explícitament de qualsevol responsabilitat als cercadors web, encara que aquests són les principals pàgines que enllacen a continguts sense drets.

Els propietaris de series.ly han volgut deixar clar en el seu comunicat que la pàgina web no desapareixerà a pesar de no poder allotjar enllaços a continguts gratuïts protegits per la propietat intel•lectual. “Això és només el principi: series.ly segueix”, han expressat els responsables de la site; que, molt probablement, es transformarà en una nova xarxa social sobre pel•lícules i series televisives.

Imatge: Criterion

Comments (0)
Internet

Una aturada global d’Internet?

Google, Facebook i Twitter podrien seguir a la Wikipedia
By , on 18 de gener de 2012

Quelcom s’està cuinant a les altes esferes d’Internet quan des de fa uns dies ens trobem reiterades notícies i actes relacionats amb les protestes contra la nova regulació sobre pirateria informàtica que s’ha presentat a la càmara de representants dels Estats Units. La SOPA, com li diuen per les seves sigles (Stop Online Piracy Act) és un projecte de llei fonamentat en les denúncies i l’empeta que ha presentat  un grup de poderoses empreses propietàries de drets audiovisuals (productores cinematogràfiques, discogràfiques, editorials, cadenes de televisió, etc.). Aquestes empreses consideren que molts llocs webs vulneren els seus drets i que tenen continguts “deshonestos” (rogue és el terme que fan servir a la llei) que els suposen un gran perjudici.

La Wikipedia en anglès tancada en forma de protesta

Avui mateix, 18 de gener de 2012, la Wikipedia en versió anglesa ha tancat com a manifestació de la seva disconformitat amb la llei SOPA que s’està preparant al congrès americà. En paraules dels responsables d’aquesta gran enciclopèdia on-line gratuïta, aquesta llei és el principi de la fi de la llibertat a Internet tal i com la coneixem i pot acabar amb més d’una dècada de feina totalment voluntària i lliure dels col·laboradors d’aquesta enciclopèdia oberta a tothom. Reddit, Google o WordPress també han donat signes d’estar en contra de la llei , a més, es prepara una gran aturada dels grans pel dia 23 de gener amb la participació activa de Google i també de Facebook i Twitter.

Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat, Internet
El projecte de llei fou aprovat d'una manera que delata la por de l'executiu espanyol envers el moviment internauta

La “llei Sinde” passa al Parlament

Preveu entre d'altres mesures, la suspensió cautelar d'un lloc web sense necessitar una ordre judicial
By , on 28 de març de 2010

Ángeles González-Sinde, titular del Ministeri de Cultura

Podríem dir que “amb nocturnitat i traïdoria” el Consell de Ministres de l’Estat Espanyol va aprovar, el dia de Sant Josep -festiu a molts llocs d’Espanya- el projecte de Llei d’Economia Sostenible, coneguda popularment com a Ley Sinde pel cognom de la Ministra de ¿Cultura?, Ángeles González-Sinde.

Explicat així, sembla més aviat que s’hagi fet una reunió conspiratoria per a organitzar un cop d’estat i, realment, alguna cosa de clandestinitat devia tenir, probablement deguda a la pressió popular a Internet dels grups anti-llei. Fer aquest tràmit durant un cap de setmana llarg en el que molta gent es troba fora i desconnectat desarticula qualsevol intent de coordinació ciutadana per organitzar protestes que, en tot cas es retarden. No obstant, i veient com actua la societat civil avui, quants més dies es perdin en organitzar el moviment ciutadà, menys participació tindrà, i amb això és amb el que juga el govern.

A partir d’aquí, a la “Llei Sinde” li queden uns pocs tràmits per complir, començant per la seva tramitació al congrés. Els socialistes hi votaran a favor, com és lògic, els populars en contra (no és lògic per ideologia, però ho és pensant que han de dur la contrària al govern sigui com sigui), i els diversos partits minoritaris s’alinearan amb qui més els convingui o amb els seus aliats naturals.

L’aspecte més controvertit de la “Llei Sinde” és, sense cap mena de dubte, la possibilitat de “suspendre” llocs web que es donarà a una comissió depenent del Ministeri de Cultura. Aquesta suspensió (un terme que no queda del tot clar què significarà) es realitzarà cautelarment mentre no es porti a judici als responsables del lloc web, per tal d’evitar més danys als posseïdors dels drets de propietat intel·lectual del material piratejat.

Actualment només es pot clausurar un lloc web per ordre judicial. Com ja vaig dir amb anterioritat, els poders judicial i executiu estan separats i ben definits en tota democràcia moderna, i al meu parer el que fa la llei Sinde és dotar de facultats judicials al poder executiu. Aquest fet, augmentat i corregit, és el que condueix a una dictadura.

Amb tota probabilitat, la comissió que nomenarà el Ministeri de Cultura no estarà composada de tecnòlegs i juristes que puguin debatre amb coneixement de causa sobre les modernes tecnologies i Internet, i ni tan sols per artistes que estiguin essent víctimes de la pirateria, sinó molt probablement per elements reaccionaris de les entitats gestores dels drets de propietat intel·lectual que, com la SGAE, s’han enrocat en posicions inadmissibles aconseguint poder mercès a les seves connexions polítiques. Són personatges com el “senyor” Teddy Bautista, que per la seva actuació pública sembla ben bé com si només pensin en les butxaques.

Potser aquest és l’aspecte més polèmic, però no n’és l’únic. També ens trobem amb la possibilitat de suspendre un lloc web pel simple fet de recollir enllaços que apuntin a material protegit per drets de propietat intel·lectual, encara que no emmagatzemin el material en sí. Més d’un jutge ja ha advertit que no està fora de la llei proporcionar enllaços, ni tan sols quan aquests apunten a material protegit per drets d’autor. Una altra cosa és oferir una descàrrega directa.

Lluny de consideracions morals sobre si el lliure intercanvi de continguts és lícit o no (no dic legal, sinó acceptable social i econòmicament), aquesta llei es passa molt, ja que sembla buscar donar al govern espanyol un poder sobre la Xarxa a l’Estat que avui li permetrà tancar una web que apunti a pel·lícules “piratejades”, però demà, i sota la mateixa excusa, pot suspendre cautelarment un lloc web que, simplement es mostri desfavorable amb la seva política. Si, el jutge pot dictar que els administradors són innocents, però si s’ha suspès la web, el mal ja estarà fet.

Foto: 20minutos.es amb llicència

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio