Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘DNS’

Cibersocietat, Internet, Seguretat
Fa anys ja va estar a punt de succeïr

És possible un “apocalipsi” electrònic?

By , on 28 de maig de 2009
Un mapa de les connexions d'una part d'Internet

Un mapa de les connexions d'una part d'Internet.

Pot fallar Internet? i, el pitjor: pot fallar completament? servidor opina (i no sóc gaire donat a les teories “apocalíptiques”) que si, que la Xarxa de xarxes pot arribar a un dia en què es col·lapsi, deixi de donar servei durant unes quantes hores i provoqui un caos mai vist, ja que la nostra Internet-dependència comença a abastar cotes fins ara mai vistes.

Més d’una vegada he escoltat a gent de certa edat com s’exclamava dient que “ara tot va per Internet!”, amb una cara que deia tot el què no diu aquesta frase, com enyorant un passat més simple en el què per fer alguna cosa necessitaves llapis, paper, un telèfon i t’havies d’esperar el teu temps. Sóc prou jove per haver-me adaptat perfectament a l’ús d’Internet (i, és més, m’agrada i tot!) i prou gran per haver viscut aquests temps en els primers anys de la meva adolescència. I en una cosa haig de reconèixer: lluny de portar-nos una vida més tranquil·la, les noves tecnologies ens han deparat una existència més estressada, un delit i un neguit per haver de fer coses de la feina i fer-les en qualsevol lloc i hora.

No és només l’augment de la jornada laboral per obra i gràcia d’aquest artilugi conegut col·loquialment com “la Xarxa” (amb X majúscula), sinó la dependència que tenim d’aquest per a la majoria de les tasques d’avui en dia. Només ens calen uns quants exemples: els mitjans de comunicació reben els comunicats, notes de premsa i informacions a través d’Internet, i no només els mitjans en línia, sinó també diaris en paper, emissores de ràdio, televisió, i en general qualsevol mitjà empra la xarxa per a les seva tasca diària.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio