Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘drets digitals’

Noticies

RealDVD: víctima de les discogràfiques

By , on 22 de octubre de 2008
Aixi era el programa RealDVD

Es deia RealDVD, i malgrat que les possibilitats de “recuperació” encara existeixen, se’l dona per mort. Parlo d’un programa d’ordinador que permetia fer còpies d’un DVD al disc dur i del qual una associació de distribuïdores cinematogràfiques estadounidenca n’ha obligat a aturar la distribució. Us n’explicaré la història i implicacions.

RealDVD va veure la llum aquest passat 30 de setembre. Produït per la prestigiosa Real Networks, una empresa vinculada des del seu naixement al món de l’àudio i el vídeo, la seva comesa era crear còpies del contingut dels DVD’s comercials en el disc dur de l’ordinador, ja fos portàtil o sobretaula (encara que eminentment orientat al primer tipus). Real, de fet, el publicitava com la solució ideal per endur-se els DVD’s de viatge sense tenir que portar els discos.

De seguida les industries de la música i el cinema dels Estats Units van fitar els seus ulls en aquest programa, i van començar a baixar acusacions. Resulta que per a realitzar la còpia dels continguts des del DVD al disc dur, s’havien de vulnerar els sistemes de protecció CSS (Content Scramble System) que porten la majoria dels DVD’s venuts comercialment.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio