Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘entrada’

Internet

Problemes amb la seguretat de l’Internet Explorer

By , on 21 de setembre de 2012

Microsoft va anunciar a principis d’aquesta setmana que havien detectat al navegador Internet Explorer un forat de seguretat que permetia l’entrada de hackers fàcilment a l’ordinador. Com a solució, hi havia la possibilitat de descarregar-se un programa de seguretat (concretament l’EMET, un kit d’eines d’experiència de mitigació millorada) per protegir l’ordinador davant l’atac dels intrusos. Arran d’aquesta notícia, ràpidament s’ha produït una verdadera alarma social i el pànic s’ha estès arreu del món. L’error es troba a les versions 6, 7, 8 i 9 d’Internet Explorer, de manera que són molts els usuaris a nivell mundial que es veuen afectats.

Chrome, Firefox, Explorer

Els principals navegadors d'Internet: Chrome, Firefox, Explorer

A l’àmbit nacional, la Universitat de València ha demanat als seus alumnes que no utilitzin l’Explorer i que, per tant, facin servir la resta de plataformes disponibles com el Firefox o el Google Chrome, per evitar el contagi entre els ordinadors dels alumnes i els de la universitat. I a àmbit internacional, la resposta ha sigut força semblant. El Departament Federal de Seguretat en Tècnica Informàtica d’Alemanya ha advertit de l’existència de grans llacunes en la seguretat d’Internet Explorer. Per això, també ha demanat als usuaris a utilitzar altres de les plataformes disponibles per evitar l’entrada de hackers.

Sens dubte, això ha provocat una crisi molt important per Microsoft, que segur que en un futur se’n podran valorar les conseqüències. La seva imatge ha sigut perjudicada i el fet que molts usuaris hagin hagut d’abandonar l’Explorer i utilitzar altres plataformes per culpa de la falta de seguretat és un cop molt dur. Per pal•liar el mal, Microsoft ha anunciat que a partir del divendres 21, el forat ja estarà reparat, però que fins aleshores, ha insistit en què els usuaris es descarreguin l’EMET. A més, ha afirmat que són pocs els milers d’usuaris que han sigut víctimes dels hackers a partir d’aquest forat.

Continue reading »

Comments (0)
Internet

Els comentaris públics de Facebook al Google

Finalment, el Googlebot pot llegir part del text amagat per JavaScript i AJAX
By , on 10 de novembre de 2011

Les xarxes socials ocupen cada dia un lloc més predominant al món d’Internet. El gran volum d’informació que es genera en aquestes xarxes no pot passar inadvertit a l’hora de fer cerques i és per això que Google ha fet evolucionar el seu robot, el Googlebot per tal que finalment pugui retornar resultats originats als comentaris públics de Facebook.

Google ja indexa els comentaris de Facebook

Fins ara, aquesta tasca era molt complicada per al motor de cerques de Google, ja que tant Facebook com altres portals web on predominen els comentaris fan servir aplicacions per gestionar els continguts que no eren visibles pel Googlebot (Facebook Comments, Disqus o Intense Debate). Aquestes aplicacions estan basades en JavaScript i mostren el seu contingut en un iframe (marc intel·ligent) que es carrega dinàmicament, de manera que fins ara als ulls de l’aranya de cerca no existien a l’hora de fer l’exploració (la càrrega es fa mitjançant AJAX, un llenguatge de comunicació síncrona entre el servidor i el navegador de l’usuari).

Des de fa uns dies, Google ja indexa als resultats de les cerques aquests comentaris públics de Facebook (els que s’han fet mitjançant el Facebook Connect) i ara comença la tasca dels experts en SEO per esbrinar si això pot repercutir en el posicionament de les pàgines. D’entrada, Google no ha especificat quin pes tindran aquests comentaris en el seu algorisme de cerca, no sabem si ajudaran a posicionar una pàgina o bé poden ser un llast perquè d’ençà els canvis que es van fer l’estiu de 2011, el més important es la qualitat i extensió dels continguts i no la quantitat.

Continue reading »

Comments (0)
General

Diaspora, la xarxa social lliure

La nova xarxa social lliure de publicitat i amb una politica de privacitat estricta
By , on 9 de novembre de 2011

A qui no li ha desagradat mai un dels ja habituals canvis de Facebook? De fet, aquesta xarxa social és coneguda per les seues constants polèmiques cada vegada que modifica el seu aspecte o, com també resulta freqüent, fa canvis en la seua política de privacitat. En algunes ocasions, com en el cas de la propietat de les imatges, acaba per imposar-se l’usuari (si bé de manera un tant ambigüa en aquest cas), però en tantes altres -l’última, la del famós ticker, rebutjat per molts usuaris- és la companyia qui acaba cantant victòria.

diaspora

Diaspora es troba disponible en català!

Doncs bé, farts del poc respecte a la privacitat i de l’ús comercial que la xarxa de Zuckerberg fa sovint de les dades, un grapat d’estudiants de matemàtiques de la Universitat de Nova York es proposaren fa un any crear la seua pròpia social. Una xarxa plenament lliure que respectara escrupolosament la privacitat dels seus usuaris, oferira llibertat per compartir només que volgueren i en cap cas féra servir les dades obtingudes amb cap propòsit comercial. Bé, doncs finalment han aconseguit posar-la en marxa, i justament això és el que ofereix Diaspora en la seua primara setmana de rodatge.

A primera vista, el disseny de la xarxa té molt més a veure amb Google + que no pas amb Facebook, cosa que s’agraeix molt si no t’agraden els nivells d’aglutinament i barroquisme que aquesta xarxa arriba a assolir i prefereixes una interfícile molt més sòbria. També agafa el testimoni de Google amb els seus ‘grups’, on es poden classificar les amistats per categories d’una manera ordenada. A Diaspora però, aquests grups es diuen ‘aspectes’.

Allò que veritablement marca la diferència amb la resta de xarxes socials és l’aposta en ferm per la privacitat, tal com deiem. D’entrada, admet que l’usuari es registre sota pseudònim, i a banda de no vendre aquestes dades, tampoc no insereix publicitat. Però a més ofereix un nivell de seguretat inusitat per a aquest tipus de xarxes; preveu la possiblitat de desar les dades de cada usuari al seu propi ordinador, sense necessitat d’apujar-les als de Diaspora. La connexió es produeix doncs, de node a node, és a dir, estem davant d’una xarxa en què els ordinadors es connecten entre ells directament i s’intercomunicen. Això garanteix un control ferm de les dades en tot moment.

A banda d’això, com a Twitter, hi ha hashtags, i es poden fer mencions d’altres usuaris, cosa que afavoreix la interacció. El seu nom, Diaspora, pren l’accepció ‘Dispersió d’un grup ètnic, religiós o cultural fora del seu lloc’,  justament per marcar distància amb la resta de xarxes socials, sobretot amb Facebook. De moment el projecte es troba en fase alfa i es preveu que tinguen a punt una versió beta per abans de final de mes. Ah, ho oblidava, com tot bon producte, està en català ja d’entrada.

Comments (0)
Internet

Tot el que ens ofereix Amazon.es

Arriba a Espanya amb un stock per ampliar i amb preus competitius
By , on 14 de setembre de 2011

Avui s’ha posat en marxa oficialment Amazon.es, l’entrada del projecte a Espanya amb l’inauguració del nou domini. La botiga online per excel·lència de l’actualitat arriba al mercat espanyol amb les prestacions que l’han convertit en líder mundial en la venda a la xarxa.

Amazon.es

La varietat de productes d’Amazon.es amb contingut en castellà compta amb els habituals com llibres, pel·lícules, sèries, gadgets de consum, informàtica, videojocs, joguines, electrodomèstics petits, rellotges… No podem comprar encara a través d’Amazon.es el l’ereader Kindle, doncs la plataforma ens envia al domini nord-americà si volem comprar el seu producte més venut. Entre tots els serveis del nou domini cal destacar Amazon Prime, un servei segons el qual els usuaris habituals poden rebre enviaments de forma garantitzada en menys de tres dies i de manera il·limitada a un preu de 14.95€ l’any, certament interessant per a aquells que habitualment compren per internet. Els preus habituals d’enviament van dels 3 als 9 euros, per la qual cosa amb poques compres a l’any ja va la pena contractar Amazon Prime. Els preus del portal són realment competitius i comptarà com a partner en la missatgeria a MRW, un altre referent.

Caldrà veure quina és la reacció dins el mercat de l’e-commerce espanyol davant l’entrada d’Amazon, que podria reduir el gran èxit d’altres espais de venda online que ja funcionen a Espanya. Les pràctiques més desenvolupades del comerç electrònic a Estats Units arriben ara per implantar-se al territori espanyol, el sisè país europeu on entra l’imperi de la venda online.
Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat, Internet, Noticies
Mataró acollirà la cerimònia de lliurament dels guardons

Arriba la tercera edició dels Premis Blocs Catalunya

Hi ha 10 categories, incloent-hi una de formats audiovisuals que engloba els videoblogs o podcasts
By , on 23 de juny de 2010

Logotip dels Premis Blocs

Com cada any per aquestes dates ja s’ha encetat el termini de votació popular per escollir els, enguany, cinc finalistes en cadascuna de les 10 categories proposades (Cultura, Educació, Corporatiu, Esports, Gastronomia, Literatura, Noves tecnologies, Personal, Política, i Format audiovisual). En les dues edicions precedents, tres foren els blocs escollits per votació popular per arribar a la final en la qual el guanyador és escollir per un jurat.

La categoria de Formats audiovisuals pretén reconèixer aquells podcasts i videoblogs de millor qualitat, un format que encara no ha acabat d’explotar a Internet però que cada dia és més popular.

I com en les edicions anteriors, Informàtica.cat també es presenta en la categoria de Noves Tecnologies, pel que ja des d’aquest moment us volem demanar el vostre vot per tirar endavant la nostra candidatura, un gest que ja a l’avançada us volem agrair. I, de la mateixa manera, també us volem demanar el vot pels altres blocs de la nostra xarxa que es presenten: Educabloc.cat i Llegirllibres.cat.

I, ara que faig esment a les votacions en la fase prèvia, dir-vos que el sistema ha canviat respecte a les dues edicions anteriors: si abans es necessitava disposar d’una adreça de correu electrònic correctament registrada i emetre el vot validant-lo des d’aquesta, enguany aquest pas ha desaparegut, i els internautes poden votar directament els blocs que prefereixin amb un simple clic de ratolí.

Continue reading »

Comments (0)
Internet, Software
Ens permet estar al corrent de l'estat del Twitter des del nostre escriptori

El Twitter d’escriptori

Es basa en el framework Adobe AIR, essent multiplataforma
By , on 9 de abril de 2010

TweetDeck sobre Windows 7. Imatge: Guillem Alsina

Tot i que no té les característiques principals d’un Facebook, LinkedIn o Xing, Twitter ha esdevingut una xarxa social de ple dret mercès a les relacions que s’estableixen entre els usuaris, i també gràcies a l’acció de l’empresa que hi ha al darrere, que ha sabut “moure fitxa” encertadament a cada moment en el que ha estat necessari per arribar a l’èxit.

Al servei de Twitter s’hi pot accedir via web, quelcom que a vegades pot ser ferregós encara que ens trobem en un ordinador de sobretaula, ja que ens obliga a tenir un navegador obert de manera permanent. Per solucionar aquest problema, i aprofitant l’API proporcionada pel servei de microblogging, alguns han desenvolupat clients que consisteixen en programes que es poden instal·lar al nostre escriptori i que ens permeten enviar missatges, estar a l’aguait del que diuen els nostres contactes i respondre’ls. Un d’aquests és TweetDeck, que s’empra majoritàriament per a Twitter però també permet gestionar comptes de Facebook, LinkedIn i MySpace des d’una única interfície.

Està construït sobre el framework Adobe AIR, que l’aplicació instal·larà també si no el troba en el sistema. Això fa compatible a TweetDeck amb les tres principals plataformes informàtiques que hi ha al mercat: Windows, Mac OS X i GNU/Linux.
Continue reading »

Comments (0)
Internet
Permeten que una URL ben llarga quedi escurçada a tan sols uns pocs caràcters

Els escurçadors d’adreces: una eina molt útil

Tot i els avantatges, també comporten algun que altre perill per a la seguretat dels nostres ordinadors
By , on 2 de març de 2010
Un dels serveis d'escurçament d'adreces. Foto: Guillem Alsina

Amb l’entrada en escena de serveis de microblogging tipus Twitter i xarxes socials com Facebook, l’espai (més que el temps) s’ha convertit en or. I és que en 140 caràcters és difícil expressar-hi gaires coses, o bé en l’espai que una xarxa social ens deixa per a l’estatus, i més si hi hem de fer aparèixer una URL, una adreça d’Internet (si, ja sabeu, d’aquelles que comencen amb http:// …).

És per això, que ja fa força temps, algú ben eixerit va pensar en una manera d’escurçar una adreça web, i es va empescar la idea fonamental que ara fa funcionar als serveis d’escurçament d’adreces. Imagineu-vos que a algú li heu de fer arribar la següent adreça web: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=a1a48de1-e264-48d6-8439-ab7139c9c14d&displaylang=ca*, exactament 108 caràcters. Amb una entrada al Twitter ja gairebé exhauriríeu tot l’espai disponible si no hi trobeu altra solució.

Bé, ara, amb aquesta adreça copiada en memòria, carregueu la plana del servei Bit.ly i introduïu-la a l’espai de text per escurçar-la, tot prement el botó “shorten”. Resultat? a mi m’ha donat el següent: http://bit.ly/1VXIih . Si ara proveu d’introduir aquesta adreça que us ha donat el servei en un navegador web, veureu com us porta al mateix lloc de l’anterior. Si, efectivament: Bit.ly actua com un servei de redireccionament que “recorda” a on dirigeix cada adreça, de manera que teclejant la que ens dona com a escurçada, anem a parar al mateix lloc que amb la original.

Suposo que ràpidament li veieu als avantatges: 108 caràcters de la URL original contra els 20 de l’adreça escurçada, 88 caràcters que guanyem per al nostre missatge a Twitter o Facebook.
Continue reading »

Comments (0)
Hardware, Noticies, Professional

Cisco fabricarà servidors

By , on 27 de gener de 2009
Logo de Cisco Systems

Logo de Cisco Systems

Tota una històrica com és Cisco Systems ha revelat que entrarà en el sector dels servidors corporatius, tota una novetat en una companyia que s’ha especialitzat en les solucions de connectivitat per maquinari com ara routers i switchos. Aquesta informació fou revelada recentment pel rotatiu nord-americà The New York Times.

De fet, a Cisco no se la coneix en va pel sobrenom de “el lampista d’Internet“, en una comparació que homologa les línies de comunicació de dades amb les canonades de l’aigua, ja que l’alta qualitat dels seus equips de comunicacions l’ha convertit en la preferida d’operadores de telefonia i ISP‘s.

Però aquesta empresa nord-americana fundada el 1984 també ha fet incursions prou reeixides en altres camps com el del programari, en el que disposa d’un client de VPN (Xarxa Privada Virtual per les seves sigles en anglès) de prestigi reconegut. Tot i això, aquest camp és minoritari en el posicionament estratègic de Cisco.

Continue reading »

Comments (0)
Mòbils, Noticies

Dell, futur competidor en el camp dels smartphones

By , on 17 de setembre de 2008

Michael DellUna noticia que ha passat força desapercebuda a la premsa especialitzada aquests darrers dies però que jo considero important és la “relliscada” que va fer Michael Dell i que ve a confirmar l’entrada de la companyia que va fundar i dirigeix en el camp dels smartphones.

Tal “relliscada” (que jo més aviat addueixo a un anunci fet a l’avançada per a preparar el terreny) s’esdevingué en la recentment celebrada Citi Technology Conference, un encontre tecnològic organitzat pel CitiBank (una entitat molt potent als Estats Units) els passats dies 2, 3 i 4 de setembre a l’Hotel Hilton de Nova York.

Allà, i responent a una pregunta d’algú del públic assistent (probablement premsa) sobre si Dell faria la competència a l’iPhone d’Apple, quelcom que es venia especulant des de feia temps als mitjans en línia, Michael Dell va afirmar que probablement se’ls veuria (a Dell) amb dispositius de pantalla petita, confirmant d’aquesta manera que, si més no, la companyia texana està estudiant seriosament entrar a competir en aquest mercat com ja va fer amb el de les impressores fa uns anys.

Continue reading »

Comments (0)
Hardware

Micro PC Endeavor ST100 de Epson

By , on 27 de novembre de 2006

ST100_1

Epson, que està començant a moure’s per altres camps a part dels productes d’impressió o d’escàner, acaba de presentar el micro pc Endeavor ST100. Això és una maquineta ultra portable gràcies a que té unes dimensions de 7.28 x 7.68 x 2.95 polzades i al voltant de 2 quilos de pes; i a més ve equipada amb un processador Intel Core 2 Duo, una targeta gràfica ATI Radeon Xpress 200, fins a 2GB de memòria RAM, des de 40GB fins a 160GB de disc dur, i una regrabadora dual de DVD. Per descomptat, el trasto ve assortit del típic rollo de ports i complements, com sortida VGA, entrada/sortida d’àudio, ethernet i mòdem de 56K, 6 ports USB 2.0 (dels quals dos estan en el frontal).

La versió més econòmica de la maquineta surt per un preu d’al voltant de 500$.

La notícia original més detallada es pot seguir en Engadget.

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio