Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘escriptori’

Linux, Noticies, Software

Gnome 2.26, nova versió del famós escriptori lliure

Aporta petits nous detalls en moltes àrees diferents
By , on 29 de març de 2009
El rètol promocional del Gnome 2.26

El rètol promocional del Gnome 2.26

El projecte Gnome ha presentat la versió 2.26 del seu entorn d’escriptori per a sistemes operatius Unix com GNU/Linux o OpenSolaris, que inclou les darreres novetats tecnològiques desenvolupades en aquest camp. Aquest és, juntament amb KDE i el cada cop més puixant Xfce, el principal entorn d’escriptori gràfic per al món Unix/Linux.

Contra gustos no hi ha res escrit, però particularment prefereixo a Gnome per sobre de KDE. Els motius són bàsicament funcionals; mentre que KDE trobo que perd moltes energies en buscar una aparença bonica, Gnome va més al gra, proporcionant uns controls (eps! que tampoc per això són lletjos eh!) i no perdent tant de temps en l’estètica, que és més espartana. També és cert que el meu gust estètic va més en aquesta línia, quelcom més senzill.

Les principals novetats de Gnome 2.26 consisteixen en un renovat sistema de gravació de CD’s i DVD’s, millores en la migració del programari de correu des de Windows, una nova arquitectura de so i una miríada d’altres novetats que per extensa i potser menys cridanera, no tractaré en aquest article. Evidentment, tampoc esmentaré els canvis tècnics que hi han hagut “sota el capot”, ja que només els podria tocar molt parcialment i la informació seria molt distorsionada. Els interessats en aquest apartat us animo a què consulteu la documentació oficial lliurada amb la nova versió.

Continue reading »

Comments (0)
Noticies, Software

KDE 4.1 inclourà noves aplicacions migrades

By , on 12 de juny de 2008

Superades les primeres setmanes de vida de la nova versió principal de KDE, juntament amb Gnome un dels entorns gràfics d’escriptori de referència en el món Unix/Linux, la present revisió encara en fase beta es presenta per ampliar funcionalitats i corregir alguns dels bugs trobats.

L\'escriptori de KDE, senzillament espectacular

L’èxit de KDE 4 ha estat notable, essent adoptat ràpidament per un gran nombre de distribucions, cosa que apunta a un brillant futur en el que aquest entorn podrà recuperar part del protagonisme que li ha manllevat Gnome a base d’anar captivant progressivament als desenvolupadors de les principals distribucions. Fins a l’aparició de KDE 4, Gnome era l’escriptori principal d’Ubuntu, openSUSE o Fedora, i molt usat en Mandriva (tradicional abanderada de l’ús del KDE). Si bé Ubuntu continua “irreductible” a l’influx de KDE, les dues següents semblen donar-li cada cop més importància, pel que la truita es podria capgirar ben aviat.

Quelcom molt important per a l’èxit de KDE 4 és la disponibilitat d’aplicacions; com en el pas del Mac OS Clàssic al Mac OS X o més recentment la migració de Windows XP a Vista, es fan necessàries noves aplicacions i programes per a aquest entorn. Així, Kontact (el PIM de KDE) ha estat migrat des de KDE 3 per a què sigui 100% funcional i compatible amb la nova versió.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio