Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘estadisticas de suites mas utilizadas’

Linux, Noticies, Software

Gnome 2.26, nova versió del famós escriptori lliure

Aporta petits nous detalls en moltes àrees diferents
By , on 29 de març de 2009
El rètol promocional del Gnome 2.26

El rètol promocional del Gnome 2.26

El projecte Gnome ha presentat la versió 2.26 del seu entorn d’escriptori per a sistemes operatius Unix com GNU/Linux o OpenSolaris, que inclou les darreres novetats tecnològiques desenvolupades en aquest camp. Aquest és, juntament amb KDE i el cada cop més puixant Xfce, el principal entorn d’escriptori gràfic per al món Unix/Linux.

Contra gustos no hi ha res escrit, però particularment prefereixo a Gnome per sobre de KDE. Els motius són bàsicament funcionals; mentre que KDE trobo que perd moltes energies en buscar una aparença bonica, Gnome va més al gra, proporcionant uns controls (eps! que tampoc per això són lletjos eh!) i no perdent tant de temps en l’estètica, que és més espartana. També és cert que el meu gust estètic va més en aquesta línia, quelcom més senzill.

Les principals novetats de Gnome 2.26 consisteixen en un renovat sistema de gravació de CD’s i DVD’s, millores en la migració del programari de correu des de Windows, una nova arquitectura de so i una miríada d’altres novetats que per extensa i potser menys cridanera, no tractaré en aquest article. Evidentment, tampoc esmentaré els canvis tècnics que hi han hagut “sota el capot”, ja que només els podria tocar molt parcialment i la informació seria molt distorsionada. Els interessats en aquest apartat us animo a què consulteu la documentació oficial lliurada amb la nova versió.

Continue reading »

Comments (0)
Linux, Software

Quines novetats aportarà OpenOffice 3.0?

By , on 15 de setembre de 2008

OpenOffice 3.0, la propera versio de la suite ofimatica lliureJa falta menys per a l’alliberament de la tercera versió major d’OpenOffice, actualment l’única suite ofimàtica que pot fer-li la competència de tu a tu a l’Office de Microsoft. Aquesta és una versió especialment esperada, ja que tecnològicament diuen que s’apropa molt al nivell del paquet ofimàtic de la companyia de Redmond en aspectes com la facilitat d’ús per als usuaris novells i els extres afegits, que marquen la diferència per a molts.

Però sens dubte, una de les novetats que a mi particularment més m’han cridat l’atenció és que des del dia de la seva presentació estarà disponible per a descàrrega en versió nativa per a Mac OS X que no necessitarà el servidor de finestres X11. Fins ara, hem anat disposant de paquets compilats per terceres parts i, en les darreres versions de la branca 2.4, també de paquets oficials que funcionen sota Mac OS X sense necessitar el servidor X11. I malgrat l’esforç que s’hi ha posat, és una branca que ha rebut força crítiques pel seu funcionament.

Amb el nou OpenOffice 3 s’ha parat especial cura en la versió per al sistema operatiu de la companyia de Cupertino, que ha estat optimitzada i integrada encara més amb la interfície gràfica pròpia del Mac OS X (Cocoa). És de suposar que OpenOffice ha estat sensible a les crítiques i ha volgut para especial esment en aquesta nova edició al seu públic “maquer” un cop els linuxers ja gairebé es pressuposen usuaris d’aquesta suite ofimàtica i el públic de Windows comença a estar-ne força convençut gràcies sobretot a les ofertes de grans superfícies comercials que inclouen l’OpenOffice com un programari de promoció.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio