Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘estudis’

Cibersocietat, Noticies

Els informàtics continuen emprenyats

By , on 3 de desembre de 2008
Una instantània del 19-N a Madrid

Una instantània del 19-N a Madrid

Perdoneu la contundència del títol però és que no me n’he pogut estar. Més que res perquè després de les manifestacions eminentment estudiantils del passat dia dinou, el govern espanyol continua fent cas omís a les reclamacions del col·lectiu informàtic.

Us faig memòria de quines eren (o, més aviat, de quina era), tot i que també podeu consultar l’article que ja havia escrit anteriorment al respecte: que es reguli la professió, que la titulació estigui igualada en atribucions a la resta de les enginyeries com la de telecomunicacions, de la qual precisament sembla que n’acabarà depenent.

Tot va començar fa cosa d’un mes, quan el Ministeri de Ciència i Innovació del govern espanyol va presentar les fitxes de les carreres tècniques universitàries, amb les seves corresponents atribucions professionals (és a dir, allò que pot fer un enginyer tècnic i què no pot fer entre d’altres coses), marcades també per les directrius de l’anomenat “Pla Bolonya“. La d’informàtica brillava per la seva absència, situació que naturalment va preocupar immediatament els professionals del sector i, especialment, els col·legis professionals.

Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat, Internet, Noticies

Els informàtics en peu de guerra

By , on 14 de novembre de 2008
Una imatge de The IT Crowd; no n'hem trobat cap d'una vaga d'informàtics per il·lustrar aquest article...

Una imatge de The IT Crowd; no n'hem trobat cap d'una vaga d'informàtics per il·lustrar aquest article

La reforma dels estudis universitaris recentment anunciada pel Ministeri de Ciència i Innovació ha aixecat polseguera entre el col·lectiu d’informàtics, independentment que tinguin estudis i títol d’enginyeria o no. El motiu: la pràctica desaparició dels estudis d’aquesta disciplina, que passaran a ser una mena d’especialització de Telecomunicacions, deixant el camí preparat per a una futura assimilació efectiva que alguns ara veuen “de facto”.

La polèmica ha sorgit arrel de la presentació de les fitxes de les carreres universitàries tècniques que s’impartiran els propers anys a les universitats de tot l’Estat, en les quals no constaven les d’informàtica. L’argumentació oficial del Ministeri per a justificar-ho és que la informàtica és una matèria transversal que afecta a un gran nombre d’estudis, i que això justifica que no n’hi hagin uns d’específics.

La majoria de les matèries que ara són pròpies dels estudis d’informàtica passen a l’àmbit de telecomunicacions, continuant així amb una tònica de degradació de la professió que fa que, per exemple, l’Enginyeria Informàtica sigui l’única titulació sense unes atribucions reglades i ben definides.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio