Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘Facebook’

Cibersocietat

Facebook adverteix: si no descarregues la seva nova ‘app’ perdràs les teves fotos

Guarda les fotos del teu carret amb ‘Moments’
By , on 22 de juny de 2016

fb

La xarxa social Facebook ha anunciat als usuaris de la seva aplicació mòbil que hauran d’instal•lar ‘Facebook Moments’ si volen mantenir les fotografies que s’han pujat automàticament a la xarxa social a través de la sincronització privada. En cas de decidir no instal•lar la nova app independent de la xarxa social, els usuaris de Facebook veuran com algunes de les fotografies desapareixen del seu compte d’usuari.

La versió mòbil de Facebook va permetre, fins al passat mes de gener, sincronitzar el telèfon amb la xarxa social de manera que totes les fotografies que l’usuari feia es pujaven automàticament a la mateixa, a una carpeta específica. Ara per ara ja no està disponible aquesta sincronització, per a que les teves fotos poguessin ser mogudes a ‘Moments’, la seva app per compartir fotografies entre contactes.

Un cop feta aquesta migració d’imatges, els responsables de Facebook han anunciat que es perdran aquestes imatges guardades automàticament de no descarregar ‘Moments’ al dispositiu mòbil de l’usuari. Segons la xarxa social, hi ha com a termini màxim el 7 de juliol perquè els usuaris mantinguin aquestes fotografies emmagatzemades a la carpeta sincronitzada, i per a això, hauran d’instal•lar obligatòriament l’aplicació ‘Moments’, ja que de no fer-ho, les perdran, com ha explicat la companyia a la seva pàgina de Moments. Continue reading »

Comments (0)
Mòbils

Facebook app: com allargar la bateria i millorar el rendiment del teu ‘smartphone’

L’app de Facebook gasta fins al 20% de la teva bateria
By , on 16 de febrer de 2016

fb

Les xarxes socials s’han convertit en un element que està present al nostre dia a dia, en especial, gràcies a l’aparició dels smartphones i les xarxes mòbils d’internet. No obstant això, fa uns dies que els usuaris van comprovar que sense tindre l’aplicació Facebook instal•lat en els dispositius Android, el telèfon anava un 15% més ràpid i es podria arribar a estalviar fins un 20% de l’autonomia de la bateria, un 15% en el sistemes iOS.

El redactor de la publicació The Guardian Samuel Gibbs va fer un experiment en el que comprovava com afecta l’aplicació de Facebook a la bateria d’un telèfon. Amb un sistema Android, i la app de la xarxa social desinstal•lada, el telèfon podria estalviar fins a un 20% de la seva bateria. No només en els terminals del sistema operatiu de Google, també en iOS. Desinstal•lar Facebook en un iPhone comportaria un estalvi d’un 15% de la bateria.

Incrèduls davant de l’experiment de Gibbs, els usuaris de Reddit van comprovar tan sols fa algunes setmanes com variava amb i sense l’aplicació el rendiment dels telèfons. L’anàlisi es va dur a terme amb una eina de ‘benchmark’. El resultat va ser mostrat a través d’un gràfic que corroborava que amb un telèfon Android sense Facebook ni l’aplicació Facebook Messenger aquest funciona un 15% més ràpid que de tindre-hi ambdós apps instal•lades. Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat

Facebook deixarà de sincronitzar les fotos del mòbil o tablet

El carret de fotografies deixarà d’estar carregat
By , on 15 de gener de 2016

facebook

La popular xarxa social Facebook ha eliminat l’opció de sincronització automàtica de fotos des del telèfon a la plataforma, una característica que la companyia va introduir en 2012 per facilitar-li als usuaris la pujada d’imatges. A partir d’ara, els usuaris no disposaran del carret de fotografies dels seus telèfons mòbils o tablets de forma automàtica, com havia passat fins ara.

Amb aquesta característica activa, Facebook podia carregar automàticament qualsevol foto presa amb el telèfon o tableta a un àlbum privat a la xarxa social. Una vegada pujades a aquest àlbum els usuaris podien compartir les imatges de forma pública, amb un grup d’amics específic o simplement eliminar l’àlbum. És a dir, només podia veure el carret de fotos del propietari del telèfon un cop iniciés la seva sessió a Facebook, però aquest tret es podia veure com una invasió a la intimitat dels usuaris. Continue reading »

Comments (0)
Internet

‘Who Deleted Me’: la nova app per saber qui ha deixat de ser amic teu a Facebook

L’aplicació t’informa sobre el teu flux d’amistats
By , on 17 de juliol de 2015

who deleted me

Els usuaris de Facebook ara podran saber qui els ha eliminat de entre les seves amistats gràcies a l’aplicació ‘Who Deleted Me’, que està actualment disponible gratuïtament per sistemes operatius iOS i Android. Una eina que ens pot servir per saber si l’altre persona no vol mantindre el contacte amb nosaltres o si no està disponible per altres motius

Segur que més d’una vegada has anat a buscar a algú entre els teus amics a Facebook i has descobert que no estava en la teva llista; doncs amb la nova aplicació ‘Who Deleted Me’ podràs saber si aquesta persona et va eliminar o es va esborrar el compte, podent arribar a saber quan ho va fer. La seva és una promesa que han fet moltíssimes aplicacions que han aparegut anteriorment, però en realitat solien ser una excusa per instal•lar ‘malware’ o distribuir ‘spam’.

Una vegada inicies l’aplicació en el teu dispositiu mòbil amb Android o iOS et surt en pantalla on apareix el número i el nom dels contactes que t’ha eliminat de la seva llista d’amics o els usuaris que s’han esborrat el compte a Facebook ( i que per això ja no apareixen a les teves llistes) o que has agregat recentment com a amic. A més d’aquestes dades, l’aplicació et permet accedir als seus noms a Facebook, saber l’última vegada que vau ser amics a la xarxa social i si et van eliminar a tu o vas ser tu qui va fer aquest pas.

‘Who Deleted Me’ no té caràcter retroactiu; solament rastreja la teva llista de contactes una vegada la tinguis instal•lada. Per la qual cosa, si vols assabentar-te si algú fa un any va deixar de ser amic teu, no podràs fer-ho. Això sí, des del moment en el qual la instal•lis, no se t’escaparà ningú que surti del teu cercle. A més, l’aplicació també et permet saber quan va ser l’última vegada que els teus amics es van connectar a la xarxa social.

Ara mateix la app té algun problema per saturació, a causa de la quantitat de gent que l’ha descarregat i iniciat sessió en l’últim mes (més de 300.000 dels 500.000 usuaris que té ja), però la companyia està treballant en això, segons ha fet saber Buzzfeed. Aquest programa no és alguna cosa nou a la disposició dels usuaris, sinó que existeix des del 2009 a manera d’extensió per al navegador. No obstant això, ha estat el seu salt al món de les aplicacions per a dispositius mòbils el que ha disparat la seva popularitat.

‘Who Deleted Me’ és una eina com menys curiosa que, igual que va ocórrer amb coses com el famós doble check blau de WhatsApp, pot portar amb si molts problemes dins del teu cercle sentimental o d’amistats. Però, qui sap, potser a algú li ve bé saber quan va ser l’última vegada que es va connectar la seva parella a Facebook o aquell amic de classe que té les teves anotacions i no hi ha manera que et contesti per retornar-te’ls…

 

Comments (0)
Mòbils

Facebook introduirà un cercador d’enllaços a la seva app

Alguns usuaris iOS han pogut provar el nou botó
By , on 15 de maig de 2015

fb

La xarxa social Facebook està interessada en afegir un motor de cerca dins de la seva aplicació per a ‘smartphones’, segons han informat alguns usuaris que han descobert un botó nou en la darrera actualització de l’aplicació per a iPhone. Els nous canvis porten a pensar que els responsables de la xarxa social més popular estan preparant una actualització en la que s’inclogui un motor de cerca propi dins l’app.

El mitjà especialitzat ‘TechChrunch’ ha apuntat que l’aplicació de la xarxa social per excel•lència per a usuaris iOS compta amb un botó denominat “afegir enllaç” (add a link), que es triba situat al costat del botó per incloure fotografies o localitzacions. Una vegada que els usuaris seleccionen la opció per afegir un enllaç a la seva actualització d’estat o comentari es desplega un teclat, amb el qual es poden buscar enllaços per paraules claus.

Una vegada s’ha realitzat la cerca de l’enllaç, els usuaris que utilitzen l’aplicació de Facebook desde els seus iPhones també reben una sèrie de suggeriments sobre noticies relacionades amb les paraules claus que han cercat a través del botó ‘Add a link’. Així doncs, segons senyala el portal ‘TechChrunch’ a partir de l’experiència dels primers usuaris iOS en utilitzar aquetsa nova opció, Facebook hauria incorporat un cercador dins de la seva app. Continue reading »

Comments (0)
Mòbils

Facebook incorpora l’esborrat automàtic en la seva aplicació

La nova característica està en probes en alguns usuaris
By , on 17 de setembre de 2014

facebook

L’aplicació de Facebook per a ‘smartphones’ iPhone ha incorporat la característica de poder enviar missatges que són esborrats al cap d’un temps indicat; imitant el sistema de missatgeria insantània Snapchat que l’empresa de Mark Zuckerberg va intentar comprar sense èxit. Així, des de fa uns dies alguns usuaris de l’aplicació Facebook en iPhone s’han trobat amb la nova característica: els missatges efímers.

L’efímer en les publicacions i comunicacions entre persones sembla estar cridant l’atenció entre els sistemes de comunicació instantània amb ‘Snapchat’ com a principal exponent d’aquesta tendència. Alguna cosa que Zuckerberg va deure agradar fins al punt de tractar de comprar aquesta aplicació, que segueix el seu camí independent i no va acceptar l’oferta del gegant de les xarxes socials. Amb la porta tancada, Facebook va crear ‘Poke’, que no va quallar, i després ‘Slingshot’una aplicació de característiques similars a ‘Snapchat’que només permet un únic visionat dels continguts i obliga a la reciprocitat per poder accedir al que s’ha enviat.

En canvi, la nova característica incorporada per Facebook permet que el contingut publicat a la xarxa a través de la seva aplicació pugui esborrar-se automàticament al cap d’un temps indicat. A l’hora de publicar una nova actualització d’estat o qualsevol altre contingut en el seu mur, l’opció ‘Choose Expiration’permet escollir temps d’expiració o eliminació del missatge. D’aquesta manera poden programar un esborrat automàtic d’aquesta publicació abans fins i tot de fer-ho públic, limitant així el nombre de persones que ho veuran i controlant la seva propagació.
Continue reading »

Comments (0)
Internet

Els adolescents segueixen preferint ‘Facebook’

La xarxa social més usada pels adolescents és ‘Facebook’
By , on 9 de setembre de 2014

facebook

Facebook segueix liderant les xarxes socials, al contrari de les xifres aportades en 2013 per la pròpia companyia, el cap de la qual de finances havia admès que els adolescents estaven visitant el lloc amb menor freqüència als Estats Units. A partir de les xifres de l’any passat, diversos analistes nord-americans van pronosticar que els joves estaven desapareixent d’aquesta xarxa social, però les noves dades mostren una tendència totalment oposada.

En l’últim trimestre de l’any passat, el director financer de Facebook, David Ebersman, va admetre que el lloc havia experimentat “una disminució en l’ús diari, especialment entre els adolescents més joves”. Després d’aquestes paraules, investigadors de les universitats nord-americanes que conformen la’ Ivy League’ van pronosticar que el servei estaria pràcticament mort pel 2017 i, fins i tot, el president Barak Obama en va assegurar que els joves “no usen més Facebook”.

Però la reina de les xarxes socials continua sent Facebook ja que el 28% dels usuaris es connecten “tot el temps” un percentatge més elevat que el mateix perfil d’usuari en altres xarxes. Així ho revela l’última enquesta realitzada online per la consultora Forrester a joves dels Estats Units; on es mostra que Facebook segueix sent la xarxa preferida dels internautes joves. Com a novetat, aquest informe compara l’ús de Facebook amb el d’altres plataformes socials com Snapchat, Instagram i Tumblr.

Afortunadament per Facebook, el president es va equivocar. Recentment hem enquestat online a 4517 joves nord-americans –usuaris de 12 a 17 anys d’edat– i es va trobar que Facebook segueix sent la xarxa social preferida de moment”, indica el reporti al que va accedir Temps Argentí.

Les dades mostren que Facebook és encara la xarxa social dominant l’ús entre els joves de 12 a 17 anys. Entre els resultats del treball es troben dades numèriques precises, com per exemple que “més de tres quartes parts dels joves en línia utilitzen Facebook”. Segons apunten els responsables de l’estudi,Facebook va comprar la plataforma ‘WhatsApp’ i ‘Instagram’ precisament perquè “aquests serveis li estaven robant als usuaris més joves”.

Tot i que la popularitat d’altres xarxes i plataformes socials ha augmentat i els joves disposen de diferents perfils en aquestes Apps, Facebook segueix presumint de més usuaris actius en aquesta franja d’edat que el segon i tercer servei més populars. De fet, el 57% dels joves usuaris de Facebook va assegurar que usa més aquesta xarxa social que qualsevol altre ciberespai social; i a més “genera major freqüència d’ús” destaquen els responsables de l’estudi.

Sobre aquest tema, l’enquesta va revelar que els adolescents estan passant més temps en Facebook, no menys, i que la majoria dels usuaris joves d’aquesta xarxa social, incloent el 50% dels quals tenen 12 i 13 anys d’edat, estan en Facebook varies vegades al dia. Fins i tot, són més els qui diuen que va augmentar el temps que utilitzen Facebook en relació a els qui diuen que van disminuir el seu ús. Tanmateix, els usuaris més joves de l’estudi van ser els més propensos a dir que estan passant més temps en el lloc.

L’augment de l’adopció de telèfons intel•ligents per part dels adolescents impulsarà cada vegada major ús de Facebook. Els joves que usen telèfons intel•ligents són gairebé dues vegades més propensos a dir que utilitzen Facebook tot el temps que els usuaris de telèfons comuns, i l’ús de telèfons intel•ligents creix significativament a mesura que els que avui tenen 12 i 13 anys d’edat arriben a 16 i 17 anys.
Imatge: marcopako 

Comments (0)
Cibersocietat

Protegeix-te de robatori de dades personals a Facebook

Coneix els 5 errors de seguretat més comuns a Facebook
By , on 2 de juliol de 2014

Les xarxes socials poden resultar perillosos per a la seguretat de l’usuari si s’utilitzen de forma inadequada o no es tenen en compte certes precaucions, especialment quan s’és molt jove. La precaució és la recomanació més important alhora d’obrir i ampliar els perfils a les xarxes socials, no només de cara a buscar una feina, sinó per evitar que la informació que publiquen pugui caure a mans inadequades.

D’acord a un rànquing elaborat per Kaspersky Lab, els usuaris de Facebookuna majoria que cada cop és més minsa– acostumen a caure en els mateixos errors: publicar la biografia completa, publicar els ‘posts’ en obert, usar contrasenyes que no són segures, compartir la ubicació i agregar a ‘amics’ que realment no coneixem. Però, per què és tan perillós descuidar la privacitat a Facebook?

Publicar la biografia completa

Les dates assenyalades poden convertir-se en una competició per veure quants “m’agrada” acaben fent els amics i familiars que tenim agregats al nostre perfil; però convé recordar que molts serveis que utilitzem, incloent bancs i institucions financeres, utilitzen les dates de naixement per donar accés al teu compte o accedir a altra informació. Tenir aquesta dada en obert facilita el robatori.

Els cibercriminales escolleixen Facebookk i altres xarxes socials per cometre els seus crims, ja que aquests espais web són una recopilació tot tipus de dades personals, per després seleccionar els comptes més importants i pendre’ls la informació. Per això, és convenient no publicar la data de naixement o altres dades sensibles a les xarxes socials o no fer-ho de forma completa (no especificar l’any, per exemple). També cal evitar revelar noms de familiars, animals domèstics i altres dades semblants, que moltes vegades s’usen per a atacs d’enginyeria social.

Publicar els ‘posts’ en obert

Qualsevol pot llegir el que publiques: els teus amics, la teva mare, els teus fills, el teu cap, el teu ex, agències d’ocupació, l’empresa on has entregat el currículum o companyies de màrqueting i persones que estan planejant un frau amb les teves dades. Publicar ‘posts en obert’ també pot donar lloc a malentesos mitjançant terceres persones que, potser no coneixes directament, però tenen amics en comú amb tu. Aquesta situació sol passar i, de fet, són nombrosos els casos en els quals algun ‘post’ imprudent ha estat compartit a les xarxes socials i ha implicat canvis dràstics en la vida de les persones.

Per tant, la recomanació dels experts en aquest cas és restringir les publicacions a “només amb amics” o “amics d’amics” per defecte, podent canviar la configuració per a posts específics que volguem compartir amb els usuaris de la xarxa social Facebook. S’ha de tindre en compte que les publicacions escrites no són només la única informació susceptible, les fotografies o vídeos també poden ser objecte de disputa amb la gent del teu entorn o que no coneixes. Continue reading »

Comments (0)
Cibersocietat

Facebook planta cara a ‘Snapchat’ amb una aplicació similar

‘Slingshot’ podria ser el nom de la futura aplicació
By , on 27 de maig de 2014

facebookLa xarxa social Facebook s’ha convertit en la més utilitzada arreu del món per gestionar les comunicacions, però tot i tindre tan d’èxit la companyia de Mark Zuckerberg ha acumulat un bon nombre de fracassos. Tot i els revés que ha experimentat Facebook en alguns dels seus productes, l’estratègia del gegant de les xarxes socials ha estat perseverar de mil formes diferents fins aconseguir els seus objectius.

Aquest és el cas del darrer producte que Facebook espera llençar properament, segons ha destacat la publicació especialitzada ‘Financial Estafis’: un sistema de missatgeria instantània on els caràcters són esborrats automàticament poc després que el destinatari llegeixi el text. Una forma de comunicació especialment dissenyada per atreure al públic adolescent, un sector que s’ha resistit a caure en la xarxa social per excel•lència.

El públic adolescent prefereix nous sistemes de missatgeria instantània, que poc tenen a veure amb les regles de joc de Facebook, com per exemple ‘Snapchat’, l’aplicació de missatgeria efímera que els de la xarxa social de Zuckerberg van intentar comprar l’any passat sense èxit. Segons apunta la publicació ‘Financial Estafits’, Facebook pretenen arravatar-li part del seu públic amb una App pròpia de similars característiques, en la qual pel que sembla estan treballant molt dur perquè sigui un producte d’alt nivell i poder llançar-la al més aviat possible. Continue reading »

Comments (0)
Mòbils

Facebook facilita publicar continguts sense connexió a través de la seva App

L’App puja sola els continguts al recuperar la connexió
By , on 13 de maig de 2014

Facebook ha actualitzat la seva aplicació per Android, introduint una opció que permet crear publicacions encara que no l’usuari no disposi en aquell moment connexió a Internet. Gràcies a aquesta millora, es poden crear en qualsevol moment les publicacions i la App de Facebook s’ocuparà de fer-les públiques quan es torni a disposar d’accés a Internet en el dispositiu mòbil des d’on s’hagin realitzat les instantànies.

Fins fa ben poc, en viatges amb avió o en zones sense cobertura quan els usuaris que intentaven publicar continguts en Facebook rebien automàticament un missatge d’error, confirmant que la imatge, vídeo o text no podien ser pujats a la xarxa social. En aquests casos, si es volia penjar tant si com no aquell contingut l’usuari era l’encarregat d’esperar a recuperar la connexió a Internet i tornar a donar l’orde de forma manual per pujar els continguts seleccionats

Aquesta situació ja és cosa del passat per als usuaris de telèfons o tabletes amb el sistema operatiu Android i amb la App de Facebook instal•lada. En l’última actualització de l’App de Facebook per Android l’objectiu que s’ha perseguit és que els usuaris no hagin de deixar de compartir les seves activitats per no disposar de cobertura o senyal d’Internet en el moment de voler penjar un contingut a la xarxa social més popular del món. Continue reading »

Comments (0)
Pàgina 1 de 512345

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio