Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post tagged with ‘factura’

Professional, Software
Disposa d'una versió gratuïta i d'una altra de pagament

Els petits programes de facturació són poderosos

La creadora és una petita empresa d'informàtica catalana
By , on 26 de abril de 2010

La pantalla principal de Factura

Quan hom parla de programes de facturació, sovint es refereix als paquets estandarditzats que, per unes desenes d’Euros, permeten realitzar la facturació d’una petita empresa sense sortir-se gaire dels paràmetres que permet el programari, o bé als grans sistemes altament personalitzables però que es disparen de preu i que són més adequats per a una empresa petita i mitjana que per a un autònom o petita empresa (per exemple una botiga).

Amb l’identificatiu nom de Factura, l’empresa catalana BaaraSoft manté des de fa uns quants anys una aplicació senzilla i multiplataforma de facturació, útil per a autònoms, petites empreses i associacions. Les seves claus són la lleugeresa en l’execució i la simplicitat.

Realitzant una factura

És un programa shareware, el que vol dir que hom el pot provar durant un cert període de temps (en el cas que ens ocupa són 90 dies) abans de decidir-se a comprar. Entre les característiques destacables de Factura tenim que:

  • es troba disponible en tots els idiomes oficials a les comunitats autònomes de l’Estat Espanyol (castellà, català, gallec i euskera) i també en portuguès
  • multiempresa, el que significa que des d’una única instal·lació podem gestionar simultàniament diverses empreses
  • és modular, el que significa que segons les necessitats podrem ampliar la funcionalitat del programa amb més possibilitats com ara la gestió de bancs, transportistes o articles
  • permet crear no només factures, sinó també albarans i pressupostos, i passar aquests elements directament a facturació si s’escau
  • inclou diversos tipus de factura com ara les proforma i permet fer factures rectificatives. També permet personalitzar l’aparença dels documents amb, per exemple, el nostre logotip
  • diversos informes com dels beneficis, amb gràfiques incloses
  • es poden exportar les dades als dos paquets ofimàtics més emprats actualment, el Microsoft Office i l’OpenOffice.org .

Per a provar aquest programa haurem de seguir dos camins depenent de la plataforma que emprem: per a Windows, ens caldrà posar-nos en contacte amb l’empresa a través d’una adreça de correu electrònic, enviant-los un missatge en el qual demanarem poder provar l’aplicació. Per a Mac OS X (tant per als vells PowerPC G4/G5 com per a màquines ja equipades amb processadors Intel) la descàrrega podrà ser directa. El fet que les aplicacions Linux siguin menys trivials d’instal·lar i sovint estiguin lligades al què s’anomenen dependències, pot ser el factor que expliqui el perquè no hi ha versió per a la plataforma del pingüí.

La gestió d'articles

Tècnicament, el programa està creat emprant les utilitats del sistema gestor de bases de dades 4th Dimension. La seva instal·lació és simple de cara a l’usuari fins a tal punt que, per exemple, en la versió per a Mac només cal descomprimir allò descarregat i fer doble clic sobre la icona corresponent. Les pantalles del programa també són molt senzilles, com podeu veure a les captures annexes.

Resumint, una excel·lent opció per a facturar sense gastar gaires diners, molt versàtil i que val la pena provar.

Comments (2)

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio